jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

USA on häviämässä informaatiosodan Korean niemimaalla

Viime kuukausina maailman huomio on ollut kiinnittynyt Korean niemimaan tilanteen mahdolliseen lientymiseen. On odotettu USA:n ja Pohjois-Korean johtajien tapaamista ja on nähty Pohjois-Korean ja Etelä-Korean johtajien tapaamisia.

Mitä USA on viestinyt julkisesti huipputapaamisesta? Ensin trumpettihallinto ilmoitti olevansa valmis tapaamiseen. Kun tapaamisen aika ja paikka oli sovittu, USA perui tapaamisen. Seuraavana päivänä USA olikin taas valmis tapaamiseen. Vatulointia seliteltiin sillä, että "kaikki" pelaavat pelejä. Mutta,  kuten muuan Donald Trumpin Twitter-seuraaja kommentoi, lapset pelaavat pelejä, eivät aikuiset päättäessään ydinaseista.

Mitä Pohjois-Korea on tehnyt tapaamisen alla? Se on vapauttanut 3 USA:n kansalaista, jotka olivat vangittuina rikoksista tuomittuina. Pohjois-Korea vapautti nämä vangit hyvän tahdon eleenä. Pohjois-Korea on tuhonnut ydinasetestikeskuksensa. Pohjois-Korea on siirtynyt käyttämään samaa aikavyöhykettä kuin Etelä-Korea.

Kaikilla näillä teoilla Pohjois-Korea pyrkii näyttämään, että se haluaa lähentymistä Etelä-Korean kanssa ja pitkällä tähtäimellä Koreoiden yhdentymistä. Mitä USA on tehnyt liennytyksen edistämiseksi? Ei mitään.

Se, että USA ei ole tehnyt mitään Korean niemimaan tilanteen liennyttämiseksi, ei ole yllätys kenellekään, joka tuntee Korean historiaa. Korean jakautuminen kahtia on nimenomaan USA:n aikaansaannosta, eikä suinkaan vahingossa aikaansaatu tulos, vaan tietoinen Korean jakaminen nimenomaan siinä tarkoituksessa, että USA saisi tekosyyn sotilaalliseen läsnäoloon Itä-Aasiassa Kiinan ja Venäjän (toisen maailmansodan aikaan Neuvostoliiton) läheisyydessä.

Odotettavissa olevan huipputapaamisen alla USA on esittänyt, että Pohjois-Korean olisi laivattava kaikki ydinaseensa Yhdysvaltoihin. Useimmat suomalaiset varmaan pitävät tuollaista vaatimusta mitä luonnollisimpana. Mutta miltä kuulostaisi, jos Pohjois-Korea vaatisi, että USA:n on laivattava kaikki ydinaseensa Pohjois-Koreaan? Se ei olisi yhtään sen hullumaisempi vaatimus kuin USA:n esittämä, mutta se kuulostaisi hullumaisemmalta, koska USA hallitsee Suomen uutisointia. Suomalaiset on indoktrinoitu ajattelemaan asioita USA:n vallanpitäjien näkökulmasta.

Korean niemimaan tilanteen ymmärtämiseksi on hyvä tehdä pieni katsaus historiaan.

Korea oli Japanin miehittämä siirtomaa 1910-1945. Toisin sanoen Japanin valta Koreassa päättyi kun Japani hävisi toisen maailmansodan.

Sodan päättymisen alla USA kiirehti Korean eteläosiin voidakseen ottaa siellä vastaan japanilaisten antautumisen ja juurruttaakseen sinne oman sotilaallisen läsnäolonsa.

Sodan päättyessä Neuvostoliiton joukot olivat Korean pohjoisosissa ja USA:n joukot Korean eteläosissa. Aiempien sopimusten mukaisesti Neuvostoliiton joukot poistuivat maasta sodan jälkeen, mutta USA ei poistunut, vaan jäi Korean eteläosiin.

USA antoi japanilaisten jatkaa Korean eteläosan hallinnoimista ja alkoivat valmistella sotilaallista hyökkäystä pohjoista vastaan. USA perusti Korean eteläosiin oman nukkearmeijan, jonka avulla voitaisiin lavastaa sota pohjoista vastaan.

Kolmisen vuotta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen perustettiin muodollisesti Pohjois-Korean ja Etelä-Korean valtiot. USA oli saavuttanut yhden välietapin strategiassaan.

Seuraava etappi oli sodan lietsominen etelän ja pohjoisen välille. USA loi Etelä-Koreaan oman pienen nukkearmeijan, jota tultaisiin käyttämään sodan sytyttämisessä. Muutaman vuoden aikana tehtyjen tuhansien provokaatioiden -- "Mainilan laukausten" -- jälkeen USA lopulta onnistui synnyttämään sodan Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välille. USA osallistui sotaan täysin rinnoin ja käytti YK:ta käsikassaranaan esiintymällä sodassa "kansainvälisenä yhteisönä" ja sai mukaansa monta muutakin maata.

Sodassa tehtiin aselepo Pohjois-Korean ja USA:n välillä 1953, mutta rauhaa ei ole solmittu edelleenkään. Teknisesti Pohjois-Korea ja USA ovat siis edelleen sodassa toisiaan vastaan.

Etelä-Korea on olemassa USA:n sotilastukikohdaksi. Se on Etelä-Korean olemassaolon syntyhistoria ja edelleen jatkuva "oikeutus".

On päivänselvää, että USA ei halua liennytystä Korean niemimaalla, koska sellainen veisi USA:lta tekosyyn sotilaalliseen läsnäoloon Korean niemimaalla.

Mistä siis Pohjois-Korean ja USA:n välisissä "neuvotteluissa" on kyse? Kyse on siitä, että Pohjois-Korea haluaa näyttää maailmalle, että USA ei tosiasiassa halua liennytystä.

Pohjois-Koreassa ymmärretään täydellisesti, että USA:n lupaukset eivät ole sen arvokkaampia kuin paperi, jolle ne on kirjoitettu. Ainoa turvatakuu, johon Pohjois-Korea voi luottaa, on mannertenvälinen ydinase. Sen Pohjois-Korea sai valmiiksi viime vuonna ja muita turvatakuita Pohjois-Korea ei tarvitse. Sen sijaan Pohjois-Korea toivoisi, että kapitalistisessakin maailmassa ihmiset ymmärtäisivät, kuka on nykymaailman todellinen "pahis". Se on USA -- tämä on päivänselvää jokaiselle, joka on seurannut maailman tapahtumia viimeisten 70 vuoden aikana.

Jos haluaa ymmärtää toisen yhteiskunnan ihmisten ajattelua ja asenteita, on tutustuttava kyseisen yhteiskunnan omaan tiedonvälitykseen. Tässä linkki pohjoiskorealaiseen historiankirjaan, jossa kerrotaan Korean sodan syntyhistoriasta:

The US Imperialists Started the Korean War

Mutta miten on mahdollista, että Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välit tuntuvat lähentyvän? Se on mahdollista, koska viime vuonna presidentti vaihtui Etelä-Koreassa. Edellinen presidentti oli aiemman, USA:n istuttaman sotilasdiktaattorin jälkeläinen, joka vihasi Pohjois-Koreaa. Hiljattain tuo presidentti tuomittiin korruptiosta pitkään vankeustuomioon. Nykyinen presidentti on vasemmistolaisempi ja rauhaa rakastavampi presidentti, jonka vanhemmat ovat itse asiassa Pohjois-Koreasta lähtöisin.

Aika on nyt otollinen Koreoiden lähentymiselle: Etelä-Koreassa kansa on valinnut itselleen presidentin, joka kannattaa Koreoiden lähentymistä ja yhdistymistä, ja USA:ssa on amatöörihallinto, joka ei osaa pelata strategiapelejä. Nyt jos koskaan Korean kansalla on mahdollisuus ottaa askeleita USA:n ikeestä vapautumiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset