jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Ei Jean-Claude Junckerkaan jaksa politiikkaa selvinpäin

Moni ihminen on huomannut, että politiiikasta jankuttaminen on harvinaisen tylsää ja turhauttavaa ajanvietettä. En ihmettele ollenkaan, jos sitä ammatikseen tekevät alkoholisoituvat (tai jos jo aiemmin alkoholisoituneet hakeutuvat juuri tuohon ammattiin).

Tämän takia en haluakaan kritisoida Jean-Claude Junkeria kovin ankarasti esiintymisestään muutama päivä sitten. Oikeastaan tekisi mieleni sanoa, että oli harmi/onni  (riippuu siitä, mistä kulmasta asiaa katsotaan), että hänen avustajansa kiirehtivät keksimään tekosyitä Junckerin hoipertelemiselle.

Se,  että valtamedia kaiuttaa nuo tekosyyt kritiikittömästi, nakertaa valtamedian uskottavuutta entisestään. Jos Juncker olisi yksinkertaisesti lanseerannut tiedotteen, jossa olisi ilmoittanut, että oli kännissä ja että sattuuhan sitä itse kullekin, niin hänen suosionsa olisi luultavasti vain kasvanut. Mutta nyt nähty selittely ja peittely on vain omiaan nakertamaan valtaeliitin kannatusta ja valtmedian uskottavuutta.

Mielenkiintoisin kysymys tässä on oikestaan se, mitä haluavat nuo selittelijät? Haluavatko he nimenomaan romahduttaa Junckerin arvovaltaa vai ovatko he niin vieraantuneita kansasta, etteivät ymmärrä, mitä olisi pitänyt sanoa kannatuksen kasvattamiseksi? Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa ja se on oireellista sille kahtiajakautumiselle yhteiskunnassa, jota olemme näkemässä Europassa.

 

Drunk or in pain? EU’s Juncker filmed stumbling at NATO summit (VIDEO)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Jos todella on noin kipee niin sairaslomalle olis jäänyt.Eihän tuossa kunnossa
töihin mene kuin alkoholisti, luullen et kukaan ei huomaa mitään.
Hakkaraiselle plussaa siitä ettei ole omaa ongelmaa selkäkivun piikkiin pistänyt.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Oleellistahan on se, pystyykö tekemään työnsä vai ei. Jos sen pystyy tekemään kännissäkin, niin mitäs ongelmaa siinä...?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Niin että känni on normaali olotila, sellaisena valittiinkin virkaansa?

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Jos Juncker olisi yksinkertaisesti lanseerannut tiedotteen, jossa olisi ilmoittanut, että oli kännissä ja että sattuuhan sitä itse kullekin, niin hänen suosionsa olisi luultavasti vain kasvanut."

Tämä menisi ehkä läpi jos kyseisen herran kohdalla olisi kyse yksittäistapauksesta. Näin ei vain taida valitettavasti olla. Näitä selittelyjä on kuultu jo aiemminkin.

"Oleellistahan on se, pystyykö tekemään työnsä vai ei. Jos sen pystyy tekemään kännissäkin, niin mitäs ongelmaa siinä...?"

Ihan oikeasti jos tuollaisessa kunnossa kuin Juncker oli tehdään meidänkin maatamme koskevia päätöksiä, niin tilanne on kyllä vaarallinen? Varmasti valtionjohtajien tapaamisissa käytetään alkoholia, mutta ei tuollaiseen kuntoon pääse normaalilla määrällä ruokajuomia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

EU-herrojen tekemät päätökset eivät suurta älykkyyttä vaadi. Sanoisin, että ns. "päättäjien" alkoholinkäyttö ei ole ongelma ensinkään.

Ongelma on se, että tavallinen kansa kuvittelee, että päätöksentekovalta on niillä poliitikoilla, jotka he vaaleissa valitsevat. Tosiasiassa nämä ovat pelkkiä marionetteja ja on yhdentekevää, ovatko he kännissä vai eivät noita päätöksiä "tehdessään" (eli allekirjoittaessaan). Tosiasiassa nuo päätökset tulevat kulissien takaa tahoilta, joita tavallinen kansa ei vaaleissa valitse. EU-päättäjät ovat kapitalistiluokan juoksupoikia ja -tyttöjä.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"EU-herrojen tekemät päätökset eivät suurta älykkyyttä vaadi. Sanoisin, että ns. "päättäjien" alkoholinkäyttö ei ole ongelma ensinkään."

"Tosiasiassa nämä ovat pelkkiä marionetteja ja on yhdentekevää, ovatko he kännissä vai eivät noita päätöksiä "tehdessään" (eli allekirjoittaessaan)."

Tämä voi olla totta, mutta kyllähän komission puheenjohtajan (marionetti tai ei) kännissä riekkuminen tärkeässä tapahtumassa nykyisessä maailmantilanteessa syö EU:n uskottavuutta. Varsinkin jos ilmiselvä humalatila selitetään jälkeenpäin milloin milläkin vaivalla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

"...kyllähän komission puheenjohtajan (marionetti tai ei) kännissä riekkuminen tärkeässä tapahtumassa nykyisessä maailmantilanteessa syö EU:n uskottavuutta. Varsinkin jos ilmiselvä humalatila selitetään jälkeenpäin milloin milläkin vaivalla."

Niinpä... Niinhän kirjoitin. Erityisesti kirjoitin siitä, että EU:n uskottavuus murenee EU:n sisällä. Ulkopuolisille tahoille -- EU:n sopimuskumppaneille -- asia on yhdentekevä.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju Vastaus kommenttiin #6

"Niinpä... Niinhän kirjoitin. Erityisesti kirjoitin siitä, että EU:n uskottavuus murenee EU:n sisällä. Ulkopuolisille tahoille -- EU:n sopimuskumppaneille -- asia on yhdentekevä."

Mielenkiintoista onkin siis maamme suhtautuminen tulevaisuudessa. Jos tälläinen käytös jatkuu komission nokkamieheltä, niin täytyyhän kotimaisenkin median jo olla kriittinen eikä vain mukisematta niellä kulloisiakin selityksiä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #9

Ei sillä ole merkitystä, onko media kotimainen vai ei. Merkitystä on sillä, mitä asiaa media ajaa: sitäkö EU:n asettamaa päämäärää, että kapitalistitahot päättävät kaikesta, vaiko jotain muuta (esim. kansanvaltaista) päämäärää?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Erityisesti kirjoitin siitä, että EU:n uskottavuus murenee EU:n sisällä."

Ei EU:n uskottavuuden menetykseen olisi Junkkeria tarvittu, typerät päätökset ja ankea todellisuus ovat murentaneet liittovaltiounelman jo murskaksi. EU:n piti olla maailman kilpailukykyisin maanosa jo 2010 eikä mikään mennyt putkeen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Toki näin. Mutta nyt nähty vain voimistaa ja kiihdyttää tuota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lainaan tähän Riikka Söyringin mielipiteen EU:sta:

"Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään maihin, joissa euroskeptisyys on kasvussa.
Syinä euroskeptisyyden kasvamiseen asiakirjan laatijat lausuvat arvionaan, että ihmiset ovat huomanneet jyrkän ristiriidan todellisuuden (hyvinvoinnin vaarantuminen, kasvava turvattomuus, taloudellisen vakauden puute) ja EU:n lupausten (vapaus, turvallisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kukoistavat sisämarkkinat) välillä. Ihmiset eivät enää luota EU:n instituutioihin."

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Katkesiko Kataisen ura suojelijansa selkäkipuun?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset