jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Pohjoiskorealaiset rakentavat itselleen maan suurimman vesivoimalan

  • Pohjoiskorealaiset rakentavat itselleen maan suurimman vesivoimalan

Pohjois-Koreassa on aloitettu uuden Tanchon'in vesivoimalan rakentaminen. Voimalasta tulee maan tähän mennessä suurin. Sähkövoiman niukkuus on ollut yksi pullonkaula maan talouden ja kansan aineellisen elintason kohentamisessa. Tähän on nyt tulossa parannus.

Pyongyang Times kirjoittaa artikkelissaan, että voimala tulee helpottamaan huomattavasti maassa vallitsevaa sähkövoiman niukkuutta ja edistämään sosialistisen talousjättilaisen rakentamistyötä.

Maan ylin johtaja Kim Jong Un sanoi uudenvuodenpuheessaan tammikuun ensimmäisenä päivänä, että sen jälkeen kun Ryomyong-kadun rakennusprojekti (55- ja 70-kerroksiset asuintalot ym.) on saatu päätökseen, on alettava rakentaa Tanchon'in sähkövoimalaa kansan aineellisen elintason kohentamiseksi.

Syksyn ja talven aikana maan pohjoisosissa on myös rakennettu uudet kodit niille noin 70 000 ihmiselle, jotka menettivät kotinsa viime syksyisessä tulvakatastrofissa. Lisäksi tuon tulvan tuhoama infrastruktuuri on rakennettu uudelleen.

Ryomyong-kadun tornitalot valmistuivat maaliskuussa, ja toukokuun 18. päivä aloitettiin Tanchon'in voimalan rakentaminen asiaan kuuluvilla juhlamenoilla. Bussilasteittain rakentajasotilaita lähti paikan päälle maan eri osista, kuten linkitetyssä videossa näkyy.

Viime viikolla uutisoitiin, että maassa on julkaistu uusia iskulausejulisteita, joissa kehotetaan koko kansaa ja armeijaa osallistumaan ahkerasti uuden voimalan rakentamiseen ja saamaan projekti päätökseen huippuvauhdilla. Ilmassa on – sanoisinko – suurta urheilujuhlan tuntua. Jokainen voi tunnustella mielessään, miten erilainen tunnelma syntyy siitä, rakennetaanko voimala sähkön tuottamiseksi kansalle vaiko työpaikkojen luomiseksi työttömille.

Voimalaprojektin toteuttaminen vaatii muun muassa satojen kilometrien verran vesiteiden rakentamista vuorien läpi sekä useiden patojen ja generaattoreiden rakentamista Jangjin-, Hochon-, Karim- ja muiden jokien vesien hyödyntämiseksi.

Rakennustyön alkajaisjuhlallisuuksissa puhunut pääministeri Pak Pong Ju sanoi, että kyseinen voimalaprojekti ei ole mikään uusi idea, vaan jo Kim Il Sung ja Kim Jong Il aikanaan esittivät ajatuksen voimalan rakentamisesta. Vuosi sitten pidetyssä Korean Työväenpuolueen seitsemännessä kongressissa Kim Jong Un sanoi, että uusi voimala on rakennettava mitä pikimmin.

Juhlapuheiden päätteeksi ammuttiin työmaan ensimmäinen räjäytyspanos työn alkamisen merkiksi.

 

 

 

Lähteitä:

 

Kim Jong Un'in uudenvuodenpuhe

http://www.naenara.com.kp/en/news/?22+3153

 

Rodong Sinmun: Posters Produced in DPRK

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-06-03-0003

 

Pyongyang Times: Project for Tanchon Power Station

http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Economy&no=24252

 

Korean keskustelevisio KCTV'n uutislähetys:

https://www.youtube.com/watch?v=f2nkiebw75U&t=6m6s

 

Katso myös:

Sisäänmuutto Pyongyangin Ryomyong-kadun uusiin asuntoihin alkoi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lapiomiehiä(ja naisia)ilmoittatuu jonoiksi asti monissa kaupungeissa,marssilaulut soivat ja kansa tarttuu innolla kaikkiin haasteisiin mitä suuri johtaja kaikessa viisaudessaan esittää,,!

Eli täytyy Mr.Kejoa auttaa tässä tiedottamisessa:)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kiitos, Jari. Tiedotusapu on tervetullutta. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pohjoiskorealaiset rakentavat itselleen maan suurimman vesivoimalan"

Onhan se hehkuteltava saavutus, että alkavat rakentaa MAAN suurinta vesivoimalaa. Ei siihen moni valtio pysty!

"Viime viikolla uutisoitiin, että maassa on julkaistu uusia iskulausejulisteita, joissa kehotetaan koko kansaa ja armeijaa osallistumaan ahkerasti uuden voimalan rakentamiseen ja saamaan projekti päätökseen huippuvauhdilla."

Mitenkä käy aamukaurapuuron, kun kaikki vain rakentavat voimalaa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Mitenkä käy aamukaurapuuron, kun kaikki vain rakentavat voimalaa?"

Aamukaurapuuron valmistaminen rakentajille on osa kokonaisuutta. Puuronkeittäjät voivat hyvällä syyllä tuntea osallistuvansa yhteisen hyvän rakentamiseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sittenhän Pohjois-Korealla on myös ballististen ohjusten laukaisemiselle hyvä vakiovastaus kansainvälisille tuomitsijoille: "Kaikki tämä tehdään maan suurimman vesivoimalan valmistumisen eteen."

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

Ohjuksia kehitetään kansan itsemääräämisoikeuden puolustamiseksi. Tuota itsemääräämisoikeutta uhkaa lähinnä USA. Ei Pohjois-Korealla ole mitään syytä häpeillä eikä peitellä sitä, että se haluaa puolustaa kansallista itsenäisyyttään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sehän on hyvä, että saavat sähköä. Ei sitten muuta kuin isoisä lamppua ostamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taisi siihen aikaan, kun isä lampun osti, se lamppu toimia öljyllä. Mutta neulan pystyi lattialta löytämään illallakin ja päreen vuolija kiukutteli jäädessään työttömäksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juhlapuheiden päätteeksi ammuttiin......

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Onkohan terminologiani vanhentunut? Muistan lapsuudestani, että aina kun rakennustyömaalla oltiin räjäyttämässä kalliota, räjäytyksestä vastuussa oleva työntekijä huusi kovaan ääneen: "Ampu tulee!"

Myöhemmin luin jostain, että sellainen ammattinimikekin oli olemassa kuin ampuja, eikä se tarkoittanut pyssyllä ampujaa, vaan juurikin tuota räjäyttämistä.

Mutta nyt kun katsoin wikipediaa, niin se ei tunnu tuollaista asiaa tuntevan.

Pienellä hakemisella löytyi sentään rakentaja.fi -sivustolta keskusteluketju, jossa ampumista käytetään samassa merkityksessä kuin tuossa blogikirjoituksessani.

Mutta katsokaa toki tuo linkitetty uutislähetys niin näette, mitä ammutaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"maassa vallitsevaa sähkövoiman niukkuutta"

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/08/15/article-...

Vähän pimeäähän tuolla on.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuosta tuli mieleen Stalinin kanavan rakennustyöt aikanaan Itä-Karjalassa. Stalinin kanavaahan ei rakennettu pelkästään vanki- ja orjatyövoimalla, vaan rakentajiksi palkattiin mm. Suomesta älyllisesti onnettomia hyviä palkkatarjouksia luvaten. Suomalaisille unohdettiin vain kertoa, että elinkustannukset ovat Stalinin kanavan työmailla yhtäläiset palkkaan nähden.

Savosta kotoisin ollut Vellimäen isäntä lähti rinta rottingilla naapureilleen kehuen toveriansaintaan, mutta tuli sitten takaisin Stalinin työmaalta karaten metsien kautta vaeltaen takaisin Savoon marja-aikaan, marjojen pitäen miehen hengissä tämän korpivaelluksen ajan. Vanhan emännän mukaan isäntä oli laihtunut eduksensa omien toilailujensa seurauksena, mutta toi kuitenkin mukanaan keuhkotaudin, joka vei isännän mukanaan myöhemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset