jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Puolet eduskuntaryhmästä meni, mutta Persujen kannatusta se ei vähennä

Perussuomalaisen puolueen kannatukselle on aivan konkreettinen syy olemassa. Perussuomalaisia äänestävät ne henkilöt, jotka eivät siedä muiden 7 eduskuntapuoleen politiikkaa ja jotka haluavat ilmaista protestinsa näkyvästi.

Kirjoitin jo vuoden 2011 eduskuntavaalien alla, että media on pedannut Persuille vaalimenestyksen juurikin esittämällä äänestäjälle valintamahdollisuudet näin: On vain 2 vaihtoehtoa; joko äänestät jotain eduskunnan 7 muusta puolueesta ja sama vanha meno jatkuu, tai sitten äänestät Perussuomalaisia.

Persuista on siis median suosiollisella myötävaikutuksella tehty suomalaisten äänestäjien ukkosenjohdatin, eräänlainen poliittinen ”roskakori”, johon heitetään ne äänet, jotka eivät vallitsevaa poliittista linjaa kannata. Tuollaisen aseman suominen yhdelle ainoalle puolueelle vahvistaa tuota puoluetta huomattavasti.

Mitä tapahtuu nyt kun puolet Persujen eduskuntaryhmästä on lähtenyt puolueesta? Tuo pois lähtenyt ryhmä tulee osoittamaan tarpeettomuutensa juurikin tekemällä yhteistyötä niiden 7 muun puolueen kanssa.

Näin ollen Persuja aiemmin äänestäneillä ei ole mitään syytä äänestää noita ryhmästä eronneita. Persujen poliittinen linja ei ole muuttunut eikä muiden puolueiden poliittinen linja ole muuttunut. Heillä, jotka ovat aiemmin äänestäneet Persuja, on edelleen ihan yhtä hyvä syy äänestää Persuja.

Itse asiassa hiukan parempi nyt kun Persuilla ei enää ole hallitusjäsenyyttä rasitteenaan. Olin odottanut, että Halla-Ahon johdolla Persut olisivat lähteneet hallituksesta oma-aloitteisesti, mutta nyt Kokoomus ja Keskusta kiirehtivät ojentamaan auttavaa kättä ja antamaan Persuille ylimääräisen marttyyrin viitan seuraavia eduskuntavaaleja odotellessa.

On jännä nähdä vajaan kuukauden päästä julkaistava seuraava YLE'n puoluekannatusmittaus. Veikkaan, että tuossa mittauksessa kysytään myös Persuista eronneen ryhmän kannatusta. YLE tekee tuon lisäyksen puoluerekisterin antamaan puoluelistaan, jotta kannatusluvut saataisiin näyttämään toivotunlaiselta – eli että Persujen kannatuksen säilyminen tai jopa kasvaminen nykyisestä ei tulisi niin selvästi kaikelle kansalle näkyväksi. Saa nähdä, toimiiko tuo.

 

(Sanottakoon varmuuden vuoksi, että en kannata Persujen politiikkaa nyt enkä ole sitä ennenkään kannattanut. Silti minusta puolueeseen pitäisi suhtautua vakavasti, ja sen kannatusta analysoida kiihkottomasti. Kyseessä on vakavasti otettava poliittinen ilmapuntari, joka saattaa pahimmassa tapauksessa kehittyä joksikin vielä paljon pahemmaksi. Persujen kannatus kumpuaa ihan aidosta tyytymättömyydestä vallitsevaan politiikkaan. Sellaista tyytymättömyyttä ei voi loputtomiin lakaista maton alle.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Minä en Halla-ahon viiltävää älyä tunne enkä tiedä, mutta näin kerrotaan.

Myös Halla-aho näyttää olevan täysin pääomakapitalismin puolella, vaikka puhuukin itsenäisyydestä Suomen EU- erosta.

Oma teoriani on että Halla-aho kirjoituksillaan lietsoo ihan tahallaan sitä kiihkovihaajien ryhmää joka mielellään näkee syyn kaikkeen kurjuuteen maahanmuuttajissa.

Tällä Halla-aho saa lietsottua kansan yhtä enemmän toisiaan vastaan, mikä on tietenkin pääomaeliitin etu.

Ja jos Halla-aho on niin älykäs kuin sanotaan, hän on ehkä osannut laskea että tulevaisuudessa hänen johtamansa persut ovat suuri puolue Suomessa.

Eli jos hän on näin laskelmoinut ja on oikeassa, se voi tietää maahanmuuton rajua kasvua tulevaisuudessa, sekä ellei kansa ala näkeä kurjuuden todellisia syitä, kovaa sotaa pienten ihmisten välillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset