jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Luokkatietoisuuden merkitys maanpuolustuskyvylle

Korean Työväenpuolueen pää-äänenkannattaja Rodong Sinmun julkaisi alla olevan artikkelin tiistaina 7.3., ja siitä käy ilmi, että kansan luokkatietoisuutta pidetään tärkeänä myös maanpuolustuksen kannalta.

Pohjois-Koreassa kansalle opetetaan järjestelmällisesti sosialismin teoriaa sekä vallankumouksen historiaa. Tämä käy ilmi esimerkiksi uutisraporteista, joissa kerrotaan maan ylimmän johtajan tekemistä vierailuista eri tuotantolaitoksiin. Noissa raporteissa muistetaan aina mainita, että johtaja tarkasti myös tuotantolaitoksen luokkahuoneet, joissa opetetaan työntekijöille sosialismin teoriaa ja vallankumouksen historiaa.

Tässä on tuo alussa mainittu Rodong Sinmunin artikkeli:

- - -

Imperialismin vastaisen ja luokkakoulutuksen tiivistäminen on kehittymässä olevan tilanteen asettama kiireellinen vaatimus

USA:n imperialistit ja heidän lakeijansa yrittävät aina vain kiihkeämmin eristää ja lamauttaa Pohjois-Koreaa. Siksi on välttämätöntä voimistaa jatkuvasti imperialismin vastaista ja luokkakoulutusta, jotta voisimme saada lopullisen voiton taistelussa imperialisteja ja USA:ta vastaan.

Sosialismi etenee keskellä kovaa kamppailua imperialismia vastaan. On välttämätöntä kohentaa puolustuskykyämme, jotta voisimme voittaa taistelun imperialismia vastaan. Tämän puolustuskyvyn ydin on henkilökunnan poliittis-ideologinen voima sekä kansa, joka on omaksunut täysin imperialismin vastaisen luokkatietoisuuden.

Riippumatta siitä, kuinka moderneja aseita ja muuta kalustoa armeijalla on, se saattaa horjua vihollisen hämäysten edessä ja epäonnistua tehtävässään, jos sillä ei ole korkeaa luokkatietoisuutta.

Korkea luokkatietoisuus on lähtöisin lämpimästä rakkaudesta omaan maahan ja sen kansaan sekä myönteisestä asenteesta heidän palvelemiseksi.

Vallankumousta ei saateta päätökseen muutamassa sukupolvessa, vaan se on prosessi, jota pitää jatkaa useiden sukupolvien ajan. Vallankumouksen päämäärä pysyy muuttumattomana niin kauan kun on olemassa imperialisteja ja luokkavihollisia.

Luokkakoulutuksen voimistaminen tarkoittaa vallankumouksemme ja luokka-asemamme lujittamista nyt kun ne sukupolvet, jotka eivät kokeneet sodan koettelemuksia muodostavat vallankumouksellisen rivistön pääjoukon.

Historian opetus on se, että imperialisminvastaisen, USA:n vastaisen, koulutuksen ja luokkakoulutuksen laiminlyönti sillä tekosyyllä, että ajat ovat muuttuneet ja vanhan sukupolven tilalle on tullut uusi, saattaa aiheuttaa repeämän ideologiselle rintamalle ja silloin voimakas sotilasmahti ja taloudellinen voima osoittautuvat tehottomiksi.

 

Lähde:

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-0...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuli mieleen Maon Kiinan kouluopetus, jossa lapsille opetettiin kaikkia aineita siten, että niihin oli ympätty tuo imperialismin vastainen taistelu.

Niinpä esimerkiksi matematiikan tunnilla annettiin tehtäviä tyyliin:

USA:n imperialistit lähettivät viisi pommikonetta tappamaan viattomia ja urheita vietnamilaisia. Uljas Vietkongin sissijoukko ampui alas kolme imperialistien konetta. Kuinka monta imperialistien konetta jäi vielä uhkaamaan rauhantahtoista Vietnamin kansaa?

(Mainittakoon, että muutama vuosi tuon sodan päättymisen jälkeen Kiina hyökkäsi urhean Vietnamin kansan kimppuun ...)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset