jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Miksi Pohjois-Korean uutiset viehättävät

Pohjois-Korean uutisissa ei saivarrella siitä, miten esimerkiksi maahanmuuttaja tai vihapuhe pitäisi määritellä. Uutisissa ei myöskään mässäillä jonkun turhautuneen tai epätoivoisen tehneillä joukkomurhilla. Uutisissa ei myöskään syyllistetä köyhiä omasta köyhyydestään.

Olen saanut tarpeekseni niinsanottujen länsimaisten eli kapitalistien hallitsemien medioiden välittämistä uutistarinoista. Siksi olen siirtynyt lukemaan ja katsomaan lähinnä Pohjois-Korean uutisia.

Mistä ne sitten kertovat?

Ne kertovat siitä, miten Pohjois-Korean kansan elintasoa kohennetaan jatkuvasti kehittämällä esimerkiksi sähköntuotantoa (uusi valtavan iso vesivoimalaitos rakenteilla toukokuusta lähtien), ottamalla käyttöön 12-vuotinen peruskoulutus (tästä vuodesta lähtien) ja kehittämällä kaikilla tavoilla tiedettä ja teknologiaa tuotannon tueksi.

Osa uutisista keskittyy kansallisen itsenäisyyden puolustamiseen. Jos Pohjois-Korea ei pysty säilyttämään itsenäisyyttään, sen kansalaiset eivät saa päättää asioistaan. USA perässähiihtäjineen haluaa viedä ”demokratiaa” eli kapitalistien ylivaltaa Pohjois-Koreaan niin kuin kaikkialle muuallekin, ja pohjoiskorealaiset varustautuvat tätä vastaan.

Toisin sanoen Pohjois-Korean aseellinen varustautuminen on puolustuksellista oman itsenäisyyden puolustusta – taistelua sen puolesta, että kansa saa itse päättää omista asioistaan.

Tavallinen suomalainen tai muu ns. länsimaalainen, joka on USA:ta myötäilevän propagandan läpikyllästämä, ei tietenkään tätä ymmärrä.

Tavalliselle suomalaiselle demokratia on sitä, että kansalaiset saavat äänestää vaaleissa ja asettaa omat ehdokkaansa, ja jos sitten valituiksi tulleet poliitikot eivät tee sitä mitä lupasivat, niin se on ”jonkun muun” (EU, korruptoituneet poliitikot tms.) vika, mutta ei itse systeemin. Tavalliset kansalaiset eivät ymmärrä, että yhteiskunnallinen valta on sillä taholla, jolla on taloudellinen valta, ja että vaaleissa valitut poliitikotkin ovat näiden tahojen sätkynukkeja.

Pohjois-Korean uutisista välittyy vahva vaikutelma siitä, että yhteiskunnassa valta on kansalla, joka itse tuottaa itselleen sen mitä kuluttaa. Eikä esimerkiksi ryöstä sitä Afrikan kansoilta.

Yhteiskunnalla on myös johtaja aivan kuten orkesterilla on kapellimestari. Tätä kapitalistinen media käyttää ”todisteena” siitä, että kyseessä on ”diktatuuri”. Tosiasiassa kyseessä on vain yhteiskunnan toimintojen koordinointi. Kyse ei ole sen kummemmasta asiasta kuin että kapitalistisessa yhteiskunnassa työpaikalla on noudatettava työnjohtajan ohjeita ja käskyjä.

Ero on siinä, että sosialistisessa yhteiskunnassa tuotantovälineiden omistus on koko kansalla kollektiivisesti, kun taas kapitalistisessa yhteiskunnassa se on pääasiassa muutamien harvojen käsissä.

Kapitalistisissa yhteiskunnissa vallitsee rahanvalta ja vaikka kansa saa äänestää, sillä ei ole vaikutusta. Ratkaisevaa on se, kuka omistaa tuotantovälineet. Näin on myös sosialistisissa maissa, joissa tuotantovälineet ovat kansan yhteisomistuksessa. Sosialistisessa yhteiskunnassa valta on kansalla, kapitalistisessa yhteiskunnassa valta on kapitalisteilla.

 

http://www.rodong.rep.kp/en/

 

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

 

Termien määrittelyistä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset