jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Suomiko muka itsenäinen?

Suomi ei tuota niitä tavaroita, joita Suomi kuluttaa. Suomi on riippuvainen ns. kauppakumppaneistaan.

Mitä se tuollainen itsenäisyys on? Se on sitä samaa "omillaan toimeentulemista", jossa saadaan pankin seinästä tulemaan niin paljon rahaa, että sillä rahalla saadaan töpselistä tulemaan sähköä, kaupan tiskiltä tulemaan ruokaa, bensapumpusta tulemaan bensaa jne.

Se ei ole mitään itsenäisyyttä eikä omillaan toimeentulemista.

Tuo Suomen riippuvaisuus ns. kauppakumppaneistaan tarkoittaa riippuvuutta näistä. Eikä se tarkoita pelkästään materiaalista riippuvuutta, vaan myös ideologista riippuvuutta.

Pohjois-Korea on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, jos jokin kansakunta haluaa olla oikeasti riippumaton. USA hyväksyttää YK:lla talouspakotteita, joilla pyritään tukahduttamaan maan toimeentulo.

Pohjois-Korea pärjää hyvin näissä olosuhteissa ja maan riippumattomuuden kehitys vain kiihtyy noista talouspakotteista. Pohjois-Korea tuottaa itse sen minkä kuluttaa, koska pohjoiskorealaisille maan itsenäisyys on tärkeä.

Suomessa sen sijaan ei ole tahtoa oikeaan omillaan toimeentulemiseen. Suomi haluaa olla USA:n vasallivaltio. Suomalaiset ovat laiskanpulskeita Homer Simpsoneita.

Jos oikein muistan koulun historiantunnilta, niin joku sanoi joskus, että ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, joten olkaamme suomalaisia. Nykytietämyksen valossa pitää sanoa, että kiss my ass.

Totuus, on, että jos emme voi olla rähmällämme itään päin, niin olkaamme rähmällämme länteen. Mitä tahansa muuta paitsi itsenäisyyttä -- se kun on niin  vaivalloista!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

OMG!! Kommentointi sallittu!! :O

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

P-korea pärjää hyvin ?
pärjää kun punainen risti,lääkärit ilman rajoja ja muut"lännen"hyväntekeväisyysjärjestöt käy hoitamassa tuhansia potilaita vuosittain,,muutoin tekisi tiukkaa,,samoin e-korea kymmeniä junia vuosittain ruokaa,,että silleen !

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tässä sinulle Etelä-Korean kapitalistista ihanuutta: Moni mummo joutuu prostituoimaan itsensä Etelä-Koreassa

Ja tuo pätee ylipäätään kapitalistiseen maailmaan. Jos et ole tuota vielä Suomessa nähnyt, niin odota muutama vuosi ja näet.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"There's no bias like confirmation bias" :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mikään valtio ei ole kirjoituksesi perusteella itsenäinen. Ei muuta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kun USA YK:ta hyväksikäyttäen pyrkii eristämään Pohjois-Koreaa, Pohjois-Korea tulee aina vain riippumattomammaksi ns. "kansainvälisestä yhteisöstä" eli USA:sta ja sen vasallivaltioista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

P-k on riippuvainen öljystä, sekään ei ole itsenäinen "valtio". Sellaista valtiota ei koskaan ole ollut eikä tule olemaan. Valtiot ovat riippuvuussuhteessa toisiinsa. :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #9

Pohjois-Korea pärjää aika hyvin. Paljon paremmin kuin esimerkiksi Suomi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #11

Millä mittareilla mitattuna?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #12

Riippumattomuuden mittareilla: kuinka suuri osa maassa kulutettavasta tuotannosta tuotetaan omassa maassa omin voimin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13

Suomi olisi mielestäsi paremmin menestyvä maa , jos tänne ei tuotaisi ulkomailta hedelmiä?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #13

"Riippumattomuuden mittareilla: kuinka suuri osa maassa kulutettavasta tuotannosta tuotetaan omassa maassa omin voimin."

Suurin osa tulee Kiinasta. P-Korea on Kiinan paras kauppakumppani.
https://www.cfr.org/backgrounder/china-north-korea...

Vastineeksi P-Korea lähettää naisia seksiorjiksi.
http://www.foxnews.com/opinion/2017/12/12/north-ko...

Pohjois-Koreaan verrattuna Suomikin on paljon itsenäisempi!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitaisi Jannellekin nälkä tulla jos aikoisi olla oman määritelmänsä mukaisesti itsenäinen. Omavaraistaloudessa ilman kauppuja, metsän antimilla eläen ja työkalut itse tehden se onnistuisi. Jo pelkkä siemenviljojen ja työkalujen osto olisi merkki itsenäisyyden menetyksestä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kapitalistisessa yhteiskunnassa ilman muuta kyllä.

Mutta sosialistisessa yhteiskunnassa toimeentulo on kollektiivinen asia.

Meidän kaikkien tulisi miettiä, haluammeko teeskennellä "omillamme toimeentulemista" niinkuin kapitalismin kannattajat sitä hehkuttavat, vai haluammeko mieluummin elää yhteisönä ja toisistamme riippuvaisina niin kuin oikeasti olemme.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Muuttuuko toisista riippuvuus riippumattomuudeksi jos sanomme sitä sosialismiksi?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomalaisten suuri enemmistö kuvittelee, että Suomi on itsenäinen pelkästään sen voimasta, että jokin valtio (Venäjä/Neuvostoliitto) aikanaan niin sanoi.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sekoitat käsitteet omavaraisuus ja itsenäisyys. Jo Ryti totesi pankinjohtajakautenaan 30-luvulla, että omavaraisuus on köyhyyden oppi. Ja Pohjois-Korea on tästä mainio todiste.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Janne, mistä tämä sinun omima valheellisuus Pohjois-Korean tilanteesta oikein kumpuaa?

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Itsenäisyys on minulle sitä, että voin asua missä haluan, syödä mitä haluan, ylipäätään tehdä mitä haluan. Valtio joka ei suo näitä mahdollisuuksia olkoon itsenäinen, omavarainen tai mitä vaan, mutta se ei ole minun valtioni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä helkutin hyötyä siitä Pohjois-Korean itsenäisyydestä on pohjoiskorealaisille?

Minulla on sellainen käsitys että kaikki ihmiset haluaa mukavuutta, haluaa shoppailla, asua hyvin, pukeutua hyvin, syödä hyvin, kerätä roinaa, viihdyttää itseään, matkustella ja sensallaista.

Itsenäisyys maksaa pohjoiskorealaisille sen että he joutuvat luopumaan kaikesta mitä ihmiset normaalisti haluavat.

Sen kaiken tilalle mitä he itsenäisyytensä takia menettävät, he saavat sen lihavan rakettipojan sen Kim Jong-unin.

Eivät pohjoiskorealaiset ole sen itsenäisempiä kuin mitä me Suomalaiset, päinvastoin, he elävät jatkuvassa pelossa, heidän pitää pelätä sitä suurta johtajaansa ja omia viranomaisiaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjoiskorealaisille kansanvalta on arvo sinänsä. Sitä ei myydä lautasellisesta hernekeittoa eikä edes Big Mac'istä.

Mutta olet oikeassa siinä, että kapitalistisessa yhteiskunnassa useimmat eivät edes halua yhteiskunnallista valtaa, vaan pelkästään leipää ja sirkushuveja. Useimmat suomalaiset eivät esimerkiksi halua osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, vaan haluavat, että joku muu tekisi päätökset ja että ne päätökset olisivat kivoja niillekin, jotka eivät halua itse vaivautua päättämään.

Kun YLE esimerkiksi uutisoi Pohjois-Koreassa toimivista korttelikomiteoista, raportoinnin sävy on se, että Pohjois-Korea on hirvittävä diktatuuri kun jokaisen pitää osallistua päätöksentekoon. Suomi sen sijaan on hyvä demokratia, koska täällä voimme jättää päätöksenteon vapaasti kapitalistien ja heidän marionettiministeriensä hoidettavaksi. Kansalle riittää se, että saa ruikuttaa somessa siitä, kuinka surkeaa politiikkaa hallitus tekee.

Käyttäjän Markusijnen kuva
Markus Äijänen

No hyvä. Miksi sitten Unin joukot yrittävät ampua selkään maasta pakenevia, jos ja kun kaikki hyötyvät: pakenevat pääsevät pois ja enää ei tarvitse sietää manipuloituja karkureita rakentamassa onnelaa? Eikö olisi helpompi päästää maasta pois ikävät toisinajattelijat? Sen sijaan heitä on viety vaikkapa junan perään kahlittuna takaisin pohjoiseen. Harmi vain, että juna meni lujempaa kuin juoksija. Kuulostaa kovin humaanilta toiminnalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset