jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Pohjois-Korea armahtaa vankeja joukoittain

Maan 70-vuotisjuhlan kunniaksi Pohjois-Korea armahtaa kaikki ne vangit, jotka on tuomittu rikoksista maata ja kansakuntaa kohtaan.

Armahdus tulee voimaan elokuun 1. päivänä.

Maan hallitus ja muut asiaankuuluvat elimet ryhtyvät käytännön toimenpiteisiin auttaakseen vapautuvia ihmisiä asettumaan normaaliin työtätekevään elämään.

Korkeimman kansanneuvoston puheenjohtajisto muotoili tätä koskevan asetuksen heinäkuun 12. päivänä.

Millaisia rikoksia sitten pidetään rikoksina maata ja kansakuntaa kohtaa? Se selviää maan rikoslaista: http://www.globalforumljd.org/sites/default/files/docs/library/DPRK%20Criminal%20Law_2009(EN).pdf

 

Lähde:

Rodong Sinmun

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2018-07-17-0009

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi Pohjois-Koreassa on ollut niin paljon rikollisia maata ja kansakuntaa kohtaan, että heitä riittää armahdettavaksi jopa joukouttain? Mikä kyseisessä valtiossa on sellaista, mikä saa ihmiset sankoin laumoin käyttäytymään niin rikollisesti ja toimimaan valtiota vastaan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

En tiedä tarkkaa armahdettavien lukumäärää. Yleisellä tasolla voi sanoa, että yleisen mentaliteetin muuttaminen individualismista (kapitalistinen yhteiskunta) kollektiiviseksi (sosialistinen yhteiskunta) on pitkä ja työläs prosessi. Vanhanaikaiset ideat ja asenteet eivät häivy kädenkäänteessä pelkästään sen ansiosta, että tuotantovälineiden omistussuhteet muutetaan. Käsittääkseni Pohjois-Koreassa on kuitenkin edetty jo aika hyvin tässä prosessissa, vaikkei se vielä olekaan millään tavalla loppuun viety.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eli jos jollakin on "vanhanaikaiset ideat ja asenteet" eli rohkenee olla eri mieltä vallanpitäjien kanssa, niin joutaa vankilaan. Toivotaan, ettei tuo Kejon havittelema "sosialistinen" ihanneyhteiskunta koskaan toteutuisi Suomessa. Vaikka paha kapitalisti riistääkin ja saa nauttia vain vaatimatonta kolmen ja puolen tonnin suomalaista keskipalkkaa, jolla saa asunnon maksettua, pääsee joskus kaljalle ja pari kertaa vuodessa etelään, niin ei tarvitse sentään Sipilästä vitsin murjaistuaan mennä vankilaan :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #6

"Eli jos jollakin on "vanhanaikaiset ideat ja asenteet" eli rohkenee olla eri mieltä vallanpitäjien kanssa, niin joutaa vankilaan. Toivotaan, ettei tuo Kejon havittelema "sosialistinen" ihanneyhteiskunta koskaan toteutuisi Suomessa."

Sikäli se on jo toteutunut, että esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rangaistava teko. Mutta hyvin sopeutuneena ihmisenä, silmälaput silmillä, tuskin havaitset, että omakin yhteiskuntasi käyttää tarvittaessa väkivaltaa pakottaessaan ihmiset elämään vallitsevien normien mukaisesti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eihän vain ole valeuutinen? Miten minut saisi vakuutettua, että P-Koreassa on joukoittain poliittisia vankeja?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valtaosa moiseen rikokseen syyllistyneistä lienee kuitenkin saanut kuolemantuomion, mikä Pohjois-Korean tehokkaan yhteiskunnan mukaisesti on yleensä pantu toimeen heti aamun koittaessa. Heitä ei ilmeisesti armahdus koske?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Millä perusteella oletat valtaosan saaneen kuolemantuomion? Rikoslain mukaan useimmista valtiota ja kansaa vastaan tehdyistä rikosnimikkeistä ei voida langettaa kuolemantuomiota (kts. linkittämäni rikoslain 3. luku).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset