jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Yllättävää yksimielisyyttä ja optimismia

Olen yllättynyt siitä miten yksimielisesti blogistit näyttävät uskovan, että Perussuomalaiset on nyt ajettu lopullisesti karille ja koko homma voidaan unohtaa.

Itse veikkasin jo kuukausia sitten, että Halla-Aho valitaan puheenjohtajaksi ja sen jälkeen Persut lähtee hallituksesta keräämään kannatusta uudelle jytkylle vuoden 2019 vaaleissa.

Kokoomus ja Keskusta tekivät Persuille suuren palveluksen potkiessaan Persut pois hallituksesta. Nyt kukaan ei voi syyttää Persuja vastuun pakoilemisesta, ja toisaaalta se marttyyrin leima, jolla ras... eikun siis maahanmuuttokriittiset ovat ratsastaneet jo vuosikymmenen, vain vahvistuu.

Se, että Kokoomus ja Keskusta ja mahdollisesti muut eduskuntapuolueet eivät suostu hallitusyhteistyöhön Persujen kanssa, tulee vain johtamaan siihen, että lopulta (ehkä jo 10 vuoden kuluessa) Persut voivat muodostaa hallituksen yksin eduskuntaenemmistönsä turvin.

Kansalaisten tyytymättömyys nykyiseen politiikkaan ja huoli tulevaisuudesta ei nimittäin lakkaa sillä,  että Persut potkitaan pois hallituksesta, vaan kenties pikemminkin päinvastoin.

Vanhempien puolueiden johdon -- ja miksei muidenkin -- kannattaisi kerrata historiasta, miten Hitler aikanaan nousi maansa johtoon. Poliittisen vasemmiston kyvyttömyys tarjota oikeasti vasemmistolainen vaihtoehto eikä vain oikeistolaista light-versiota oli keskeisessä asemassa tuossa kehityksessä.

Jos viime vuosisadan tragedia haluttaisiin välttää, politiikkaa olisi käännettävä monen monta piirua vasemmalle ja Persuille olisi tarjottava asiallista yhteistyömahdollisuutta. Jos Persut syrjäytetään yhteistyöstä henkilökemian tai muulla ei-asiallisella perusteella, niin yhä useampi suomalainen samastuu Persuihin ja äänestää heitä. Emme kai halua sitä?

 

Leon Trotsky's

FASCISM
What It Is and How To Fight It

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kansalaisten tyytymättömyys nykyiseen politiikkaan"

Eivät kansalaiset erityisen tyytymättömiä ole nykyiseen politiikkaan ja omienkin talouksien tulevaisuuden odotukset ovat selkeästi parantuneet puolen vuoden aikana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaiset on nyt ajettu lopullisesti karille ja koko homma voidaan unohtaa."

Liittovaltiokehitys jatkuu edelleen ja kritiikin esittämiseksi ja epäsuotuisan kehityksen estämiseksi yhdelle puolueelle on kysyntää. Kaikissa muissa puoleissa kritiikki on kielletty ja aihe tabu. Siirtolaisuus taakanjakoineen on yksi liittovaltion näkyvimmistä teemoista.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Syntyneessä tilanteessa mielenkiintoisinta ei ole se, miten hallitus muodostetaan tai pysytetään nyt, vaan se, miten kansa äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Persujen ryhmästä eronneet jäsenet eivät tule olemaan ehdolla Persujen listalla seuraavissa vaaleissa.

Muut puolueet eivät tarjoa sellaisia iskulauseita, joita ns. nykymenoon kyllästyneet äänestäisivät.

Veikkaukseni siis on, että seuraavissa eduskuntavaaleissa Persut tulevat saamaan ennennäkemättömän jytkyn politiikalla, joka on paljon entistä raaempaa. Valitettavasti.

Ainoa tapa välttää tuo on se, että muut puolueet lakkaisivat kyykyttämästä köyhiä. Mutta sitähän ne eivät tee (ei Persutkaan sitä tee, tietenkään, mutta sillä ei ole väliä).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset