jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Presidentti Trump läntisen aivopesumedian hampaissa

Katselin eilen ja toissapäivänä CNN:n ja BBC:n lähetyksiä kun halusin nähdä, miten läntiset aivopesumediat uutisoivat presidenttien Trump ja Putin maanantaisesta tapaamisesta Helsingissä. Oli järkyttävää nähdä, millaiselle tasolle läntinen aivopesumedia on intensiteetissään noussut ja älyllisyydessään laskenut. Siitä motivaationi tähän blogikirjoitukseen.

 

Tämänkertaisen kohun faktiset taustat hyvin lyhyesti

Trump ja Putin tapasivat maanantaina Helsingissä ja tapaamisen tarkoituksena oli ottaa askel kohti Yhdysvaltojen ja Venäjän välisten suhteiden paranemista. Molemmat presidentit pitivät tapaamista onnistuneena ja kertoivat sopineensa useista konkreettisista toimenpiteistä, joilla suhteita kohennettaisiin tulevaisuudessa.

 

Aivopesumedian (tunnetaan myös nimellä valtamedia) reaktio tapahtuneeseen

Välittömästi kahdenkeskisten keskustelujen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa läntinen aivopesumedia tuntui olevan kiinnostunut vain Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin pari vuotta sitten. Kumpikin presidentti vastasi kysymykseen.

Putin totesi toimittajalle, että tämä ei ollut kysymyksensä yhteydessä esittänyt mitään faktoja, vaan pelkästään spekulaatioita ja huhuja. Putin kehotti toimittajaa ottamaan lähtökohdakseen USA:n tuomioistuinten päätökset asian tiimoilta sen sijaan, että levittäisi perättömiä huhuja. Edelleen Putin totesi, että Venäjä ei ole sekaantunut USA:n sisäisiin asioihin eikä suunnittele tulevaisuudessakaan niin tekevänsä.

Trump vastasi keskustelleensa asiasta Putinin kanssa ja että Putin oli esittänyt hyvin vahvan argumentaation oman kantansa puolesta. Trump sanoi, ettei näe syytä, miksi Venäjä olisi sekaantunut vaaleihin.

Tiistaina sitten läntinen aivopesumedia liki repesi liitoksissaan revitellessään eri poliitikkojen ja muiden yhteiskunnan tukipilareiden lausunnoilla, joissa Trumpia syytettiin jopa maanpetoksesta. Kantavana teemana oli se, että Trump uskoo mieluummin Putinia kuin oman maansa tiedusteluviranomaisia presidentinvaaleja koskevissa epäilyissä.

 

Joseph Göbbelsin opetuslapset

Natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Göbbels sanoi aikanaan, että jos valhetta toistetaan riittävän paljon, se muuttuu totuudeksi. Eilen ei voinut välttyä vaikutelmalta, että läntinen aivopesumedia käyttää ja on käyttänyt tätä opinkappaletta menestyksekkäästi.

Aivopesumedia marssitti yhden poliitikon ja viranomaisen toisensa jälkeen kameroiden eteen tunnustamaan uskoaan siihen, että ”me kaikki tiedämme, että Venäjä sekaantui presidentinvaaleihin”. Aikuiset ihmiset hokivat tuota toisilleen ilmeisesti itsekin uskoen siihen – ilman, että kukaan mainitsi ensimmäistäkään todistetta asian puolesta. Vaikutelmaksi jäi uskontunnustus – yhteisen uskon tunnustaminen.

Toinen yhtä käsittämätön hokema, jota toisteltiin, oli se, että Venäjä vastustaa demokratiaa ja vapautta ja on vihollinen. Esimerkki projisoinnista oli se, että Venäjän väitettiin jatkuvasti sekaantuvan ympäri maailmaa toisten maiden sisäsiin asioihin. Tosiasiassa se maa, joka noin toimii ja on toiminut toisesta maailmansodasta lähtien, on USA. USA on kumonnut muiden maiden laillisesti valittuja hallituksia, kouluttanut ja rahoittanut terroristeja ympäri maailmaa ja tällä tavalla luonut nykyisenkin terrorismin, tappanut hyökkäyssodissaan miljoonia ihmisiä...

Mutta faktoille ei anneta tilaa läntisissä aivopesumedioissa, vaan uskoa lietsotaan pelkillä fantasioiden hokemisella.

 

Tiedustelu- ja poliisiviranomaiset rientävät aivopesumedian apuvoimiksi

Tiistaina Trumpin lausuntoa odotellessa aivopesumedia sai kertoa, että USA:ssa on pidätetty 29-vuotias Venäjän kansalainen vakoilusta epäiltynä. Kyseinen henkilö asuu ja opiskelee USA:ssa, on osallistunut eri kansalaisjärjestöjen toimintaan ja koettanut luoda yhteyden johonkin poliitikkoon. Kaikki tuo on aivan normaalia toimintaa. Ainoa ”epäilyttävä” asianhaara on se, että tekijänä on Venäjän kansalainen. Lähtökohtaisena oletuksena on siis, että venäläiset ovat kaikki epäilyttäviä ja mitä hyvänsä he tekevätkin, se on epäilyttävää ja todennäköisesti vakoilua.

Tämän kirjoituksen kannalta oleellisin pointti on kuitenkin tuon pidätyksen ajankohta. Se ajoitettiin juuri tähän päivään, jolloin Trumpia syytetään maanpetturuudesta, koska uskoo mieluummin Putinia kuin omia tiedusteluviranomaisiaan presidentivaalien osalta. Ei ole sattumaa, että tuon Venäjän kansalaisen pidättäminen ajoitettiin tähän päivään. Luultavasti tiedustelu- ja poliisiviranomaisilla on pitkä lista muista vastaavista henkilöistä, joita voidaan pidättää aina sopivan hetken tullen eli silloin kun halutaan muistuttaa yleisöä siitä, että Venäjä on vihollinen ja suhteiden parantaminen Venäjään on maanpetos.

 

Faktat Venäjän väitetystä sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin?

Jos Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla olisi todisteita Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin, sen olisi vähintäänkin esitettävä nuo todisteet omalle presidentilleen Donal Trumpille. Silloin Trump tietäisi, että Venäjä oli sekaantunut vaaleihin.

Mutta nyt vaikuttaa ilmeiseltä, että Trump ei ole sellaisia todisteita nähnyt ja ainoa syy tälle voi olla, että mitään todisteita ei ole olemassa.

Se, että tuollaisia todisteita edelleen jahdataan, on myös vahva viite siihen suuntaan, että niitä todisteita ei ole olemassa. Jos olisi, riittäisi esittää ne ja asia olisi siltä osin loppuun käsitelty.

Eilen Trump antoi (tyylilleen uskollisena) lausunnon, jossa sanoi tarkoittaneensa maanantaisessa lausunnossaan päinvastaista kuin mitä sanoi. Eli että oikeasti hän tarkoitti, ettei näe mitään syytä, miksi Venäjä ei olisi sekaantunut presidentinvaaleihin.

Eli taas kerran Trump on sanonut kaksi päinvastaista asiaa. Kumpaa uskotaan? Jos katsoo Trumpin kehonkieltä maanantaina ja tiistaina, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Maanantaina hän esiintyi rennosti ja hyväntuulisena, käsivarret rennosti sivulla liikkuen, pystyssäpäin seisoen. Tiistaina hän istui eteenpäin kumartuneena, melkein lysähtäneenä, käsivarret tiukasti ristissä ja ärtyneen ja kiukkuisen oloisena.

Ei ole vaikeaa vetää johtopäätöstä, että maanantaina hän sanoi, mitä oikeasti ajattelee ja tiistaina sanoi, mitä tunsi olevansa pakotettu sanomaan olosuhteiden johdosta.

 

Miksi USA:n kansalaiset ovat erityisen otollista maaperää aivopesumedialle

Miksi USA on niin suotuisa maaperä aivopesumedialle? Syy on yksinkertaisesti se, että USA:n kansalaisten sivistystaso on huomattavasti alhaisemmalla tasolla kuin eurooppalaisten. Noin neljäsosa USA:n kansalaisista ei osaa näyttää maailmankartalta USA:n sijaintia ja noin 40 miljoonaa kansalaista on liki luku- ja kirjoitustaidottomia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Literacy_in_the_United_States

Euroopassa nykyään harjoitettava kurjistuspolitiikka (eli säästö- ja leikkauspolitiikka) on omiaan alentamaan eurooppalaistenkin sivistystasoa ja vahvistamaan aivopesumedian asemaa. Se, että aivopesumedia ei päästä esiin mitään vaihtoehtoisia näkemyksiä harjoitetulle politiikalle, on myös omiaan urauttamaan kansalaisten ajattelua ja turruttamaan heidät hyväksymään mitä uskomattomimpia poliittisia typeryyksiä kuten esimerkiksi pankkien (osakkeiden omistajien) pelastaminen viimeisten 10 vuoden aikana.

Ajanmittaan tällainen vaihtoehdottomuuden ja kurjistamisen kombinaatio tulee johtamaan fasismiin.

 

Aivopesumedian loppu lähenee

Läntinen aivopesumedia on kuitenkin kaivanut maata jalkainsa alta. Tai ehkä olisi osuvampaa sanoa, että se on menettänyt kontaktin todellisuuteen ja leijailee omassa mielikuvitusmaailmassaan, josta vähitellen putoaa takaisin todellisuuteen yhä suurempi osa aivopesumediaan aiemmin uskoneita ihmisiä.

Toisin sanoen aivopesumedia on menettämässä lukijakuntaansa, koska esittää liian posketonta fantasiaa totena. Jopa USA:ssa kansa äänesti presidentikseen henkilön, jonka valintaa aivopesumedia vastusti kynsin hampain.

Tätä aivopesumedian arvovallan rapautumista on tervehdittävä ilolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aika oikeaan osunut arvio tilanteesta.

Tänään, keskiviikkona Hesari kirjoittaa jo paljon analyyttisemmin faktoista ja tuo kohujournalismi oli jäänyt vähemmälle.

Pöly ei näytä kuitenkaan laskeutuvan USA:n presidentin osalta. Siinäkin suhteessa koulutustasolla on huomattava merkitys, jonka tarkkana huomioijana nostit esille. Amerikkalaisilla on huonompi koulutus kuin eurooppalaisilla. Tällaisiin Göbbels -ilmiöihin puree vain riittävä koulutus.

Aulis Saarijärvi

Ei meillä ole Matti Rönkä nyt kertaakaan aloittanut lukemaan Trump - Putin uutisia niillä jankutussanoillaan "populääri, populäärisesti populäärinen". Mistä se johtuu? Onko jo Merja Ylä-anttilan vaikutus pelkona tullut lukupöydälle? Keksitäänkö koko ajan nyt uusisa YLE käsitteitä turtuneelle kansalle, joka on ajatuksettomassa tylsyydessään?

Lehdistömme ei ole tässä samassa HKI-keississä enää kirjoittanut "yksittäistapaus" ja kuin unohtaneena tai kiellettynä sananaan eivät käytä "vapaa maailma" käsitettä.

The Sun ja lehdistömme uusimmassa Englannin tiedustelun tekemässä myrkkyfarssissaan ei enää niiiiin varmasti kirjoita, että "Putin kävi tuomassa kukkapuskan, Putin sateenvarjosta ruiskutti myrkkyä, Putin ampui myrkkypisaran kaukaa, tai Putin heitti myrkytetyn hatun penkille!"

Miksei myrkytetty tyrär, joka muuten niin äärettömän kiireellä toipui kuolemasta neljässä vuorokaudessa valvottuun ja näyteltyyn tiedottamiseen, ei ole julkisuudessa? Entä vakoilijaisä, oliko hän myrkytetty lainkaan?
Teressa May huutaa tutkijoille nyt rauhaa, eikä anna myrkytyshaastatteluaja, kuin ennen. Miksi? Onhan tässä kuukausitolkulla ollut aikaa ja haastatteluahan tuli joka päivä "hyvinä päivinä" kun maailma uskoi kaiken.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Eli että oikeasti hän tarkoitti, ettei näe mitään syytä, miksi Venäjä ei olisi sekaantunut presidentinvaaleihin."

Tämä osoittaa sen, minkä olen todennut jo useasti näissä eri blogeissa. On aivan sama mitä Trump kenenkin maailman johtajan kanssa "sopii" tai sanoo, koska hän on rampa ankka. Toisin sanoen turha presidentti, joka pitäisi vaihtaa sellaiseen, joka sanoo ja sopii asioita, jotka kelpaavat amerikkalaisille itselleen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Yksi mielenkiintoinen seikka, josta ohimennen puhuttiin CNN:llä eilen, on se, että Trumpin puheet eivät ole pelkästään puheita, vaan niillä on ihan reaalisia vaikutuksia. Esimerkkinä mainittiin Etelä-Koreassa pidettävistä sotaharjoituksista pidättäytyminen.

Edelleen sanottiin, että nyt Trumpin myötä on tullut ilmi se, että USA:n perustuslaki ja/tai lait eivät aseta kovin tiukkoja suitsia presidentille. Aiemmin tämä ei ole tullut näkyviin sen takia, että presidentit ovat "automaattisesti" toimineet niin kuin yhteiskunnan muut valtatahot ovat hyväksi nähneet. Trump sen sijaan käyttäytyy omapäisemmin.

(Aiemmin tänä aamuna tätä miettiessäni mieleen tuli myös se, mitä Trump sanoi pian Kim Jong Un'in tapaamisensa jälkeen. Hän sanoi toivovansa, että kun hän puhuu, niin amerikkalaiset kuuntelisivat häntä aivan kuin pohjoiskorealaiset kuuntelevat Kim Jong Un'ia.

Ja edelleen mieleeni tuli, että ilmeisesti Pohjois-Korean perustuslaki asettaa Kim Jong Un'ille tiukemmat suitset kuin USA:n perustuslaki Trump'ille. Trump voi toimia niin oman puolueensa kuin vastustavan puolueen linjaa vastaan ilman, että kukaan näköjään voi asialle mitään. Jos Kim Jong Un koettaisi toimia Korean Työväenpuolueen linjaa vastaan, sille laitettaisiin hyvin äkkiä stoppi.

Mutta tämä vain pienenä reunahuomautuksena. Blogikirjoitukseni aiheena ei tällä kertaa ole Pohjois-Korea. Minusta on kuitenkin mielenkiintoista verrata erilaisia yhteiskuntajärjestelmiä toisiinsa.

P.S. Ja oikeasti kyllä uskon, että Trumpillekin laitetaan stoppi, jos hän intoutuu liikaa. Joko lain voimalla tai sitten muilla keinoin.)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"P.S. Ja oikeasti kyllä uskon, että Trumpillekin laitetaan stoppi, jos hän intoutuu liikaa. Joko lain voimalla tai sitten muilla keinoin.)"

Juuri tuo oli sanomani. Täytyyhän hänen jotain "pientä" antaa päättääkin, jotta USA:n demokratia ja perustuslaki eivät maailman silmissä joutuisi aivan naurunalaiseksi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"(Aiemmin tänä aamuna tätä miettiessäni mieleen tuli myös se, mitä Trump sanoi pian Kim Jong Un'in tapaamisensa jälkeen. Hän sanoi toivovansa, että kun hän puhuu, niin amerikkalaiset kuuntelisivat häntä aivan kuin pohjoiskorealaiset kuuntelevat Kim Jong Un'ia."

Kun Trump jätti Etelä-Korean Kimin armoille niin hän sanoo, että amerikkalaisten pitää kuunnella häntä kuin pohjois-korealaiset Kimiä. Siis mitään ei saa arvostella. Pohjois-korealaiset pitävät (ainakin julkisesti) Kimiä jumalana.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #49

"Pohjois-korealaiset pitävät (ainakin julkisesti) Kimiä jumalana."

Eivät jumalana. Juche-ideologiaan kuuluu kuitenkin se, että johtajan annetaan johtaa niin kauan kuin hän pysyy ennalta asetetun ideologian puitteissa. Tällä tavalla vältytään turhanaikaisen valtataistelun aiheuttamalta sisäiseltä kitkalta yhteiskunnassa.

Vaihtoehto tälle on se, mitä näemme omassa yhteiskunnassamme: Käynnissä on jatkuva vaalikamppailu, joka syö poliitikkojen huomion ja energian niin että muut asiat jäävät suurinpiirtein hoitamatta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Trump on ilmeisesti puun ja kuoren välissä. Entinen valtaeliitti ei voi millään hyväksyä, että ovat "menneisyyden miehiä". Kunhan Trump saa luottomiehensä asemiin, niin nähdään erilaista menoa. Jotain suurta on tapahtumassa kulisseissa, koska valtamedia ja ex.eliitti mekkaloi noin valtavasti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #51

On mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää. Yksi mielenkiintoinen pointti on se, että Trump on ottanut tiimiinsä henkilöitä, jotka ovat mitä kiihkeimmin vihollisuuksien ylläpitämisen ja kiivastamisen kannalla (esim. Bolton) ja on antanut juuri näille tehtäviä liennytyksen aikaansaamiseksi.

Mikä on vitsinä? Yrittääkö Trump neutralisoida vastustajiaan ottamalla heidät mukaan omaan tiimiinsä ja antamalla heille tehtäväksi toimia Trumpin agendan mukaan? Tuollaisesta tulee mieleen Kim Il Sung'in periaate, jonka mukaan hän sanoi, että emme suinkaan tuhoa kapitalisteja, vaan otamme heidät mukaamme sosialismiin.

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #66

Parempi pitää Bolton teltassa, jotta hän voi pissiä ulos, kuin että hän on ulkona ja pissii sisään:)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toimittajakunnan kannattaisi keskittyä huhujen ja haahuilun asemasta olennaiseen, edes säilyttääkseen oman uskottavuutensa. Nythän koko ammattikunnan arvostus rapisee silmissä ja kohta kaikkia juttuja pidetään poliittisena teatterina, tai maksettuina tuotoksina. Jota ne mitä surimmassa määrin taitavat jo ollakin.

Kahden suurvallan johtajan tapaamisen mahdolliset seuraukset ja yhteistyön syventäminen jäivät olemattomalle huomioille ja palstamillejä itse tapaamisen seurauksista ei kertynyt. Pääotsikot punaisina loistaen toimittajat kertailivat samoja höpöjä.

Noinko paljon mediaa edelleen ketuttaa, kun Clinton ei voittanutkaan vaaleja ja median inhokki Trump on saanut jotain näkyvää aikaiseksi. Pohjois - Korea, Venäjä.

Molempien em. maiden kanssa keskusteluissa on vuodessa edistytty enemmän kuin kenenkään muun toimesta. Olisiko parempi sittenkin se ikuinen lihava riita ja eristäminen. Suomessa eristämisen tuloksista on hiukan näyttöä.

Putinhan on jo aikoja sitten leimattu lännelle vaaralliseksi ja yhteiskunnan tuholaiseksi nro 1. Onko - ryssä aina ryssä, vaikka voissa paistais - asenne jumittavien ja nukkavierujen toimitajien oma juttu ?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Olemme kiitollisia The Washington Postille, The New York Timesille, Time-lehdelle ja muille julkaisuille, joiden johtajat ovat ottaneet osaa kokouksiimme ja kunnioittaneet hienotunteisia lupauksiaan melkein 40 vuotta. Meille olisi ollut mahdotonta kehittää suunnitelmaamme maailmalle, jos olisimme näiden vuosien aikana olleet alttiita julkisuuden kirkkaille valoille.

Mutta nyt maailma on sivistyneempi ja valmiimpi marssimaan kohti maailmanhallitusta. Älykkään eliitin ja maailman pankkiirien ylikakansallinen määräämisoikeus on varmasti parempi, kuin viime vuosisatoina harjoitettu kansallinen itsemääräämisoikeus."

- David Rockefeller, June 1991 Bilderberg Meeting, Baden, Germany -

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eihän Bilderbergin kokouksiin päästetä vapaata lehdistöä kilometriä lähemmäksi.

Pääministeri ja valtionvarainministeri kansallisvaltioista osallistuu kokouksiin.

Tällä tavalla tuulivoimalat tulivat Suomeen ja Brysselin lobbarit olivat valvomassa lainsäädäntöä yms.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #23

"Eihän Bilderbergin kokouksiin päästetä vapaata lehdistöä kilometriä lähemmäksi."

Tahatonta ironiaa? ;) Noihin kokouksiinhan usein kutsutaan juurikin läntisen aivopesumedian päätoimittajia yms. jotta osaisivat aivopestä kansaa toivotulla tavalla.

"Ensimmäinen Bilderberg-ryhmän kokoukseen kutsuttu suomalainen oli Sakari Tuomioja.lähde? Suomesta kokouksiin ovat osallistuneet etenkin Jorma Ollila, Helsingin Sanomien toimitusjohtajat ja päätoimittajat, kuten Aatos Erkko (1994), Janne Virkkunen (1998, 2001), Olli Kivinen (2003), Mikael Pentikäinen (2005, 2011) ja Antti Blåfield (2008, 2010) sekä Yleisradion Atte Jääskeläinen (2007)[8], Antti Herlin (2018), Björn Wahlroos (2018), Elina Lepomäki (2018)[9]."

Suomalaiset Bilderberg-osallistujat

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

No, oli aukkoja sivistyksessä;)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Huomaa! "..joiden johtajat ovat ottaneet osaa kokouksiimme..."

Nikolai Holopainen

Amerikkalaisella veronmaksajalla on riesanaan loinen, joka on imemässä isäntäänsä kuiviin. Sotateollisuus on luonut viholliskuvan, jonka vuoksi parasiitin aiheuttamaa kärsimystä on siedettävä. Sitä aivopesumedia on meihin pumpannut. Nyt Trump meni sanomaan ääneen, että tämä vihollinen onkin ystävä. Anteeksiantamatonta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Totta. Mutta toisaalta on myös totta, että Trump on painostanut NATO-maita ostamaan entistä enemmän tuotteita sotateollisuudelta -- jopa 4%:lla BKT:stä. Tällä tavalla hän ehkä koettaa siirtää parasiitin aiheuttamaa kärsimystä entistä enemmän eurooppalaisten niskaan. Saa nähdä, kuka eurooppalainen johtaja rohkenee ensimmäisenä sanoa selvin sanoin, että 4% on liikaa eikä tule tapahtumaan.

Nikolai Holopainen

Niinpä. Ja kyllä sille leijonan osa Suomen puolustusmäärärahoista myös menee. Hienoja laitteita, mutta olisiko niistä tositilanteessa apua? Itse keskittyisin tekemään miehittää elämän ikäväksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #26

Joo, historia on osoittanut, että näin kannattaa toimia. Tosin kovin pitkiä aikoja ei tuo taktiikka voi toimia missään, jonkunlaista apua ulkopuolelta pitää saada ajoissa. Siinä mielessä ystävät pitää olla lähellä.

Nykyään kenen tahansa elämä voidaan tehdä hankalaksi, joten vanhat metodit eivät oikein päde enää nykyaikana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei sitä viholliskuvaa sotateollisuus ole luonut, vaan se vihollinen itse.

Jos ajatellaan USA:n ja Neuvostoliiton syvää yhteistyötä ja littolaisuutta toisessa maailmansodassa, niin on selvää, ettei USA olisi alkanut "luomaan viholliskuvaa" toisen maailmansodan jälkeenkään, jollei Stalin olisi kaapannut oman diktatuurinsa alle puolta Eurooppaa piirtämällä rajansa Lyypekin esikaupungin läpi.

Miehitysrajoista sovittiin yhdessä Jaltan konferenssissa, mutta siinä vaiheessa länsijohtajat ajattelivat, että kyseeseen tulee väliaikainen miehityshallinto koko Saksan alueella ilman, että hallintoalueiden välille aletaan pystytellä muureja ja niitä aletaan käyttää mitä ilmeisimpinä sillanpääasemina toista osapuota vastaan.

Putinin Venäjä on rajoitettujen mahdollisuuksiensa puitteissa tehnyt samaa mitä ilmeisimpänä tarkoituksena uusien alueiden valtaukset sieltä mistä pystyy. On USA:n ja lännen arvomaailman vastaista kutsua sellaista ystäväksi. Ainakaan ilman, että tuollaista määritettä selventää yhtään enempää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, se olisi vähän niinkuin taputtelisi selkään ja sanoisi, että hyvin toimittu.

jatka samaan malliin.

Suurvaltajohtajat käyvät selvästi kauppaa, mikään ei ole siinä suhteessa muuttunut. Pienen valtion on aina syytä olla varuillaan.

"Myötäilemällä Trumpin itseihailua ja poliittista kunnianhimoa Putin sai käytännössä hyväksynnän sille, että Krim on vallattu, kuuluu vastedes Venäjälle, ja että asian yli on vain päästävä, jotta yhteistyötä voidaan kehittää.

Jos Yhdysvallat hyväksyy Krimin liittämisen Venäjään tai ainakin lopettaa asian vastustamisen, Putin saattaa suostua Trumpin toiveeseen ja painostaa Irania vetämään joukkonsa Syyriasta tai ainakin vähentämään niitä oleellisesti.

Se on Yhdysvaltain tärkeimpien Lähi-idän liittolaisten Israelin ja Saudi-Arabian suurin toive." https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lopputulo...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"...länsijohtajat ajattelivat, että kyseeseen tulee väliaikainen miehityshallinto koko Saksan alueella ilman, että hallintoalueiden välille aletaan pystytellä muureja ja niitä aletaan käyttää mitä ilmeisimpinä sillanpääasemina toista osapuota vastaan."

Vastaavasti Korean niemimaalla piti olla vain väliaikainen miehitys. Neuvostoliitto poistui maan pohjoisosasta pian sodan jälkeen niinkuin oli sovittu, mutta USA on Etelä-Koreassa vielä tänäkin päivänä. Ja tämä nimenomaan oli USA:n suunnitelmana jo ennen Japanin antautumista: Luoda sillanpääasema Korean niemimaalle, josta käsin edetä mahdollisuuksien mukaan kohti Kiinaa ja (silloista) Neuvostoliittoa.

Nyt Trump on -- mahdollisesti historiaa tuntemattomana -- kuvitellut, että rauha olisi USA:n tavoitteena myös Korean niemimaalla, kun tosiasiassa tavoitteena on ikuinen sotilaallinen läsnäolo ja sen edellytyksenä jännityksen ylläpitäminen Etelä- ja Pohjois-Korean välillä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

"Luoda sillanpääasema Korean niemimaalle, josta käsin edetä mahdollisuuksien mukaan kohti Kiinaa ja (silloista) Neuvostoliittoa."

Jokaisella on omat spekulaationsa ja sinulla on tuollainen ainutlaatuinen näkemys asetelman juurisyistä. En kuitenkaan jaa tuota käsitystä kanssasi enkä ole sitä aiemmin mistään muualtakaan kuullut tai lukenut.

Sinänsähän ei tietenkään mainitsemiesi valtioiden kansojen kannalta olisi ollut mitenkään huono asia, että ne olisivat saaneet osakseen samanlaista vapautta ja taloudellista vaurautta kuin USA pystyi läsnäolollaan generoimaan Etelä-Korean alueelle, tuolle yhdelle Aasian talousjättiläiselle ja korkean elintason maalle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #12

Joo, olet täysin oikeassa. Nytkin yhteistyön syyt löytyvät muualta. Yhteiset intressit ja oma etu.

"TRUMP haki kokouksesta jatkoa sarjalleen historiallisia merkkitekoja, joilla hän yrittää osoittaa osaavansa ratkaista ongelmia, jotka ovat osoittautuneet mahdottomiksi hänen edeltäjilleen.

Tavoite sopi erinomaisesti Putinille. Hän jakaa mielellään Trumpin ajatuksen, että Yhdysvallat ja Venäjä kykenevät ratkomaan keskinäisiä ja kansainvälisiä ongelmia kaikkein tehokkaimmin juuri heidän johdollaan." https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lopputulo...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #12

Näkemykseni ei ole ainutlaatuinen eikä oma keksintöni. Aiheesta on kirjoitettu kokonaisia kirjoja. Tässä yksi, jossa on lähdeviitteet läntisiin dokumentteihin:

The US Imperialists Started the Korean War

Kirjan otsikon ei pidä antaa harhauttaa luulemaan, että tarina alkaisi kesästä 1950. Korean sodan valmistelu alkoi tosiasiassa jo ennen Japanin antautumista toisessa maailmansodassa eli jo ennen Korean jakamista kahtia, kuten tuossa kirjassa seikkaperäisesti osoitetaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Niin, lähteesi siis oli: "Foreign Languages Publishing House
Pyongyang, Korea 1993"

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #24

Kuten sanoin, kyseessä ei ole mielipidekirjoitus, vaan historiankirja lähdeviitteineen. Lähteinä on esimerkiksi USA:n viranomaisten dokumentteja. Ne ovat mitä ovat, vaikka ne sitten julkaistaisiin Pohjois-Koreassa.

Nikolai Holopainen

Missä on näyttöä Venäjän lajenemispyrkimyksistä? Ei kai vaan ollut niin, että NATO valmisteli Sevastopolin haltuunottoa? Krimiläiset vastustivat Kiovan uutta hallintoa kuten Itä-Ukrainassa. Valtaus sössittiin ja syylliseksi keksittiin yllätys yllätys Venäjä.

https://patrickarmstrong.ca/2018/05/10/no-your-int...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #22

Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää tai annetaan ymmärtää olevan.

NATO haukat olivat koko ajan Ukrainan kimpussa.

Trump saa nyt tuntea näiden samojen tahojen piikin lihassaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

"Ei kai vaan ollut niin, että NATO valmisteli Sevastopolin haltuunottoa?"

Ei ollut niin. Ei NATO:lla ole ollut suunnitelmaa hyökätä Venäjälle. Eikä Sevastopolin haltuunotto sen helpompaa silloinkaan olisi ollut kuin se olisi tänäänkään.

Vuonna 1854 länsivallat liitossa Turkin kanssa kyllä Sevastopolin valtaamista Venäjältä yritti, mutta Venäjällehän se silloinkin jäi.

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #32

Krimi kuului siinä vaiheessa Ukrainalle. Eli ei NATO Venäjää vastaan hyökännyt, vaan teki yhteistyötä Kiovan uuden hallinnon kanssa, jota oli valtaan nostamassa F**k The EU Nuland. Krimiläiset eivät uutta hallintoa tunnustaneet. Pitäisi käydä paikan päällä kysymässä, että miten tapahtumat etenivät. Aivopesumedian välittämä kuva saattaa olla vääristynyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Nyt oli puhe kuitenkin Venäjälle jo silloin kuuluneesta Sevastopolin laivastoasemasta, jonka valloittaminen olisi juridisesti ollut hyökkäys Venäjää vastaan.

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #53

Olen kuvitellut, että kyseessä on ollut vuokrasopimus, jonka voi irtisanoa!? Eli uusi hallitus irtisanoo sopimuksen Venäjän kanssa ja solmii uuden NATOn kanssa. NATOn läsnäolo Krimillä oli kaiketi fakta. Mitä ne siellä sitten puuhasivat, ellei laivastotukikohdan haltuunottoa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #57

Mistä olet saanut tiedon NATO:n läsnäolosta Krimillä? Mitä tuo läsnäolo niiden tietojen mukaan piti sisällään? Joukkoja, panssareita, ohjuksia? On kyllä hiukan oudolta kuulostava tieto.

Vaikka kysymys olisikin vain vuokrasopimuksesta, on hyökkäys tai valtaamisyritys vieraan valtion sotilastukikohtaa vastaan aina tulkittavissa hyökkäykseksi kyseistä valtiota vastaan. Eikä sitä sopimusta olisi voitu noin vain irtisanoa pykälien perusteella.

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #63

Aiemmassa linkissä Patrick Armstrong toi esiin valmistelut Sevastopolin haltuunottamiseksi koulun remontointisuunnitelmineen.

Alla olevasta linkistä käy ilmi miten kohteliaat vihreät miehet riensivät hätiin.

https://www.fort-russ.com/2016/03/how-russia-ruine...

Krimiläiset eivät tykänneet NATO joukkojen läsnäolosta ja kehottivat heitä poistumaan

https://www.amazon.com/Incident-Simonka-R-H-Auslan...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tätä aivopesumedian arvovallan rapautumista on tervehdittävä ilolla."

Helaingin lehdiastötilaisuudessa nähtiin kaksi valehtelevaa presidenttiä.

Lännen medialla ja Venäjän medialla on se ero että Venäjän media pitää totuutena sitä mitä Putin sanoo, kun taas lännen media kyseenalaistaa, niinkuin pitää.

Mieluimmin elän maailmassa jossa tiedoitustoimintaa harrastaa lännen media kuin Pohjois-Korean tai Kremilin media.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, näinhän se on ja kummatkin antoivat vain sen tiedon ulos, millä he koittavat pönkittää valta-asemaansa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Faktat Venäjän väitetystä sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin?

Faktoja ei täällä usarissa kukaan tiedä,ei Kejokaan !

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt ne faktat ovat serverillä, joka on tuhottu. Oliko serverin fyysinen olinpaikka Syyriassa, siellä se oli helposti tuhottavissa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #50

Mikäli koneet rebootataan säännöllisesti, pitänee tutkinnassa edetä ihan serverille asti.

[When cyber investigators respond to an incident, they capture that evidence in a process called “imaging.” They make an exact byte-for-byte copy of the hard drives. They do the same for the machine’s memory, capturing evidence that would otherwise be lost at the next reboot, and they monitor and store the traffic passing through the victim’s network. This has been standard procedure in computer intrusion investigations for decades. The images, not the computer’s hardware, provide the evidence.]

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #103

Niitä jälkiä voi joutua hakemaan, yleensä niitä jostakin verkkoserveriltä sitten löytyy.;)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Fakta on nimenomaan se, että niitä faktoja ei tiedetä ja että siitä huolimatta läntinen aivopesumedia hehkuttaa jatkuvalla syötöllä, että ne muka tiedettäisiin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Putin tietää, että Mueller tietää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saako vieraan valtion vaaleihin vaikuttaa? Ennen brexit kansanäänestystä USAn presidentti Barak Obama pyysi brittejä äänestämään EU:ssa pysymisen puolesta. Pitäisikö tämä nyt tutkia ja tuomita Obama vaaleihin sekaantumisesta?

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

Ei saa, eikä muutenkaan puuttua toisen valtion sisäpolitiikkaan. Siksi Trumpin Brexit-uhkailu on täysin ala-arvoista ja tuomittavaa.

https://www.thesun.co.uk/news/6766531/trump-may-br...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole kiellettyä ilmaista kannatustaan vieraankin maan presidenttiehdokkaille. Se on aivan normaalia, ymmärrettävää ja hyväksyttävää, jopa odotettua.

Mutta kun astutaan rikoksen poluille ja aletaan hakkeroimaan sähköpostiviestejä sekä sähköistä äänestysjärjestelmää ja käyttämään vääryydellä saatua materiaalia toisen osapuolen vahingoksi kaikella mahdollisella intensiivisyydellä, niin asia nousee tyystin toiseen valoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta kun astutaan rikoksen poluille ja aletaan hakkeroimaan sähköpostiviestejä sekä sähköistä äänestysjärjestelmää ja käyttämään vääryydellä saatua materiaalia toisen osapuolen vahingoksi"

Niinkuin USA kun se salakuunteli Merkelin ja muiden Euroopan valtionpäämiehien puhelimia. Onko jo syylliset saatu kiinni ja istuvatko vankilassa?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tarkasti ottaen Obama sanoi, että britit ovat jonon hännille mahdollisissa vapaakauppaneuvotteluissa.Mikä on Makkonesen veikkaus? Koska USA ja Britannia solmivat sopimuksen?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Loistava esitys ja sopii tähän aiheeseen kuin nyrkki silmään. Suosittelen!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Miksi USA on niin suotuisa maaperä aivopesumedialle? Syy on yksinkertaisesti se, että USA:n kansalaisten sivistystaso on huomattavasti alhaisemmalla tasolla kuin eurooppalaisten. Noin neljäsosa USA:n kansalaisista ei osaa näyttää maailmankartalta USA:n sijaintia ja noin 40 miljoonaa kansalaista on liki luku- ja kirjoitustaidottomia."

Väittäisin, että sivistymätön väestönosa ei ole altis aivopesumedialle, koska site ei se media kiinnosta ollenkaan.

Yhdysvaltojen kolmas presidentti Thomas Jeffersson aikoinaan kommentoi aivopesumediaa:

"Mies, joka ei lue mitään, on paremmin koulutettu kuin mies, joka lukee vain sanomalehtiä."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei kirjanoppinut ole välttämättä viisas. Kummallakin ko presidenteillä kannatus tulee maaseudulta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

USA:ssa tehdyn tutkimuksen mukaan kansalaisen (USA:ssa, siis) faktatiedot maailman asioista ovat sitä korkeammalla tasolla, mitä vähemmän hän seuraa uutisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko sinulla linkkiä moiseen tutkimukseen tai muistatko mikä oli lähde tuolle tiedollesi?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #43

En ole linkkiä tallettanut. Jos tuo tutkimus kiinnostaa, löytänet sen googlaamalla yhtä helposti kuin minäkin löytäisin.

- - -

Edit: Kun kukaan muu ei näytä vaivautuvan, niin etsin itse. Oli tosi hankala haku, vasta toisella yrittämällä ("more news less knowledge") löytyi.

Lähde on Business Insider ja tutkimus oli itse asiassa niin, että katsomalla vain Fox'in uutisia tietää vähemmän kuin tietäisi, jos ei katsoisi uutisia ollenkaan. Eli tuon verran muistin pieleen tutkimuksen sisältöä. Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, että uutinen on jo 6 vuotta vanha ja luin sen aikanaan vain kerran.

http://www.businessinsider.com/study-watching-fox-news-makes-you-less-informed-than-watching-no-news-at-all-2012-5?IR=T

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

Uskon kyllä tuon tutkimuksen tuloksen, joskaan tietämättömyys ei johdu FOX Newsin katselemisesta, vaan tuo korrelaatio tietämättömyyden ja FOX Newsin katselemisen kanssa johtuu siitä, että vain tietynlaiset ihmiset luottavat FOX Newsiin pelkästään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #62

"...vain tietynlaiset ihmiset luottavat FOX Newsiin pelkästään."

Niinpä. Muistaakseni Simpsoneissa kerran Homer sanoi, että hän luottaa Faux Newsiin, koska se on ainoa kanava, jolla on rohkeutta sanoa asiat niinkuin ne oikeasti ovat, eli että kaikki on ihan hyvin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Taitaa kuulua siihen valtavaan valeuutisten arsenaaliin joka verkossa leviää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olipa hyvä kirjoitus Keijolta ja jaan kyllä saman näkemyksen. Seurasin mielenkiinnolla twitteriä aiheen ympäriltä ja siihen antoi kommentteja pari kongressi edustajaa, ex-politiikkoja, jotka totesivat ettei ex-Cia johtajan John Brennanin seikkailut Kiovassa ole mitenkään mairittelevat, syytöksissään Trumpia maanpetoksesta, eikä Trump ole sekaantunut toisen valtion sisäisiin asioihin, joista olisi ollut seurauksena 200 uhria.

Väitetään että Usan tiedustelulla on näyttö ja todisteet, pidätyksiäkin on jo tapahtunut. Tämä on ihan ok. Mutta yhtään tuomiota ei ole annettu vielä. Pitäisin erikoisena, että Trump olisi ilman lainvoimaista tuomiota alkanut syyttämään Putinia ja Venäjää, jota nyt maailma olisi kaivannut kovasti. Varsinkin Clinttonin klaani.

Länsimainen valtamedia ja yleensä Journalismi, on menettänyt arvostustaan maailmalla, enkä yhtään ihmettele. https://www.edelman.com/trust-barometer

Tästä antoi näytteen Saska Saarikoski, joka totesi ettei sanomalehti ole tiedon välittäjä, sitä varten on tietotoimistot. Voidaan siis hyvällä omallatunnolla kritisoida mediaa "fake news", koska uutinen on vain toimittajan "mielipide", ei tieto.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"...uutinen on vain toimittajan "mielipide", ei tieto."

Laajassa käytössä oleva tekninen kikka huhujen levittämiseksi syyllistymättä valehteluun on se, että perustetaan erikseen huuhaamedia, jossa huhut julkaistaan ensin ja sitten kerrotaan "varteenotettavassa mediassa" eli aivopesumediassa, että se-ja-se media on kertonut niin-ja-niin. Tällöin tuon aivopesumedian esittämä väite on teknisesti tosi, sillä se huuhaamedia on todellakin kertonut, että niin-ja-niin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"..että se-ja-se media on kertonut niin-ja-niin." Jep ja silloin se on tosi :D

Eilen jouduin puuttumaan, kuka sanoi ja mitä. Ja annoin lähteen oikealle tiedonlähteelle. https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/re...

Iltasanomat:

"Fakta: Browderin ja hänen kumppaniensa yhtiö Ziff Brothers Investment teki 315 000 dollarin (268 000 euron) lahjoituksen Clintonin kampanjalle. Putinin ilmoittaman vaalilahjoituksen suuruusluokka meni täysin pieleen.

Lähteet: Politifact.com, NBC News

Oikaisu: Artikkelia korjattu kello 16.32 – presidentti Vladimir Putin puhui sijoittaja Bill Browderista, ei Trump.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005760041.html

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Trump liikemiehenä oikeassa USAn uhka on EU ja Kiina, kauppatasapaino on hyvin epäedullinen amerikkalaisille.
Venäjä ei on USAlle vähäisinkään uhka.
USA kohdistaa huomionsa Venäjään samalla kun USAlaiva vuotaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tätä näkemystä on jo valmisteltu jonkin aikaa. Trump kävi ilmoittamassa asiasta Euroopassa ja Helsingissä.

"White told Pentagon reporters that U.S. missile defense has never been about Russia.

Washington has consistently argued that missile defense systems in Europe aren't aimed at Moscow but designed instead to defend against threats from Iran, North Korea and rogue threats." https://www.oregonlive.com/today/index.ssf/2018/03...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomenkin aivopesumedia taisi viime vuonna maalailla fantasioita siitä, miltä näyttäisi Pohjois-Korean Helsinkiin suuntaama ohjusisku.

Terrorismi tarkoittaa määritelmän mukaan pelolla hallitsemista. Jos oikeaa iskua ei ole pelkoa luomassa, niin sitten pelotellaan yleisöä iskun uhalla. Tällä tavalla länsimaiden kansat on pelottelemalla alistettu hyväksymään erilaisia "turvatoimia". Yksi viimeisimpiä lenkkejä tässä ketjussa Suomen osalta on urkintalakien kehittely. Perustuslain määräämää yksityisyydensuojaa murennetaan pelottelemalla terrori-iskujen mahdollisuudella.

On syytä kysyä, mikä taho meitä itse asiassa eniten terrorisoi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #59

Olet oikeassa. Suomessa ja demokratiassa tuollaiset urkintalait eivät mene läpi ihan heittämällä. Mikään ei estä yrittämästä.

Siis kyllä internet jo seuraa, voidaan internetin käyttöä valvoa etc.

Koneen välimuisti pitäisi joka käyntikerran jälkeen putsata jne.

No ihmiset eivät todellisuudessasi paljoa välitä omista asioista, mainostajat ja yritykset sensijaan välittävät ja ovat kiinnostuneita ostoskäyttäytymisestä jne.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #60

Hakusanalla "echelon" löytyy tietoa siitä, että kaikki telekommunikaatio koko maailmassa tallennetaan tietokantoihin. Mutta tuskin sitä aktiivisesti analysoidaan uhkien löytämiseksi; siihen tietomäärä on liian suuri. Todennäköisempää on se, että jos joku henkilö muusta syystä otetaan ajojahdin kohteeksi, niin tuosta tietokannasta voidaan etsiä tekosyitä hänen juridiseen vainoamiseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #61

Näin on, tavallinen kansalainen on harvoin silmätikkuna. Näin ainakin kuvitellaan.

Tekoäly sitten mullistaa tämänkin asian.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Janne, onko sinun arvomaailmassasi ollenkaan sijaa läntiselle, vapaalle medialle, jonka toimintaa ei kahlitse jokin juche tai ainoa virallinen totuus?

Ovatko kaikki läntiset mediat valemedioita, joiden tehtävänä on aivopestä kansakunnat palvelemaan kasvotonta ja kavalaa kapitalismia?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Raimo, jos olet lukenut blogikirjoituksiani, tiedät vastauksen jo etukäteen. Jos taas et ole niitä lukenut, niin se on merkki siitä, että sinua ei edes kiinnosta tietää. Siksi suuntaankin vastaukseni lähinnä kenelle tahansa, joka sattuu tämän kommentin lukemaan. Niinkuin sinäkin oletettavasti suuntaat kysymyksesi.

1) Mitä tarkoittaa "läntinen vapaa media"?

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Kannatanko siis sitä, että vain varakkain väestönosa tai varakkaimman väestönosan etua kannattava näkökulma saa näkyvyyttä yhteiskunnassa? Ei. En kannata sitä. Kannatan sitä, että kansan enemmistön etua ajava näkökulma saa laajaa näkyvyyttä. Kapitalistisessa yhteiskunnassa, jossa rikas vähemmistö hallitsee tiedotusvälineitä, näin ei tapahdu. Sosialistisessa yhteiskunnassa, jossa vaaleissa valitut poliitikot päättävät median sisällöstä, kansan enemmistön etua ajava näkemys pääsee esille.

Minusta siis "ainoan virallisen totuuden" pitäisi olla kansan enemmistön etua ja kansalaisten perusoikeuksien turvaamista ja kansalaisten välisen tasa-arvon edistämistä ajavan totuuden ja tämän pitäisi päästä esille. Esille ei pitäisi päästä kapitalistista "vapautta" ihannoivan näkemyksen, jossa yksittäisen ihmisen oikeus riistää toisia ja rikastua toisten kustannuksella asetetaan arvokkaammaksi kuin köyhimpien oikeus elämään, terveyteen, koulutukseen ja kulttuuriin.

Mutta kapitalistinen "vapaus" tarkoittaa nimenomaan rikkaimpien vapautta, rahanvaltaa -- ostaa ja myydä mitä tahansa mihin hintaan tahansa.

2) Ei kaikki läntiset mediat ole valemedioita.

Kerro, Raimo, mihin sinä asettaisit sananvapauden rajat? Sallisitko kiihottamisen kansanryhmää vastaan? Rikokseen yllyttämisen? Tupakan mainonnan? Lapsipornon levittämisen? jne.

Yksityisen ihmisen oikeus riistää muita ihmisiä taloudellisesti (eli kapitalistinen talousjärjestelmä) on yhteiskunnallisesti vahingollista. Yhtenä seurauksena on esimerkiksi luonnon tuhoutuminen. Miksi sellaisen mainostamista pitäisi sietää ja sallia?

Maapallon elinkelpoisuuden säilyttäminen edellyttää sosialismiin siirtymistä

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

2) Eli mihin asettaisin sananvapauden rajat? Valitsemasi esimerkit eivät edusta sananvapautta ja täyttävät laissamme rikoksen tunnusmerkit. Siihen minulla ei ole lisättävää, Suomen lait ja säädökset sopivat minulle oikein hyvin.

Alussa kysyt, mitä tarkoittaa läntinen, vapaa media ja vastaat itse, että rahanvaltaa. Minulle taas vapaa media tarkoittaa sitä, että se voi vapaasti arvostella hallitusta, eduskuntaa, valtion päämiestä tai vallitsevaa järjestelmää ilman että häkki heilahtaa tai myrkkypullo poksahtaa. Kuka minkäkin välineen omistaa, ei ole kaikista oleellisin asia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #73

"Valitsemasi esimerkit eivät edusta sananvapautta ja täyttävät laissamme rikoksen tunnusmerkit."

Sinulle siis kelpaa laissa kulloinkin määritellyt rajat? Kuvitteletko, että kapitalismin propagoiminen julkisesti ei täytä esimerkiksi Pohjois-Korean rikoslain tunnusmerkistöä? Onko sinusta siis ok, että Pohjois-Koreassa ei saa rankaisematta propagoida kapitalistista talousjärjestelmää?

"Minulle taas vapaa media tarkoittaa sitä, että se voi vapaasti arvostella hallitusta, eduskuntaa, valtion päämiestä tai vallitsevaa järjestelmää ilman että häkki heilahtaa tai myrkkypullo poksahtaa. Kuka minkäkin välineen omistaa, ei ole kaikista oleellisin asia."

Etkö siis ole sitä mieltä, että median omistaja saa päättää, mitä hänen omistamassaan mediassa julkaistaan? Toisin sanoen, jos median omistaja sattuu olemaan sitä mieltä, että hänen omistamassaan mediassa ei saa arvostella hallitusta, eduskuntaa, valtion päämiestä tai vallitsevaa järjestelmää, niin etkö silloin kunnioittaisi omistajan oikeutta päättää omistamansa median sisällöstä?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Trumpia ei oikeasti haluta tuomita maanpetturuudesta, vaan niskoittelusta USA:n "todellisia" vallanpitäjiä kohtaan, koska mies ei suostu vahvistamaan näiden kehittelemiä ja median kautta puskemia itseään lokaavia tarinoita, joiden todenperäisyyteen tai merkittävyyteen hän ei usko. Voiko kierompaa enää olla?

Nuo tarinat ovat sikäli hankalia, että niissä on himpun verran todellisuutta mukana. Tottahan toki Venäjä pyrki vaikuttamaan USA:n presidentin vaaleihin käytettävissä olevien mahdollisuuksien rajoissa. Vaikutuksen torjuminen on oman maan viranomaisten ja tässä tapauksessa Obaman hallinnon vastuulla. Jos vaikutusta pääsi suhteettoman paljon läpi, niin vastuussa siitä on lähinnä Obaman hallinto.

Mutta onko Venäjän vaikutuksella ollut ratkaisevaa merkitystä lopputulokseen? Sitä ei voi kukaan varmuudella tietää. On mahdollista sekin, että venäläisten kautta saatu tieto on ollut tosiasioihin perustuvaa. Tämä osuus pitäisi pystyä rajaamaan oletetusta väärästä vaikutuksesta pois. Myös on rajattava pois se osa venäläisestä vaikutuksesta, joka ei ole ollut Putinin oman informaatiovaikuttamiskoneiston hallinnassa. On myös rajattava pois se aineisto, joka on vain näennäisesti venäläistä, mutta jonka lähde on tosiasiallisesti muualla. On myös mahdollista, että aidosti amerikkalaisperäinen näkemys on vain satunnaisesti yhdensuuntainen venäläisen vaikutuksen kanssa ja voi näin aiheetta tulla lasketuksi venäläisperäisen vaikutuksen piiriin. Kuinka on tulkittava sellainen venäjän kautta kierrätetty informaatio, jonka alkuperäinen lähde onkin ollut Amerikassa, mutta jota sikäläinen valtamedia ei ole päästänyt julkisuuteen.

Venäjän vaikutuksen hahmottaminen onkin lähes täysin subjektiivinen tiedostamisprosessi, mutta ilmeisen nerokkaasti sille on rakennettu pikkuruinen faktaydin Robert Muellerin tutkintaryhmän työn avulla ja laihatkin faktuaaliset tulokset kelpaavat siten iänikuisen spekuloinnin, märehtimisen ja paisuttelun lähteiksi.

Samalla voidaan siirtää yleisön mielenkiintoa pois vastakkaiseen suuntaan kohdistuvilta tutkimuksilta, joita raportoivia tahoja leimataan ja pyritään sensuroimaan.

Nikolai Holopainen

Mikä on muuttunut? Onko meitä aivopesty aina ja internet on tuonut rinnalle vaihtoehtoisen tiedonhankinta kanavan? Vai ovatko tiedotusvälineet lipsuneet velvollisuudestaan tuottaa puolueetonta tietoa? Ennen oli Sampo Ahto nyt on Rysky.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

[Janne "Rysky" Riiheläinen on joensuulainen turpobloggari, joka on aktiivinen turvallisuuspolitiikan keskustelija. Riiheläinen on vapaa toimija, joka ei ole sidottu mihinkään asemaan, organisaatioon tai ajatussuuntaan.]

https://yle.fi/uutiset/3-9149012

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta onko Venäjän vaikutuksella ollut ratkaisevaa merkitystä lopputulokseen?"

Miten USA voi kritisoida toista valtiota vaikuttamisesta vieraan valtion vaaleihin kun se itse tekee sama jatkuvasti?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaminen mielipiteen muokkauksen kautta journalistisella tavalla on eri asia kuin hakkerointi. Tässä yhteydessä on esitetty jopa väitteitä, että itse vaalituloksia tietyissa osavaltioissa on pystytty hakkeroimaan ja muuttamaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Vaikuttaminen mielipiteen muokkauksen kautta journalistisella tavalla on eri asia kuin hakkerointi."

Eli kun mielipiteisiin vaikuttamisesta maksetaan rahaa, se on ok, mutta muuten ei?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tässä yhteydessä on esitetty jopa väitteitä, että itse vaalituloksia tietyissa osavaltioissa on pystytty hakkeroimaan ja muuttamaan."

Kaikenlaisia huhuja levitetään. Ehkä jollakin taholla on tarkoituskin levittää väärää informaatiota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

Mutta onneksi Jarmo Makkonen tietää totuuden!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Jos Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla olisi todisteita Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin, sen olisi vähintäänkin esitettävä nuo todisteet omalle presidentilleen Donal Trumpille. Silloin Trump tietäisi, että Venäjä oli sekaantunut vaaleihin.

Mutta nyt vaikuttaa ilmeiseltä, että Trump ei ole sellaisia todisteita nähnyt ja ainoa syy tälle voi olla, että mitään todisteita ei ole olemassa."

Kejo siis puolustelee Trumpin toimintaa sillä, että Trumpin tiedossa ei ole todisteita siitä, että Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaliin v.2016.

Viime viikon perjantaina julkistettiin Robert Mullerin esittämä haaste, jossa 12 venäläistä upseeria on haastettu sekaantumisesta vaaleihin 2016. Tämä 29 sivuinen dokumentti on siis ollut presidentin tiedossa ennen maanantain huippukokousta ja tiedotustilaisuutta. Olen kopioinut vain dokumentin alun, josta ilmenee teonkuvausten yleisesittely. Onko niin, että Muller on vain keksinyt koko jutun omasta päästään? Jos näillä teonkuvauksilla ei ole mitään todellisuuspohjaa, todisteita ei olekaan, niin haastettujen venäläisten kannattaa tulla oikeudenkäyntiin, jossa heidän maineensa palautetaan ja he voivat vaatia miljoonakorvauksia USA:n valtiolta aiheettomista syytteistä. Voihan olla niin, että Trump pitää tämän haasteen sisältöä merkityksettömänä, mitään sekaantumista ei ole tapahtunut, vaikka USA on haastanut epäiltyjä oikeuteen. Trump saattaa olla vakuuttunut siitä, että Robert Muller päättää pitkän menestyksekkään uransa siihen, että hän haastaa venäläisupseerit oikeuteen ja itse oikeudenkäynnissä Muller toteaa, "ei vaiskaan, eihän meillä ole mitään todisteita."

"IN THE UNITED STATES DISTRICT COURT FOR THE DISTRICT OF COLUMBIA
VIKTOR BORISOVICH NETYKSHO,
BORIS ALEKSEYEVICH ANTONOV, * DMITRIY SERGEYEVICH BADIN, * IVAN SERGEYEVICH YERMAKOV, * ALEKSEY VIKTOROVICH *
LUKASHEV , * SERGEY ALEKSANDROVICH * MORGACHEV , * NIKOLAY YURYEVICH KOZACHEK, *
*
and 3551 et seq.)
INDICTMENT
The Grand Jury for the District of Columbia charges:
COUNT ONE
(Conspiracy to Commit an Offense Against the United States)
1. In or around 2016, the Russian Federation (“Russia”) operated a military intelligence agency called the Main Intelligence Directorate of the General Staff (“GRU”). The GRU had multiple units, including Units 26165 and 74455, engaged in cyber operations that involved the staged releases of documents stolen through computer intrusions. These units conducted large- scale cyber operations to interfere with the 2016 U.S. presidential election.

Case 1:18-cr-00215-ABJ Document 1 Filed 07/13/18 Page 2 of 29
2. Defendants VIKTOR BORISOVICH NETYKSHO, BORIS ALEKSEYEVICH ANTONOV, DMITRIY SERGEYEVICH BADIN, IVAN SERGEYEVICH YERMAKOV, ALEKSEY VIKTOROVICH LUKASHEV, SERGEY ALEKSANDROVICH MORGACHEV, NIKOLAY YURYEVICH KOZACHEK, PAVEL VYACHESLAVOVICH YERSHOV, ARTEM ANDREYEVICH MALYSHEV, ALEKSANDR VLADIMIROVICH OSADCHUK, and ALEKSEY ALEKSANDROVICH POTEMKIN were GRU officers who knowingly and intentionally conspired with each other, and with persons known and unknown to the Grand Jury (collectively the “Conspirators”), to gain unauthorized access (to “hack”) into the computers of U.S. persons and entities involved in the 2016 U.S. presidential election, steal documents from those computers, and stage releases of the stolen documents to interfere with the 2016 U.S. presidential election.
3. Starting in at least March 2016, the Conspirators used a variety of means to hack the email accounts of volunteers and employees of the U.S. presidential campaign of Hillary Clinton (the “Clinton Campaign”), including the email account of the Clinton Campaign’s chairman.
4. By in or around April 2016, the Conspirators also hacked into the computer networks of the Democratic Congressional Campaign Committee (“DCCC”) and the Democratic National Committee (“DNC”). The Conspirators covertly monitored the computers of dozens of DCCC and DNC employees, implanted hundreds of files containing malicious computer code (“malware”), and stole emails and other documents from the DCCC and DNC.
5. By in or around April 2016, the Conspirators began to plan the release of materials stolen from the Clinton Campaign, DCCC, and DNC.
6. Beginning in or around June 2016, the Conspirators staged and released tens of thousands of the stolen emails and documents. They did so using fictitious online personas, including
2
Case 1:18-cr-00215-ABJ Document 1 Filed 07/13/18 Page 3 of 29
“DCLeaks” and “Guccifer 2.0.”
7. The Conspirators also used the Guccifer 2.0 persona to release additional stolen documents through a website maintained by an organization (“Organization 1”), that had previously posted documents stolen from U.S. persons, entities, and the U.S. government. The Conspirators continued their U.S. election-interference operations through in or around November 2016.
8. To hide their connections to Russia and the Russian government, the Conspirators used false identities and made false statements about their identities. To further avoid detection, the Conspirators used a network of computers located across the world, including in the United States, and paid for this infrastructure using cryptocurrency."

https://www.justice.gov/file/1080281/download

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kejo siis puolustelee Trumpin toimintaa sillä, että Trumpin tiedossa ei ole todisteita siitä, että Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaliin v.2016."

Onko sinulla, Ilkka Sirén, lukihäiriö vai asennevamma? En puolustele Trumpin toimintaa, vaan totean yksinkertaisesti, että USA:n tiedusteluviranomaisilla ei näytä olevan todisteita siitä, että Venäjä olisi sekaantunut USA:n presidentinvaaleihin.

Olet kommentissasi esitellyt Muellerin esittämän haasteen. Odotellaan rauhassa, mitä mieltä tuomioistuin on siitä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Minulla ei ole kumpaakaan, kiitos kysymästä, entäs itselläsi?

Mehän emme muuta voi kuin odottaa, haasteet on esitetty ja jos haastetut astuvat USA:n maaperälle, heidät viedään oikeuden eteen. Niin kuin sanottu, jos GRU-upseerit saapuvat oikeuteen ja ovat syyttömiä, USA:ssa heitä odottaa miljoonakorvaukset, mikäli haasteen tiedot ovat Mullerin keksintöä ilman todellisuuspohjaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Koska nämä eivät ole (eivät siis ainakaan pitäisi olla) uskonasioita, on syytä vakuuttua vasta kun pöydällä on konkreettisia todisteita. Syytteen nostaminen ei edellytä sellaisia, tuomio sen sijaan edellyttää – ainakin Suomessa. Jenkeistä tai venäläisistä tuomioistuimista en menisi valalle.

Todisteita ei ole näkynyt, on vain valtava määrä vakuutteluja että kyllä niin on kun "kaikki" niin sanovat. Sellainen ei ole todiste.

Jos selkeät todisteet Venäjän vaikutusyrityksistä USAn vaaleihin isketään pöytään niin ok. Ainakin sitten käy selväksi että myös Venäjällä tehdään samaa kuin USAssa ja kymmenissä muissa maissa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#81
Mitäpä, jos aion tehdä rikosilmoituksen jostain henkilöstä huomenna. Mitään todisteita ei ole. Syyteharkinnan tekevä syyttäjä toteaa minulle, että, koska tutkinnassa syyllisyyttä puoltavia seikkoja ei ole ilmaantunut niin hän tekee syyttämättä jättämispäätöksen. Näin toimii syytteeseen asettaminen myös USA:ssa. Syyllisyyttä puoltavia seikkoja on oltava, jotta syytekynnys ylittyy. Nämä tutkinnassa esiin tulleet syyllisyyttä puoltavat seikat toimivat oikeudenkäynnissä myös osana todistelusta syyllisyyden puolesta. Muutoinhan oikeuslaitos ylikuormittuisi, jos kansalaiset voisivat saada nostettua syytteen milloin mistäkin asiasta.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Oikeusvaltiossa (jollainen USAkin väittää olevansa) epäilty on syytön kunnes syylliseksi todetaan.

Vielä ei ole todettu. Jos ja kun tuomio julistetaan, vasta sitten asia voidaan katsoa uudestaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #85

Janne Kejo ja Andersson ovat sitä mieltä, että mitään 12 GRU-upseerin haasteessa esitettyä ei voi pitää todisteena. Nämä 12 GRU- upseeria ovat siis haastettuja, ei tuomion saaneita.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#81
GRU-upseerien toimia voidaan jäljittää, kuten Mullerin haastemateriaalista ilmenee:
"On or about April 6, 2016, the Conspirators created an email account in the name (with a one-letter deviation from the actual spelling) of a known member of the Clinton Campaign. The Conspirators then used that account to send spearphishing emails to the work accounts of more than thirty different Clinton Campaign employees. In the spearphishing emails, LUKASHEV and his co-conspirators embedded a link purporting to direct the recipient to a document titled “hillary- clinton-favorable-rating.xlsx.” In fact, this link directed the recipients’ computers to a GRU-created website."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sirén lainaa syytekirjelmää. Tuossa lainauksessa ei vielä kuitenkaan todisteta yhtään eikä mitään vaan vasta väitetään. Todiste olisi nuo sähköpostit ja vedenpitävät kytkökset syytettyjen ihmisten ja niiden lähettämisen välillä. Ilman noita todisteita kirjelmä on vain tarinaniskentää ja "colinpowellismia".

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ihmettelen suuresti yhtä asiaa: miksi niin monet eivät välitä siitä, että Trump valehtelee koko ajan?

Hyvä Janne, voisitko selventää asian minulle?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuo teidän "ihmettely" onkin yksi Trump tiimin nerokkaimmista strategioista. Joten ihmetelkää ja ei ne lopu. P.s tyhmäksi haukkuminen kolahtaa jossain kohtaa omaan nilkkaan. Noh, tämä on vaatimattoman matosen"minä" mielipide

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eli sinä Risto hyväksyt Trumpin valehtelemisen täysin?

Ainakin vastauksestasi sain sellaisen käsityksen.

Haluaisitko siis Suomeenkiin Trumpin kaltaisen valehtelijan?

PS. Minä en sanonut kenenkään olevan tyhmä - ehkä kannattaisi lukea kommentti ennen kuin siihen vastaa...

Adela Ahonen

No ei meidän media paljoa parempi ole.

Jenkeillä on Trumppi ja meillä persut.

Kumpaakin saa lyödä surutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Näytät seuraavan Gobbelsin oppeja toistamalla aivopesumedia mantraasi loputtomiin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jonkinlainen (mahdollisesti osin tahaton) mediaoivallusten benchmark-kiteytymä saatiin nähdä amerikkalaisen uutiskanava CNN:n lähetyksessä Kauppatorin tuntumasta heti kokouspäivän päätyttyä hieman keskiyön jälkeen Suomen aikaa, ks. kuvasarja. Kuvakaappauksessa näyttäisi Helsingille annetun uusi nimikin: suorassa lähetyksessä ruudun oikeassa yläkulmassa lukee "Helsinski, Finland 12:06 AM" eli Helsinski, Suomi ja alakulmassa "11:06 PM CET". Kuvaotsikko huutaa "CNN Breaking News: TRUMP THROWS U.S. INTEL AGENCIES UNDER BUS, REFUSES TO SAY PUTIN INTERFERED IN 2016 ELECTION". Juontajan ilmekään ei värähdä. Hetkeä myöhemmin klo 11:07 PM CET-aikaa ruudun yläkulmassa kerrotaan: "Earlier Helsinki Finland" eli 'aiemmin Helsinki, Suomi', siis meille tutussa yksiässäisessä muodossa > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258301-c...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olin Aatamin aikoihin huolinta-alalla työssä ja silloin eräs Itävallasta tullut lähetys oli osoitettu vastaanottajalle paikkakunnalla "Voikovski". Vastaanottaja oli "Woikowski Oy". Tuokio meni ennen kuin selvisi, että kyseessä oli "Voikoski".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomen koski-loppuiset nimet poikivat yleisemminkin tuontyyppisiä selityksiä. Jos Helsingfors olisi suomennettu Helsinginkoskeksi, olisi tilanne ehkä pysyvämpi kuin nyt summitin ehkä aiheuttama joka (toivottavasti ) unohtunee ajan myötä. Toki joskus on vitsailtu myös Helsingradista yms. Ranskassakin olen joskus muuten törmännyt tuohon Helsinski-nimeen ja korajannutkin sen pari kertaa ja yrittänyt todistella ettei kielemme ole slaavilainen enempää kuin ranskakaan vaan yksi tuhansia vuosia ennen venäläisten maahantunkeutumista nykyisen pohjois-Venäjän alueilla puhutuista - mutta se suomettumisen poistodistaminen on vaikeampaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olikohan muuten Putinilta freudilainen vai grouchomarxilainen lipsahdus, kun hän totesi maailman median edessä että me venäläiset järjestimme Krimin kansanäänestyksen, jossa päätettiin liittyä naapurimaahan. On kovasti kieltänyt tuon aiemmin... ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Grocho Marx kertoi, ettei koskaan liittyisi klubiin, joka huolii hänet jäsenekseen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kyllähän se sanamuoto siivottiin pois venäläisestä tiedotustilaisuuden kirjallisesta tallenteesta. Viedotallenteesta Putinin alkuperäinen kertomus on kuultavissa. Nyt kumpikin valtionpäämies on siis joutunut jälkikäteen muuttamaan sanomisiaan Helsingin tiedotustilaisuudesta. Trumpin selitykset eivät saaneet hyväksyvää vastaanottoa kotimaassaan, Putinin ei puolestaan tarvitse välittää siitä mitä hän sanoi. Jos länsidemokratiat ryhtyvät elämöimään sillä, että Venäjä on kaapannut Krimin, järjestänyt kansanäänestyksen Krimillä mielensä mukaan ja nyt Putinkin lipsautti sen totuuden, niin so what? Mikään ei muutu, Trump on Putinin tukena.

Putin on tähän asti kieltänyt, että Venäjä sekaantui USA:n presidentivaaliin 2016. Yhtä hyvin hän voi muuttaa kertomustaan ja todeta, että USA on niin heikko, että heidän vaaleihinsa on helppo vaikuttaa, "Venäjä tekee vain sitä mitä muutkin ovat aina tehneet ja tekevät". Kun Putin saa tämän ajatuksen taotuksi yksinkertaisiin sieluihin USA:ssa ja muissa länsimaissa niin sen jälkeen hänen on helppo jatkaa tekemällä "Russija bolshoi snova!"

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Jos Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla olisi todisteita Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin, sen olisi vähintäänkin esitettävä nuo todisteet omalle presidentilleen Donal Trumpille. Silloin Trump tietäisi, että Venäjä oli sekaantunut vaaleihin.
Mutta nyt vaikuttaa ilmeiseltä, että Trump ei ole sellaisia todisteita nähnyt ja ainoa syy tälle voi olla, että mitään todisteita ei ole olemassa.
Se, että tuollaisia todisteita edelleen jahdataan, on myös vahva viite siihen suuntaan, että niitä todisteita ei ole olemassa. Jos olisi, riittäisi esittää ne ja asia olisi siltä osin loppuun käsitelty."

Asia ei ole ihan loppuun käsitelty. Presidentin tiedottaja Sarah Huckabee-Sanders kertoo pressikonferensissa 18.7.2018 videon kohdassa 1.53 ja eteenpäin, että Venäjää estetään sekaantumasta tänä syksynä pidettäviin välivaaleihin. Trumpin ja Putinin kannattajat lienevät sitä mieltä, että kiinnostus estämään Venäjän sekaantumista USA:ssa pidettäviin välivaaleihin on syntynyt sisäsyntyisesti ilman mitään syytä, ihan omia aikojaan ilman mitään yhteyttä presidentinvaaliin 2016 mutta presidentti Trumpin tiedottaja on eri mieltä:

"The president and his administration are working very hard to make sure that Russia is unable to meddle in our elections as they have done in the past as if we have stated"
https://www.youtube.com/watch?v=nn6uqfcwOUM

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Mitenkäs nyt suu pannaan:

"Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo pitävänsä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia henkilökohtaisesti vastuussa Venäjän väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– Aivan kuten pidän itseäni vastuussa tässä maassa tapahtuvista asioista, joten taatusti valtionpäämiehenä häntä täytyisi pitää vastuussa, kyllä, Trump totesi CBS Newsin haastattelussa.

Presidentti korosti antaneensa Putinille ”erittäin vahvan” viestin siitä, ettei vastaavaa saa tapahtua jatkossa.

– Kerroin hänelle, ettei näin voi tapahtua. Me emme salli sitä. Ja niin se tulee olemaan.

Trump kertoi hyväksyvänsä kansallisen tiedustelun johtajan Dan Coatsin arvion siitä, että Venäjä pyrkii edelleen jatkamaan vaikuttamista Yhdysvalloissa järjestettäviin vaaleihin.

– Hän on asiantuntija. Tätä hän tekee työkseen, hän tekee erittäin hyvää työtä. Luotan valtavasti Dan Coatsiin, ja jos hän sanoo niin, hyväksyn sen."
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005761958.html

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitähän Trump sanoo asiasta ensiviikolla ja seuraavalla? Mitä versiota me voimme pitää hänen viimeisenä sananaan hänen aivotuksistaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset