jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Nukkuvain puolue jatkaa gallupjohdossa – Perussuomalaisten nousu alkanut

YLE on julkaissut uuden puoluekannatustiedustelun tulokset. Nukkuvain puolue jatkaa ylivoimaisesti suurimpana puolueena 35,0 prosentin kannatuksella – suurin piirtein yhtä paljon kuin kolmella seuraavaksi suurimmalla yhteensä.

Tällä kertaa mittaus antaa viitteitä odotetunkaltaisesta muutoksesta: Perussuomalaisen puolueen nousu on alkanut. Perussuomalaisten ja siitä eronneen eduskuntaryhmän yhteenlaskettu kannatus on 33% suurempi kuin Perussuomalaisten kannatus kaksi viikkoa sitten. Pelkästään Perussuomalaisen puolueen kannatus ilman uuvattien kannatusta oli sekin melkein 10% suurempi kuin kaksi viikkoa sitten.

Tänään olemme kuulleet, että edustajien paluu uuvateista Perussuomalaisiin on alkanut, ja jo ennestään olemme todenneet, että uuvattien kannatukselle ei ole asiallista perustetta. Se, että uuvatit saivat puolentoista prosentin kannatuksen, johtunee vain inertiasta, äänestäjäkunnan hitaudesta. Seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä uuvattien kannatus on mitä todennäköisimmin siirtynyt takaisin Perussuomalaisille korkojen kera.

Eduskuntapuolueiden yhteenlaskettu kannatus oli vain 62,3 %.

On päivänselvää, että maassamme on valtava potentiaali sellaiselle poliittiselle linjalle, jota ei eduskunnassa vielä toteuteta.

Gallupin tulokset:

Nukkuvain Puolue 35,0 %

Kokoomus 13,8 %

Sdp 11,1 %

Keskusta 11,1 %

Vihreät 9,8 %

Perussuomalaiset 6,3 %

Vasemmistoliitto 5,2 %

Rkp 2,6 %

Kd 2,4 %

UV 1,5 %

Eduskuntapuolueet yhteensä 62,3 %

Muut 1,2 %

yht. 100,0 %

Taloustutkimus haastatteli 1213 ihmistä. Vain 65% haastatelluista ilmoitti kantansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Luulisi tuon nukkuvien osuus innostavan uusia puolueita kehiin. Siis sellainen puolue joka eroaisi selvästi nykyisistä eduskuntapuolueista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset