jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

BBC4 North Korea Crossing The Line

Neljä amerikkalaista sotilasta loikkasi toisistaan riippumatta Pohjois-Koreaan. Yksi heistä, Joseph Dresnok, asuu edelleen Pohjois-Koreassa, jossa hänellä on vaimo ja lapsia, ja hän kertoo tässä BBC:n dokumentissa kokemuksistaan, ajatuksistaan ja tunteistaan.

https://www.youtube.com/watch?v=yd2dCk3N8cE

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä blogistossa oli aikoinaan kaksi ahkeraa Pohjois-Korea lobbaria, muistaakseni nimiltään Lievemaa ja Siikala (?) (tuosta jälkimmäisestä nimestä en ole aivan varma). Ainakin Lievemaa vieraili sittemmin Pohjois-Koreassa ja sen jälkeen vähin äänin lopetti sen lobbailun.

Paljonko ne maksavat tuosta työstäsi? Olen melko lahjakas niin verbaalisesti kuin argumentoinnissakin, joten voisin tehdä firaabelina samaa. Ja hyvin korkealaatuista hehkutusta. Voitko kenties esittää asian eteenpäin?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Juha, toistaiseksi kukaan ei maksa minulle penniäkään näistä kirjotteluistani. Olen yllättynyt siitä, että tarjoudut kirjoittamaan sosialismin puolesta maksua vastaan. Luulin, että vakaumuksesi ei olisi rahan voimalla muutettavissa. Jos olet vakavissasi (mitä kylläkin epäilen), niin voisin toki välittää työhakemuksesi asianomaiselle taholle, jos joskus tulevaisuudessa sellaiseen tilaisuus tarjoutuisi. En epäile sen paremmin älyllisiä kuin verbaalisia kykyjäsikään sekuntiakaan... :-D Ehkä voisit ihan työnäytteeksi kirjoittaa näkyviin jotain positiivista sosialismista?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä mieltä olet Malesiassa tapahtuneesta Suuren Johtajan pojan ja kaikintavoin loisteliaan Johtajan Veli Puolen salamurhasta?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #3

Mitä mieltä sinä olet siitä, että tänään, niin kuin jokaisena muunakin päivänä, kuolee noin 25.000 ihmistä nälkään -- ei siksi, etteikö maailmassa olisi ruokaa tarpeeksi, vaan siksi, että ruokaa ei jaeta tarpeen mukaan, vaan se myydään eniten tarjoavalle?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Niin, tuollainen ongelma on todellakin aika ajoin ollut hyvin akuutti Pohjois-Koreassa. Maa on selvinnyt pahojen nälänhätien yli muiden maiden ruoka-avulla, mutta silloin tällöin maan hallitus on antanut kansalaisten yksinkertaisesti vain kuolla nälkään, kun eivät ole halunneet ongelmaa ulkomaailmalle myöntää. Hallitsijoiden klaanihan nyt elää kuin Kroisokset koko ajan.

Oli hyvä, että otit tuon ongelman puheeksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"I have never regretted having come to Democratic People's Republic of Korea. I feel at home." -Joseph Dresnok

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Aina löytyy maanpettureita, Suomestakin.

Miljoonista kiertävistä jenkkisotilaista neljä siis loikkasi? Melko pieni porukka hyödyllisiä idiootteja. Pelkästään Kotkasta löytyy satoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pohjois-Korea tarvitsee myös tuollaisia esimerkkejä, kun tuhannet omat kansalaiset epätoivoissaan yrittävät löytää keinon päästä miinakenttien toiselle puolelle vapauteen.

Tietyille amerikkalaisille loikkareille on annettu erikoisstatus ja erikoisoikeudet, joista he nauttivat. On olemassa esimerkkejä myös loikkareista, jotka on viety suoraan vankileireille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset