jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Ihmisoikeudet vs. ihmisvelvollisuudet

Me kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että ihmisillä on oikeus ruokaan, asuntoon, vaatteisiin, koulutukseen, terveydenhuoltoon jne. Tottakai, kysehän on ihmisoikeuksista.

Mutta entä ihmisvelvollisuudet? Nuo ihmisoikeuksissa mainitut asiat eivät putoa taivaasta itsestään. Jonkun pitää ne tuottaa työllään. Jos ihmisoikeudet on tarkoitettu otettavaksi tosissaan, niin silloin myös nämä ihmisvelvollisuudet on otettava tosissaan.

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, mutta entä ihmisvelvollisuudet?

Niinsanotuissa vapaissa/demokraattisissa maissa eli toisin sanoen kapitalistisissa maissa (niin kuin vapaus/demokraattisuus nykyään tulkitaan) noiden ihmisoikeuksissa mainittujen asioiden tuottaminen omalla työllä kuuluu köyhille eli niille, jotka eivät pysty elämään omistamansa pääoman tuotolla vaan jotka joutuvat myymään työvoimaansa kapitalisteille tullakseen toimeen.

Sosialistisissa maissa (eli diktatuureissa, niin kuin nykyisen kapitalistisen median terminologia kuuluu) noiden ihmisoikeuksissa mainittujen asioiden tuottaminen on kaikkien velvollisuus.

Suomalaisten suuri enemmistö lukee ja katsoo päivittäin pelkästään kapitalistien uutisisia. Näissä uutisissa esitetään diktatuurina se, että koko kansan on osallistuttuva niiden ihmisoikeuksiin kuuluvien asioiden tuottamiseen, joiden nauttiminen on koko kansan ihmisoikeus.

Miksi ihmeessä kapitalistinen media esittää asian tällä tavalla?!

Kapitalistinen media esittää asian tuolla tavalla sen takia, että kapitalistisen median näkökulma on kapitalistin näkökulma.

Kapitalisti elää teettämällä työtä omistamillaan tuotantovälineillä, ja siksi hänen ei tarvitse tehdä työtä: hän elää muiden tekemästä työstä. Hänen näkökulmastaan työn tekeminen olisi hirvittävä kohtalo. Hän haluaa, että muut tekevät työt hänen puolestaan. Siksi hän vastustaa sosialistista yhteiskuntaa ja siksi hänen omistamansa media kutsuu sosialistista yhteiskuntaa diktatuuriksi.

Tosiasiat kuitenkin pysyvät. Ne tuotteet, jotka kuuluvat jokaiselle (asunto, ruoka, vaatteet, koulutus, terveydenhuolto, koulutus jne.) on tuotettava ihmisten tekemällä työllä. Nuo asiat eivät tipahda taivaasta itsestään. Kun nuo hyödykkeet kuuluvat jokaiselle, niin miksi ihmeessä niiden tuottaminen ei kuuluisi jokaiselle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset