jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Jytky 2019 -- 25%

Seuraava mielenkiintoinen asia suomalaisessa politiikassa on oletettavasti eduskuntavaalit 2019.

Tällä hetkellä näyttää ikäänkuin hallitus olisi aloittamassa jonkinlaista loppukiriä Suomen kuppaamisessa.

Tuohon operaatioon liittyy Perussuomalaisen puolueen jäsenistön päähänpotkiminen poliittistaktisilla vippaskonsteilla.

Veikkaukseni on, että kaikki tämä tulee johtamaan Perussuomalaisten ennennäkemättömän suureen kannatukseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Viime viikolla kirjoitin monta blogia Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisesta ja uuvattien totaalisesta tarpeettomuudesta äänestäjäkunnan näkökulmasta katsoen. En toista noita analyyseja nyt tässä yhteydessä, vaan haastan veikkaamaan Perussuomalaisen puolueen kannatuslukemaa seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Haastan muut kertomaan, ovatko alustajan kanssa samaa mieltä siitä, että presidentinvaalit, sote-uudistus ja maakuntaratkaisu ovat täysin mielenkiinnottomia asioita.

Toki vastaan myös alustuksen haasteeseen: 6,4%.

Pekka Iiskonmaki

Janne saattaa olla hyvinkin oikeassa.

Vasemmisto on eväänsä syönyt ja juonut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Poliittiset esikuvasi Kim Jong-un ja Jussi Halla-aho (Huomaa molempien herrojen yhdistelmäsukunimen jälkimmäinen osa alkaa pienellä!) ovat mielenkiintoisia herroja, eivätkä mitään veteliä demareita tai kepulaisia. Ja puhutaanhan Hitleristä ja Stalinista edelleen koko ajan, vaikka ukot kuolivat jo about 70v. sitten.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jussi Halla-aho ei ole esikuvani -- en kannata hänen poliittisia näkemyksiään -- enkä ole Persujen äänestäjä. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että Suomessa viime vuosina tai jo muutamana vuosikymmenenä harjoitettu politiikka on omiaan kasvattamaan Persujen kannatusta. Ymmärrän sen varsin hyvin, vaikka en sitä kannata.

Pohjois-Korean omat tiedotusvälineet kirjoittavat englannin kielisillä sivuillaan Kim Jong Un'in nimen isolla U:lla, ja noudatan samaa tapaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sitä olen joskus miettinyt, miksi suomalainen poliittinen tyytymättömyys ei kanavoidu suomalaisiin kommunistisiin puolueisiin? Sen sijaan kannatus näyttäisi tosiaankin ajoittain nostavan äärioikeistolaista (varsinkin nykyään) perussuomalaista puoluetta? Ovatko äärioikeistolaiset enemmän "toimen ihmisiä" kommunisteihin verrattuna?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

Kyse on valtamedian antamasta maailmankuvasta. Siinä maailmankuvassa kommunisteja ei ole olemassa, ja Persut muodostavat noin puolet kaikesta "äksönistä", vaikkakin negatiivisesti vinklattuna.

Kannattaa ihan oikeasti uhrata 10 minuuttia sen kuulemiseen, mitä Noam Chomskylla on sanottavaa tästä aiheesta:

Noam Chomsky - Manufacturing Consent

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #6

Olen aina ihmetellyt tätä ihmisen tyhmyyttä. Siis että häneen voidaan kaataa olemattomia ja vääriä mielipiteitä samaan aikaan, kun "oikeaa tietoa" oli saatavilla?

Chomskyä on vuosikymmenten varrella tullut luettua. Viisaiden mielipiteiden arvoa himmentää se raivoisa USA-viha, mikä sitten vie pohjan siltä "viisaudelta".

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #9

"Olen aina ihmetellyt tätä ihmisen tyhmyyttä. Siis että häneen voidaan kaataa olemattomia ja vääriä mielipiteitä samaan aikaan, kun "oikeaa tietoa" oli saatavilla?"

Ei ihmisen tarvitse olla tyhmä uskoakseen sen, mistä valtamedia ja useimmat ihmiset ympärillä näyttävät olevan yksimielisiä.

Oikean tiedon löytäminen voi olla kuin neulan löytäminen heinäsuovan alta: se vaatii aikaa ja energiaa ja motivaatiota. Useimmilla on (tai useimmat ainakin ajattelevat, että heillä on) parempaa käyttöä vapaa-ajalleen kuin sen selvittäminen, mitä maailmassa ja yhteiskunnassa oikeasti tapahtuu.

Lisäksi on olemassa muitakin syitä propagandan uskomiseen. Muistan esimerkiksi lukeneeni, että natsi-Saksassa propagandan tarkoitus (ainakin osien siitä) ei edes ollut olla uskottavaa, vaan pelkästään tarjota tavallisille ihmisille tekosyy olla tekemättä mitään asioiden muuttamiseksi. Propaganda tarjosi tekosyyn olla kantamatta moraalista vastuuta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Yksi kysymys vielä. Kummassa yhteiskunnassa on valtamediaa enemmän, Suomessa vai Pohjois - Koreassa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #23

Suhteellisesti mitattuna Pohjois-Koreassa.

Sosialistisessa yhteiskunnassa ei ole luokkaristiriitoja, ja siksi on mahdollista löytää koko kansan etua ajava poliittinen linja ja noudattaa sitä. Siitä linjasta poikkeamista ei tietenkään ole syytä sallia.

Tähän yhteyteen sopii aiemmin tänään fb:ssä kirjoittamani päivitys:

"Kapitalistisessa yhteiskunnassa taloudellinen valta on jakautunut hyvin epätasaisesti.

Siksi kansa ajattelee, että oikeus taistella taloudellisen vallan uusjaosta on hyvä asia.

Seuraavassa vaiheessa tuo johtopäätös yleistetään taustastaan irti universaaliksi arvoksi.

Lopputuloksena on, että ajatellaan, että taloudellisen vallan uusjaosta taisteleminen on (tai pitäisi olla) arvo sinänsä ja kansalaisten perusoikeus myös sosialistisessa yhteiskunnassa, jossa taloudellinen valta on jakautunut hyvin tasaisesti.

Näin ollaan jälleen kerran tehty se yleinen virhe, että johtopäätös revitään irti taustaoletuksistaan ja sitä aletaan soveltaa tilanteeseen, johon se ei alkuunkaan sovi."

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #5

Uskaltaisin väittää että tuo kommunismin historia taitaa olla se syy. Kuolemaa ja kurjuutta?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #7

Se ei voi olla selitys. Kapitalismi tapaa vuosittain noin 10 mijoonaa ihmistä nälkään siitä huolimatta, että maailmassa on ruokaa yllin kyllin.

Toisin sanoen kapitalismi tuottaa kurjuutta paljon enemmän kuin kommunismi koskaan.

Selitys siihen, että kapitalismi on suosittua ja kommunismi ei, löytyy valtamedian antamasta maailmankuvasta.

Milloin kuulit viimeksi uutisista, että vuosittain noin 10 miljoonaa ihmistä kuolee nälkään vain sen takia, että ruokaa ei jaeta tarpeen mukaan, vaan se myydään eniten tarjoavalle?

Tai milloin kuulit viimeksi uutisissa, että suuri osa Afrikassa kalastettavasta kalasta päätyy eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten kissojen ja koirien ruoaksi samalla kun Afrikassa kuolee ihmisiä nälkään?

Tai milloin kuulit viimeksi uutisissa, että enemmistö venäläisistä on sitä mieltä, että elämä Neuvostoliitossa oli parempaa kuin elämä nykyisessä kapitalistisessa Venäjässä?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #10

Olin kuullut näistä kaikista asioista? Koska luen muutakin kuin valtamediaa, media raportoi siitä mikä on media seksikästä ja hyödyllistä omistajille ja heidän poliittisille intresseille. Sopimattomat asiat jätetään toki myös reportoimatta.

Montako ihmistä kuoli suunnittelutalouden utopiassa tuossa itänaapurissa?

Montako ihmistä kuoli Pol Potin utopiassa?

Montako ihmistä kuoli Mao:n utopiassa?

Ei nämä elintason peruusteellakaan mitään hirveän hienoja paikkoja käsittääkseni ollut, jos verrataan länsimaihin. Puhun niistä ihmisistä jotka saivat asua paikallaan ja nauttia kommunismin "hedelmistä", en niistä joita pakkosiirrettiin ympäri valtakuntia kun nyt pitää saada asututeksi tämä paikka täältä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #10

Selityksenä on kansainvälinen kommunismi ymmärrettynä ja nähtynä kansallisena kommunismina, joka poikkeuksetta on jättänyt jälkensä jokaiseen sukuun traagisina muistoina.

Kyse ei ole teoriasta vaan ihmisestä.

Ihminen yltää uskomattomiin tekoihin, mutta ei koskaan kommunismiin.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #17

Niin, teorisointi ja todellisuus ovat eri asioita. Yritinkin tässä tehdä juuri tätä pointtia, että mitenkä monta kertaa jotain täytyy kokeilla ennenkuin tajutaan että se ei toimi. Joillekkin nämä todisteet eivät riitä eivätkä suostu uskomaan tätä asiaa että kommunismi ei ainakaan tässä ajassa ja maailmassa näytä onnistuvan. Nykyisyyttä on vaikea käsittää jos ei ymmärrä historiaa

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #19

"...mitenkä monta kertaa jotain täytyy kokeilla ennenkuin tajutaan että se ei toimi."

Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin noin vuonna 1500. Sitä kokeiltiin yli 400 vuotta ennen kuin se lopulta saatiin toimimaan.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #20

Veikkaan että myös moni aspiroiva helikopteripilotti myös tajusi, että ehkä tätä ei vaan ole vielä mahdollista tehdä?. Leonardo itse heihin kuului?

Sanoin etten usko kommunismin olevan mahdollista tässä maailmassa ja tilanteessa missä elämme. Voiko ihminen kehittyä vähemmän itsekkäämmäksi ja "hienommaksi"? Voiko kommunismi olla vaihtoehto tulevaisuudessa? Ehkä, ehkä ei. Nämä ruumisröykkiöt viittaavat mielestäni vahvasti siihen että kommunismi ei toiminut historiassa eikä se toimisi nyt.

Ihmiset ei vaan tykkää hyväksyä ajatuksia jotka ovat heidän etiikkaansan ja arvomaailmaa vastaan, koska maailmankuva saattaisi sirpaloitua ja saattaisi huomata että ehkä se markkinatalous ei olekkaan se itse Saatana.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #21

Jos näkisit sellaisen yhteiskunnan, jossa sosialismi toimii, niin et uskoisi sitä todeksi ja keksisit mitä mielikuvituksellisimpia selityksiä näkemällesi. Esimerkiksi että ihmiset on pakotettu väkivalloin teeskentelemään, että muka ajattelevat yhteistä hyvää ennen omaa yksilöllistä etua jne.

Ihminen, joka on sisäistänyt kapitalistisen yhteiskunnan arvot ja selitykset, mittaa sosialistisen yhteiskunnan toimivuutta sillä, missä määrin se muistuttaa kapitalistista yhteiskuntaa. Jos se poikkeaa kapitalistisesta yhteiskunnasta, johtopäätökseksi tulee, että se ei toimi.

(Veikkaan, että niinä vuosisatoina, jolloin helikopteria ja lentokonetta yritettiin saada turhaan lentämään, moni taivasteli vieressä, että eihän ilmaa raskaampi esine tietenkään pysty mitenkään lentämään. Eikä tuota taivastelua ollenkaan vaientanut se, että taivastellessaan taivastelija katseli taivaalla lentäviä lintuja.)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #7

Kommunismin historialla on miljoonien ihmisten veret käsissään. Se ei tietenkään poista muiden diktaattoreiden vastuuta mistään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

#3
..yhdistelmäsukunimen...

Halla-ahon ei ole yhdistelmäsukunimi. Jos olisi, niin se kirjoitettaisiin Halla-Aho.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kyllähän yhdistelmäsukunimessä voi olla ihminen ja tila.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #25

Jep. Mutta se id on siinä yhdistelmänimessä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En veikkaa prosenttia. Ainahan osa kansalaisista on ns vedätettäviä jotka lähtevät mukaan suuriin puheisiin, uhoon ja mukaviin mielikuviin vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa.
Osa nyt vaan ei koskaan opi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Perussuomalaisten kannatus - onhan sekin ihan mielenkiintoista, mutta paljon merkityksellisempää voi olla se paljonko on www.nukkuvat.fi kannatus?

Jos muutoksen tekeminen oikeasti jotain merkitsee loppuun asti.

Sillanpääasema 2019 ja siitä sitten megajytkyä kohti joka tulee 2-4 vuoden kuluttua. Voi nimittäin olla vaalit siinä vähän aikaisemmin.

Nukkuvia ei voi ajaa vasten seinää mitenkään uskottavasti sen jälkeen kun on alkanut tapahtua. Halla-ahon perussuomalaisten osaltahan kaikki on jo etukäteen nähtävissä miten menee.

Tuo Sininen laguu... eikun siis tulevaisuus vielä niistää pikkusiivun että pääsee yhdeksi viralliseksi keskustan ja Kokoomuksen apupuolueeksi RKP ja KD rinnalle.

Ei todellakaan ole peli pedattu hyvin Perussuomalaisille. Ei suomalaisen ole järkeä laittaa paukkuja vääriin asioihin, jotta saisimme sen ison sisäisen muutoksen aikaan.

www.nukkuvat.fi ei ole väärä asia vaan juuri oikea, game changer.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan tuo ennustaminen vaikeaa. Sininen ja persut saavat yhdessä noin 9% jos siniset onnistuvat puolueensa rekisteröimään ja hassaavat säätiön varat siihen.

Todennäköisesti tuossa vaiheessa suurin osa kummankin porukan energiasta palaa lakituvassa pohtimassa persujen vuokrasopimusta ja säätiön varojen oikeaa kohdetta.

Jaetaan rasistipersuille vaikka 6% ja sinisille loput 3%.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kestääköhän siniset vaaleihin asti? Tutussa hallituksessa on kuitenkin jo kaksi valtakunnallisesti toimivaa puoluetta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ja niiden kahden puolueen lisäksi tai sijalle on valmiina rientämään 5 puoluetta lisää milloin vain ilman mainittavia linjanmuutoksia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aika paljon on kiinni siitä miten persujen kenttäorganisaatio hajoaa. Jos sieltä löytyy tekijöitä, niin ainakin osa sinisistä uskaltaa omalla porukalla vielä ek-vaaleihin. Jos tukijoukot ja rahat puuttuvat, niin loikkareita muihin puolueisiin alkaa löytymään ja siniset hajoavat kuin varpusparvi. Persuilla sen sijaan on puoluetuet millä mällätä ja yhteinen rasistinen arvopohja.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #29

Pidän tuota arvopohjaa kaikkein tärkeimpänä tekijänä puolueen kannatuksessa -- luonnehdittiinpa sitä miten hyvänsä.

Uuvatit kääntyivät kannattamaan kaikkea sitä minkä vastustamisen takia Perussuomalaisia oli vaaleissa äänestetty. On vaikea nähdä, että uuvateilla on mitään osaa tai arpaa niihin arvoihin, joiden takia Persuja on äänestetty.

Ja toisaalta, kuten on jo mainittu, ne vastakkaiset arvot taas ovat yhteisiä niille muille 7 eduskuntapuolueelle. Ei siltä(kään) arvopohjalta kannata yrittää uutta puoluetta virittää.

Minun nähdäkseni eduskunnassa on jo vuosikaudet ollut 2 blokkia: Yhtäällä Perussuomalaiset, ja toisaalla ne 7 muuta puoluetta. Nuo kaksi blokkia ovat sisäisesti yhtenäisiä ja toisilleen vastakkaisia kaikessa muussa paitsi kysymyksessä siitä, pitäisikö talousjärjestelmän olla kapitalistinen vai sosialistinen.

Yksimielisyys tästä viimemainitusta on itse asiassa se tekijä, joka on ajamassa yhteiskuntaa umpikujaan ja lietsomassa fasistisia metodeja vastakkainasettelujen tukahduttamiseksi.

Talousjärjestelmästä ei käydä keskustelua, koska valtamedia hautaa sen kysymyksen neulana heinäsuovan alle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #30

Janne on olemassa myös se kolmas tie - myös talousjärjestelmän osalta kun vain innovoidaan yhteiskunnallisesti asiaa -

"Unitas kansanliikkeen missiota voisi hyvällä syyllä kutsua ”onnelliseksi kapitalismiksi”. Se ei ole sekoitus poliittista korruptiota, sosialismia ja kapitalismia eli "kaverisosiaalikapitalismia" niin kuin nykyinen tiensä päähän tullut malli pohjoismaisesta "hyvinvoinnista" vaan jotain aivan muuta. Onnellinen kapitalismi on uudenlaista kansalaisten itse itselleen oikeissa olosuhteissa tuottamaa hyvinvointia, jossa mahdollisuuksia ja luovaa ajattelua ei ole tukahdutettu osalla kansasta jo heti lähtökiihdytyksessä niin kuin tähän asti.

Unitaksen ”onnellinen kapitalismi” tarkoittaa, että annetaan ”kapitalismin näkymättömän käden”, eli vapaan markkinamekanismin, tehdä rauhassa työtään mahdollisimman yksinkertaisissa olosuhteissa sekä tarjotaan samalla sellaista taloudellista tasa-arvoa ja kannustavuutta, joka ei häiritse vapaata markkinamekanismia yhtään mitenkään!

(Kansalaispalkka liittyy oleelisesti tähän - Päivitetty teksti Unitas kansanliikkeen 2014 / 12 agendasta http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf) jota nyt siis www.nukkuvat.fi ajaa puolueena jatkossa

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Börje laittoi nyt toiveita esille. Kyllä siinä tulee käymään niin, että "rasistipersut" saavat uuden jytkyn ja mitä enemmän tuota "rasistipersut" teemaa toistetaan, niin sen suurempi tuo jytky tulee olemaan.

Vaaleihin on vielä aikaa ja oikeasti merkittäviin muutoksiin kannatusluvuissa tarvitaan vain yksi terrori-isku suomessa, joka osoittautuu (piip) suunnasta järjestetyksi.

Aiheesta poiketen mietin nyt hyvin monelta kantilta mitä uusi vihreiden puheenjohtaja tulee saamaan aikaan.

Touho Aalto on mielestäni juuri oikea valinta. Pitkään seuranneena hänen uraansa ja hänen kannanottoja voisin jopa kuvitella, että vihreät tulee pysymään yli 10% kannatuksessa seuraavissa vaaleissa. Touholta voisi odottaa jopa järkevää ja monipuolista näkemystä valtakunnan raiteille saattamiessa seuraavana ministerinä. Toivottavasti hän pysyy linjallaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Meinaat, ettei Jytky omin voimin onnistu vaan pitää manata allah apuun. Katsotaan millainen porukka tuota persujen toimintaa alkaa pyörittämään. Ainakaan tuo vastavalittu puheenjohtajisto ei tule suomalaista kansaa laajemmin villitsemään ja sillä pitäisi vaaleihin mennä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #37

Vaikkei ensimmäistäkään terrori-iskua tapahtuisi, niin terrorismilla pelottelu kiihtyy koko ajan ja se ajaa saman asian.

Kohta varmaan terrori-iskubarometrin lukema liitetään vakio-osaksi säätiedotusta uutislähetysten päätteeksi niin että kansa muistaisi pelätä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #37

Ei. En minä mitään meinaa. Asiat vaan on nyt niin ja etenee radallaan. Keihittyvä suuntaus mielestäni luo myös suomessa kannattajakunnan kasvua eri suuntiin.

Niko Sillanpää

Todella vaikea veikata prosenttia. Riippuu niin voimakkaasti ehdokasasettelusta.

Jos kansainvaellus kiihtyy viisinumeroiseksi per vuosi ja/tai EU etenee liittovaltiosuuntaan, kannatusprosentti on kaksinumeroinen.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Liian aikaista veikata kun ei tiedä että millaiseksi PS kehittyy. Nyt tuntuu olevan sillä kovasti vetoa ja jos ymmärtävät tehdä jäsengalluppeja ja muovautua sen mukaan, niin ei minuakaan ihmetyttäisi 25% kannatus ja jopa ylikin sen. Heillähän on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä puolueesta kansan mieleinen nyt kun sinisten mukana Soinin kiihkeimmät hännystelijätkin lähtivät. Harvalla uudella puheenjohtajalla on yhtä mainio tilaisuus missään puolueessa, kun kaikissa on niitä siipiä.
Isoja virheitä ei kyllä kärsi tehdä, sitten jäävät siihen vähän yli 10 prosenttiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskon myös, että mahdollisuudet ovat suuret, jos saavat yhdistettyä kansallismielisten kentän. Silloin puhuttaisiin ainakin 30% kannatuksesta. Jos tässä eivät onnistu, niin sitten jää alle 10 prosentin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vähän realismia peliin. Suomessa mikään puolue ei ole yltänyt 30 prosentin kannatukseen sitten SDP:n hajaannuksen 1918. Jopa Lipposen SDP 1995 jäi tuon alle.

Myöskään yksikään kansalli(ssosialistine)n puolue ei missään päin Eurooppaa ole tuollaiseen yltänyt vapaan demokratian oloissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #40

Vastasinkin tuohon, että jos saa kerättyä kansallismieliset yhteen, joka tietenkin olisi mahtava asia, että kaikki isänmaalliset ihmiset olisivat samassa rintamassa. Jos taas ei, niin silloin kannatus jää alle 10%.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #41

Mitä sitten mahtaa tarkoittaa tässä tapauksessa "isänmaallinen"? Itse ainakin koen itseni isänmaalliseksi, enkä silti, tai ehkä juuri siksi, voisi kuvitella äänestäväni perussuomalaisia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Veikkaan Perussuomalaiset-puolueelle 15% kannatusta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.
Tässä on tietenkin paljon epävarmuustekijöitä, jopa sen osalta, onko tuona vuonna vaaleja. Toivon, että on ja että useimmat nyt köyhät ja syrjäytetyt suomalaiset kokevat, että heillä on vuonna 2019 vara äänestää Kokoomusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset