jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Suomalaisten liikuttava usko valtamedian propagandaan

Olipa kerran aika, jolloin painettuun sanaan saattoi uskoa... Mutta ei ole enää. Eikä ole ollut enää muutamaan vuosikymmeneen.

Suomalaisten enemmistö tuntuu uskovan siihen, että se maailmankuva, jonka valtamedia tarjoilee, on totuudenmukainen, edustava ja kattava. Eikä siinä vielä kaikki.

Suuri osa suomalaisista tuntuu kuvittelevan, että nekin ihmiset maailmassa, jotka eivät lue suomalaisia sanomalehtiä eivätkä katso suomalaisia televisio-ohjelmia, ovat omaksuneet saman maailmankuvan kuin suomalaiset.

Miten tuollainen harhaluulo voi olla syntynyt?

Voi olla, että suuri osa suomalaisista ymmärtää, että valtaosa maailman ihmisistä katselee niitä samoja Hollywood-elokuvia kuin suomalaisetkin ja lukevat niitä samoja Hollywood-uutisia kuin suomalaisetkin. Ja että tämän takia maailmankuvienkin pitäisi olla yhteneväiset.

Ihan hyvä, mutta tosiasia on, että maailmassa on edelleen ihmisiä ja kansakuntia, jotka eivät omaksu  maailmankuvaansa sen perusteella, mitä Hollywoodin käsikirjoittajat kirjoittavat.

Kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il kuoli 2011, Suomen silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja lausui julkisesti, että tuskin kukaan jää kaipaamaan Kim Jong Il'iä. Tuollainen möläytys on tyypillinen esimerkki suomalaisten liikuttavasta uskosta valtamedian propagandaan.

Jopa ministeritasoiset poliitikot elävät siinä harhassa, jota valtamedia levittää.

Pohjoiskorealaiset eivät lue samoja sanomalehtiä kuin suomalaiset eivätkä katsele samoja televisiokanavia kuin suomalaiset. Pohjoiskorealaisten uutiset eivät tule samasta tuutista kuin Suomen ja muiden kapitalististen maiden uutiset.

Tämän takia pohjoiskorealaisilla ei ole sama maailmankuva kuin suomalaisilla.

Tälläkin blogipalstalla muutamat kirjoittajat spekuloivat sillä, että jos vain Pohjois-Korean ylin johtaja voitaisiin poistaa, Pohjois-Koreasta tulisi automaattisesti samankaltainen USA:n vasallivaltio kuin Suomi ja muut EU-valtiot ovat ja että kaikki olisivat tyytyväisiä. Tämä on valtava väärinkäsitys.

Pohjoiskorealaiset ovat aivan vilpittömästi sitä mieltä, että sosialistinen yhteiskuntajärjestelmä, joka takaa kaikille asunnon, koulutuksen, terveydenhuollon, kulttuuritarjonnan ja muutenkin kaikenpuolisen toimeentulon, on puolustamisen arvoinen yhteiskuntajärjestelmä.

Se, että suomalaiset ja muut EU-kansalaiset sekä USA:n kansalaiset eivät ehkä ole tuota mieltä, johtuu pelkästään ihmisten liikuttavasta uskosta valtamedian propagandaan.

 

Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset