jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Poliittinen palopuhe

Suomessa on paljon älykkäitä ihmisiä. Vaikka heitä olisi vain 1% väestöstä, niin sittenkin se tarkoittaisi noin 50.000 ihmistä. Missä nämä ihmiset luuraavat?

Suomessa poliittinen keskustelu ja politiikan tekeminen tuntuu olevan jätetty enimmäkseen idioottien (en nyt yht'äkkiä keksi diplomaattisempaa luonnehdintaa) hoidettavaksi.

Mitä ihmettä nuo älykkäät ihmiset ajattelevat? Että politiikan päättäjät lopulta tekisivät järkeviä ratkaisuja? Tai kenties nämä älykkäät ihmiset eivät ajattele politiikkaa tai yhteiskuntaa ylipäätään? Voi olla. Ehkä he kuvittelevat, että kaikki muut ovat yhtä älykkäitä, ja että tämä nykyinen yhteiskuntamme on tarkoitettu pelkäksi vitsiksi? Voi olla. Suurin piirtein tuollainen käsitys minullakin oli pitkän aikaa.

Siltä varalta, että joku älykäs ihminen lukee tämän, niin sanottakoon, että nykyinen yhteiskuntamme ei ole vitsi, vaan se on tarkoitettu ihan totiseksi todeksi. Kannattaa miettiä, kuinka todennäköistä on, että se tulee osumaan omaan nilkkaan ennenpitkään.

(Vähemmän älykkäiden mielikuvitukseen ei tietenkään mahdu, että yhteiskunta voisi olla järjestetty toisella tavalla. Siksi he pitävät nykymenoa luonnonlain tai jumalan sanan toteutumana.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset