jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Tarkoitus pyhittää keinot?

Mediassa tuntuu olevan valloillaan euforia siitä, että on muka saatu torpatuksi rasismi pettämällä Perussuomalaisen puolueen äänestäjät ja estämällä puolueen jäsenistöä päättämästä, millä johtajistolla puolueen kansanedustajia ja ministereitä johdetaan.

Jos rasismin torppaaminen todella onnistuisi noin helposti, niin mikäs siinä.

Mutta todellisuus lienee päinvastainen. Perussuomalaisen puolueen kannatus ei kumpua edes pääasiassa oikeasta rasismista, vaan tyytymättömyydestä siihen politiikkaan, jota eduskunnan muut 7 puoluetta yhteistyössä tekevät.

Tällä viikolla nähty poliittistaktinen temppuilu Perussuomalaisen puolueen jäsenistön tahdon pelaamiseksi paitsioon on omiaan vain lietsomaan Perussuomalaisen puolueen kannatuksen kasvua entisestään.

Puolueesta loikanneet kansanedustajat eivät vie mukanaan hitustakaan puolueen kannatusta, koska he eivät vie mukanaan hitustakaan niistä asioista, joiden takia puoluetta on tähänkin asti äänestetty.

Päinvastoin: uuvatit ovat kääntyneet kannattamaan kaikkea sitä, jonka vastustamiseksi Perussuomalaisia on vaaleissa äänestetty.

Nyt tapahtunut temppuilu vain vahvistaa sitä negatiivista mielikuvaa, joka Perussuomalaisten kannattajakunnalla on jo vuosikausia ollut poliittisen eliitin toiminnasta. On hyvä syy olettaa, että tämän viikon poliittinen teatteri tulee toisaalta vahvistamaan Perussuomalaisten kannatusta ja toisaalta koventamaan puolueen linjaa.

Ainoa tapa torjua rasismin vahvistuminen entisestään on se, että ne eduskunnan 7 muuta puoluetta alkavat tehdä sellaista politiikkaa, joka pitää huolta tavallisesta tallaajasta, antaa hänelle tunteen siitä, että hän voi vaikuttaa yhteiskunnan asioihin, tarjoaa hänelle taloudellista turvaa nykyhetkessä ja uskoa omaan taloudelliseen tulevaisuuteensa.

Toisin sanoen politiikan linjaa olisi justeerattava monta pykälää vasemmalle ja vähintään Vasemmistoliiton olisi muutettava ohjelmaansa niin että puolue alkaisi kannattaa sosialismia eikä kapitalismia. Silloin voitaisiin ehkä vielä välttää Suomen luisuminen fasismiin.

On tärkeää ymmärtää, että Perussuomalainen puolue on oire siitä sairaudesta, jonka eduskunnan muut 7 puoluetta politiikallaan muodostavat. Ne ovat saman kolikon kaksi puolta, ja ne molemmat operoivat saman There-Is-No-Alternative-To-Capitalism -ajatuslaatikon sisällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Eero Mattila

Tässä on hyvin oivallettu mistä on kysymys. Pitäisi katsoa laajempaa kuvaa.

- Tässä hallitusvehkeilyssä itseäni kiinnostaa erityisesti Sipilän ja presidentin rooli. Mitä niin salaista nykyhallituksella on, että ryhdytään tällaisiin toimiin? Käytetään poltetun maan taktiikkaa...

- Toisaalta miten voi luottaa tällaisiin ministereihin, joilla ei ole enää poliittista tulevaisuutta Suomessa? Mielestäni on hyvä syy miettiä, millä motiivilla he paikkaansa noin raivokkaasti puolustavat? Kenen etua he ajavat?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

EU ajaa kapitalistien etua -- kansallisuuteen katsomatta.

Eero Mattila

Viittasit blokissa vasemmiston puutteeseen. Itse toivoisin työväen liikkeen heräävän. Mutta työväenliike taisi tallautua demarien jalkoihin. Tavalliset ihmiset pitäisi saada jokaisessa puolueessa johtotehtäviin, nyt näitä puolueita ei toisistaan erota. Vuorotellen räksyttävät oppositiossa, mutta politiikka on yhtä ja samaa. Päämäärää ei kukaan kadunmies pysty tunnistamaan.
- Persut on siinä mielessä poikkeus, että niitä kaikki muut haukkuvat;-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #4

Minäkin toivoisin työväenliikkeen heräävän. Se on kuitenkin vaikeasti saavutettavissa, koska media on jo vuosikymmenien ajan hypnotisoinut kansaa uskomaan, että mitään varsinaista työväenluokkaa ei enää ole edes olemassa, vaan olemme kaikki keskiluokkaa.

On mielenkiintoista panna merkille, että tuollaista indoktrinointia tehtiin jo 1800-luvun alkupuolella. Marx nimittäin sanoi Pääomassa (julkaistu 1800-luvulla), että nykyään (eli siis tuolloin) kapitalismin patenttipuolustajat väittävät, että mitään oikeaa työväenluokkaa ei enää ole olemassa, koska jokaisella on jo varaa kulkea nahkakengissä, eikä puukenkiä enää käytetä.

Ihminen on kuitenkin sosiaalinen otus, ja lauman yhdessäpysymisen ehtona on, että lauman sisäiset erot esimerkiksi elintasossa eivät kasva liian suuriksi. Tämä on biologinen tosiseikka, joka ei lakkaa olemasta sen voimasta, että sitä aletaan nimittää kateudeksi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

En kyllä luota yhteenkään istuviin puolueisiin, aina oma etu edellä. Jos todellista politiikan ja päätösten muutosta halutaan saada aikaiseksi, niin pitää kaikkien äänestää vain ulkopuolisia puolueita ja jättää vanhat puolueet pois.

Ranskassahan tämä nähtiin. Paljon tuntemattomia uusia poliitikkoja eikä yhtään oman ideologian hölmöjä.

Mikään muu keino ei puhdista politiikkaa korruptiosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset