jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Juutalaiskysymys ja vihapuhe

Moni blogikirjoittaja vaatii puuttumaan vihapuheen juurisyihin ja sillä he tarkoittavat juutalaiskysymyksen lopullista ratkaisemista. Jos juutalaisia ei enää olisi, ei olisi tarvetta vihapuheellekaan ja ongelma olisi ratkaistu. Noin heidän ajatuskulkunsa tuntuu menevän.

Tuollaista ratkaisua on kokeiltu Euroopassa viimeksi 1930-40 luvuilla. Projekti eteni ”hyvin” siihen asti että niinsanotut liittoutuneet – Neuvostoliitto, USA ja Iso-Britannia etunenässä – laittoivat sille stopin vuonna 1945. Noin 6 miljoonaa juutalaista ehdittiin tuhota keskitysleireillä sitä ennen.

Suomelle laitettiin luu kurkkuun jo 1944, vaikka kovasti yritimme Natsi-Saksan liittolaisena olla mukana juutalaiskysymyksen ratkaisemisessa.

Suomessa ei ole tehty kunnollista pesäeroa natsismiin ja siksipä ei kenenkään pitäisi olla yllättynyt siitä, että Suomi on yksi uusnatsismin luvatuista maista.

Toisen maailmansodan jälkeen Euroopan eri maiden kouluissa opetettiin lapsille, ettei tuollaista pidä koskaan päästää tapahtumaan enää uudelleen. Suomessakin näin opetettiin, uskoittepa tai ette. Olin itse koululaisena sitä näkemässä ja kuulemassa 1970-luvulla. Mieleeni on jäänyt 40 vuoden takaa koulun historian tunneilla esitetyt elokuvat Natsi-Saksan juutalaisvainoista ja elokuvan selostajan vakavalla äänellä esittämä vetoomus: ”Meidän velvollisuutemme on pitää huoli siitä, ettei tällainen tragedia tule koskaan enää toistumaan”.

Mutta useimmat ikäluokastani oppivat ilmeisestikin huonommin kuin minä ja voi olla, että uudemmille vuosiluokille tuota asiaa ei ole niin hyvin edes opetettu, ei ainakaan sen jälkeen kun Neuvostoliitto lakkautettiin ja saimme alkaa leikkiä ”vapaita”, joille ei fysiikan eikä kemian lait saatika sosiologiset totuudet päde.

Mutta vaikuttaa siltä, että nyt tuollaiselle natsien idiotismille on taas kysyntää Euroopan eri maissa.

Tässä Natsi-Saksan propagandaelokuva vuodelta 1940, jossa kerrotaan perinpohjaisesti, mitä kaikkea pahaa juutalaisissa on:

The Eternal Jew

(Kiinnitä huomiota siihen, miten juutalaiset esitellään tuossa elokuvassa kuin eläimet luontodokumentissa: heitä katsellaan ja kuvaillaan, mutta heille ei anneta puheenvuoroa.)

Tuo elokuva sisältää myös ohjeet nykyiseen ”maahanmuuttokriittisyyteen” ihan teurastusmetodeitten kauhistelua myöten. Suosittelen katsomaan; etenkin niitä henkilöitä, jotka eivät ole ns. ”maahanmuuttokriittisiä”. On hyvä tietää, mistä vastapuoli ammentaa argumenttinsa.

 

P.S. Jos joku hämmentyy siitä, että tässä puhutaan juutalaisista, niin laita ”juutalaisen” tilalle ”muslimi”, niin huomaat, mistä on puhe.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuon tyyppisiä videoita on tulvinut Youtubeen maahanmuuttajista. Semmoista eläimellistämistä.

Sillä haetaan sitä, että kun rähinä alkaa ja ruokaa ei kaikille riitä niin eläimellistetyt lahdataan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuon tyyppisiä videoita...? Miksi nähdä vaivaa tuon tyyppisten videoiden tekemisestä kun natsit jo kerran tekivät ihan hyvän propagandavideon?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niinjoo, tekijän kuolemasta 70v vai mitenkäs se nyt menikään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #3

Puhutko tekijänoikeuksista vai mistä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #4

Jep :) Oikeudet ne on natseillakin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Mainitsit, että ”Toisen maailmansodan jälkeen Euroopan eri maiden kouluissa opetettiin lapsille, ettei tuollaista pidä koskaan päästää tapahtumaan enää uudelleen.” Näin varmaan yleensä tapahtui joskin asia sopivasti unohtui 90-luvulla. Ainakin itsenäistyneessä Kroatiassa maan johdon tuella Mein Kampfin uusintapainokset nousivat kukoistukseen kuin myös -40-luvun Ustashan ihannointi laajalti levinneen natsismin myötä. Veikkaisin, en tiedä, Ukrainassa tapahtuneen samaa Maidanin ja sen jälkitapahtumien pohjalta. Aivan kuten totesit voisi juutalainen sanan vaihtaa muslimiksi ja vihapuhe jatkuisi, eikä vain puhe vaan myös teot joista karkeimpia nykyaikana lienee rohingojen kansanmurha Myammarissa.

Yksi Euroopan ulkopuolisia, mutta samalla EU:n tukemia, vihapuheen muotoja tapahtuu palestiinalaisalueilla. Viime keväänä keskustelu Palestiinalaishallinnon nuorilleen tarjoamasta vihakoulutuksesta saavutti Suomessa virallisen tason eduskunnassa tehdyn kysymyksen johdosta. Tilannetta pohjusti Ilta-Sanomien 19.4.2018 julkaisema laaja artikkeli otsikolla ”Tukeeko Suomi jihad-opetusta?” Palestiinalaishallinnon oppikirjojen sisältämästä vihakoulutuksesta jota Suomi suoraan tai epäsuorasti on tukenut ja tukee edelleen Palestiina maaohjelmansa puitteissa.

Palestiinalaishallinnon painamien uusien oppikirjojen osalta tutkimus toteaa niiden ilmaisevan ja joissakin tapauksessa jopa radikalisoivan aiemmissa oppikirjoissa ilmenneitä ongelmia, joista keskeisimmät olivat Israelin valtion delegitimisointi ja demonisointi, rohkaisu Israelin vastaiseen väkivaltaan ja rauhankasvatuksen  puute. Juutalaisten olemassaolo maassa kielletään oppikirjoissa historiallisesti, maantieteellisesti ja uskonnollisesti. Tietääkseni vastausta Suomen viranomaisilta ei vielä ole tullut, ilmeisesti valkopesu vaatii pidemmän aikaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Neuvostoliitossa antifasismi ja antinatsismi olivat voimissaan ymmärrettävistä syistä. Voi olla, että juuri tämän takia entisissä Itä-Euroopan neuvostomaissa uusnatsismi on niin vahvaa.

Suomessa ei oikeastaan voida puhua uusnatsismista, koska Suomi ei ole koskaan tehnyt oikeaa pesäeroa natsismiin. Suomessa siis elää edelleen "vanha hyvä" natsismi.

Suomi on Euroopan viimeinen natsilinnake -- mahdollisesti Ruotsin ohella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ainoa natsiliike Suomessa on Suomen Vastarintaliike ja siihen on parhaimmillaan kuulunut ehkä satakunta jäsentä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Suomen Sisua jotkut kutsuvat "natsijärjestöksi", mutta se ei itse myönnä sitä olevansa eikä ilmoita kannattavansa kansallissosialismia, kuten Suomen Vastarintaliike.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

Äärioikeistolaisia nationalisteja kutsutaan natseiksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Jussi Halla-aho vaatii islamilaisten "haittamaahanmuuton" lopettamista ja näiden "haittamaahanmuuttajien" poistamista maasta. Miksi itse kutsuisit tuota "ajattelua?"

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-suomi-suoma...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

Minä sanoisin tuota terveen järjen käytöksi, yleensä haitoista pitäisi päästä eroon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

Mitä järkeä siinä sitten on että ei toimita yhdenvertaisesti ja häädetä muita lahkolaisia myös pois?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

Mistä lahkoista on ollut haittaa Suomelle? Kai nyt muistat ettei Suomesta voi suomalaisia häätää minnekään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #28

Kaikki kristinuskon lahkot ovat edesauttaneet aidon, puhtaan suomalaisen kulttuurin tuhoutumista ja ristinlahkot ovat häpäisseet meidän pyhiä uhrilehtoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Ketkä siis häädetään pois Suomesta?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #40

"Ketkä siis häädetään pois Suomesta?"

Kaikki ne, jotka eivät tanssi kultavasikan ympärillä?

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Höpö höpö, kansallissosialismin kannatus on täysin marginaalista Suomessa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #14

"Höpö höpö, kansallissosialismin kannatus on täysin marginaalista Suomessa."

Tulee mieleen Tuntemattoman Sotilaan alkupuolella upseerin antama kommentti:

"Ei sota tänne tule. Sota on kaukana, Balkanilla asti."

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Palestiinalaishallinnon painamien uusien oppikirjojen osalta tutkimus toteaa niiden ilmaisevan ja joissakin tapauksessa jopa radikalisoivan aiemmissa oppikirjoissa ilmenneitä ongelmia, joista keskeisimmät olivat Israelin valtion delegitimisointi ja demonisointi, rohkaisu Israelin vastaiseen väkivaltaan ja rauhankasvatuksen puute.
..............

Sinä itse hyväksyt Israelin hallituksen rasistisen politiikan palestiinalaisia kohtaan ja kirjoitat vihapuheita ja valheita ( kuten tämäkin kirjoitus ) tänne koko ajan.

Kerro yksikin syy miksi Palestiinalaisten pitäisi sietää epäoikeudenmukaista kohtelua ja olla vailla ihmisoikeuksia.

Ei ole vihapuhetta puolustaa omia ihmisoikeuksiaan ja miehittäjiään ei kukaan normaali ihminen ole vihaamatta.

Et sitä paitsi edes tuonut esille yhtään ainoata vihapuhe esimerkkiä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

JM: "Sinä itse hyväksyt Israelin hallituksen rasistisen politiikan palestiinalaisia kohtaan ja kirjoitat vihapuheita ja valheita ( kuten tämäkin kirjoitus ) tänne koko ajan."

Osoita yksikin kirjoittamani vihapuhe tai valhe.

JM: "Kerro yksikin syy miksi Palestiinalaisten pitäisi sietää epäoikeudenmukaista kohtelua ja olla vailla ihmisoikeuksia."

Ei pitäisi mutta sietävät omaa Hamasin ja Fatahin hallintoaan joka ei suostu sopimaan asioita Israelin kanssa eikä aina keskenäänkään.

JM:"Et sitä paitsi edes tuonut esille yhtään ainoata vihapuhe esimerkkiä."

Tässä noin 118 eriasteista esimerkkiä:

Palestinian Authority textbooks: the attitude to Jews, Israel and peace (Update, June 2018) - https://www.terrorism-info.org.il/app/uploads/2018...

Suomeksi taustoitusta tässä: https://arielfi.wordpress.com/2018/07/25/palestiin... ja myös https://arielfi.wordpress.com/2018/04/20/suomen-tu...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #34

#34
Osoita yksikin kirjoittamani vihapuhe tai valhe.
................

Rasismin kannattaminen julkisesti on vihapuhetta. Ja lähes kaikki blogisi ja kommenttisi ( koskien Israel/Palestiina konfliktia ) on rasismin ( Israelin hallituksen politiikan )kannattamista ja palestiinalaisten alistamisen hyväksymistä.

Ja jatkuva valheesi on se, että annat ymmärtää palestiinalaisten pahat teot ja puheet juutalaisia kohtaan johtuvan vain heidän pahuudestaan eikä vuosikymmeniä jatkuneesta miehityksestä joka tekee heidän jokapäiväisestä elämästään helvetin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #37

Ei siis löytynyt yhtään esimerkkiä vihapuheesta tai valheista. Noin yleisesti olen puolestaan puhunut tarpeesta lopettaa kiista molemminpuolisella sopimisella ja sen puuttuessa tarvittaessa edistää Länsirannan arabien asemaa Israelin yksipuolisilla toimilla jolloin he eivät kokisi sotilashallinnon toimia itseään alistavina. Jos haluat voin linkata ehkä noin puoleen sataan tätä koskevaan kirjoitukseeni.

JM: "Ja jatkuva valheesi on se, että annat ymmärtää palestiinalaisten pahat teot ja puheet juutalaisia kohtaan johtuvan vain heidän pahuudestaan..."

Näytä yksikin esimerkki missään julkaisemassani tekstissä jossa palestiinalaisten väittäisin palestiinalaisten pahojen tekojen juutalaisia kohtaan johtuvan vain heidän pahuudestaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#45
Ei siis löytynyt yhtään esimerkkiä vihapuheesta
..............

Rasismin kannattaminen ei tietenkään sinun mielestäsi ole vihapuhetta. Suomen lain mukaan se on.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #46

Arabimaat, kommunistimaat ja arabimaihin ja kommunistimaihin riippuvuussuhteessa olevat kolmannen maailman maat ovat muodostaneet YK yleiskokouksessa enemmistön. Näiden maiden äänten voimalla ajettiin läpi marraskuussa 1975 myös sionismin rasismiksi tuomitseva päätöslauselma, syynä muistaakseni ettei Israel tunnustanut Etiopian juutalaisia juutalaisiksi. Israel tunnusti Etiopian juutalaiset juutalaisiksi samana vuonna, mikä antoi heille oikeuden muuttaa Israeliin ja hankkia Israelin kansalaisuus. YK:n Sionismin rasismiksi tuominnut päätös kumottiin kuitenkin vasta 1991

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #49

#49
Tässä on nyt kysymyksessä Israelin hallituksen rasistinen politiikka Palestiinalaisia kohtaan.

Tuomitsetko sen vai et.

Älä saivartele vaan vastaa yksinkertaiseen kysymykseeni selkeästi KYLLÄ vai EI?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #50

Mielestäni Israelin hallituksen politiikka palestiinalaisia kohtaan - vaikkakin siinä olisi korjattavaa - ei ole rasistista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #51

#51
Mielestäni Israelin hallituksen politiikka palestiinalaisia kohtaan - vaikkakin siinä olisi korjattavaa - ei ole rasistista
..............

No kun pyysit tuossa äsken näyttämään mitä olet valehdellut, niin tässä olisi nyt oikein emävale.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #53

Makkonen siis uskoo, että Rusilan mielestä Israelin politiikka on rasistista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #55

#55
tulkinnastasi Makkonen päättelee, että sinä et ymmärrä lukemaasi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#45
Näytä yksikin esimerkki missään julkaisemassani tekstissä jossa palestiinalaisten väittäisin palestiinalaisten pahojen tekojen juutalaisia kohtaan johtuvan vain heidän pahuudestaan.
.............

No onko mielestäsi Israelin harjoittamalla miehityksellä Palestiinalaisten asenteeseen juutalaisia kohtaan mitään vaikutusta?

Tuomitsetko Israelin hallituksen rasistisen politiikan Palestiinalaisia kohtaan?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #47

Eli et löytänyt yhtään esimerkkiä.

Mitä kysymykseesi tulee niin ensinnäkin mielestäni Israelin hallituksen politiikka palestiinalaisia kohtaan - vaikkakin siinä olisi korjattavaa - ei ole rasistista. Varmastikin Israelin läsnäolo Länsirannalla vaikuttaa palestiinalaisten asenteisiin juutalaisia kohtaan - toiset kokevat sotilashallinnon syrjivänä, toiset taas ovat tyytyväisiä päästessään töihin keskivertoa suuremmin palkoin israelilaisyrityksiin myös Länsirannalla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #52

toiset kokevat sotilashallinnon syrjivänä, toiset taas ovat tyytyväisiä päästessään töihin keskivertoa suuremmin palkoin israelilaisyrityksiin myös Länsirannalla.
..............

Vai että on Palestiinalaiset oikein kiitollisia alistajilleen :)

Ja ihan tiedoksesi, juuri äsken tehdyn tutkimuksen mukaan Palestiinalaisten varallisuus kaksinkertaistuisi jos miehitys loppuisi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #54

JM: "toiset kokevat sotilashallinnon syrjivänä, toiset taas ovat tyytyväisiä päästessään töihin keskivertoa suuremmin palkoin israelilaisyrityksiin myös Länsirannalla.
..............

Vai että on Palestiinalaiset oikein kiitollisia alistajilleen :)"

Hieman huolellisemmalla lukemisella selviäisi että kirjoitin tyytyväisiä enkä kiitollisia. Kun olen jutellut sekä Länsirannalla että Gazassa asuvien arabien kanssa olen kohdannut monenlaisia asenteita, jotkut vihaavat juutalaisia, joillekin he ovat mukavia työtovereita, jotkut suhteutuvat asiaan neutraalisti.

Palestiinalaisten varallisuus ylittää monen arabimaan asukkaan keskimääräisen varallisuuden. Varallisuuden kasvulle olisi hyvin eväitä myös Gazassa jossa valitettavasti sisääntulevasta rahasta (avustukset ja diasporan lahjoitukset) osan Hamas käyttää mm hyökkäystunneleiden rakentamiseen ja korruptioon asuntojen ja julkisten palvelujen sijaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #56

#56
Hieman huolellisemmalla lukemisella selviäisi että kirjoitin tyytyväisiä enkä kiitollisia.
.................

Ahaa.

Palestiinalaiset ovat sortamiseensa ainoastaan tyytyväisiä, eivät kiitollisia :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #34

JM:"Et sitä paitsi edes tuonut esille yhtään ainoata vihapuhe esimerkkiä."

Tässä noin 118 eriasteista esimerkkiä:

Palestinian Authority textbooks: the attitude to Jews, Israel and peace (Update, June 2018) - https://www.terrorism-info.org.il/app/uploads/2018...
..........

Et kai kuvittele, että rupean kahlaamaan jotain suosittelemaasi propagandapaskaa sivutolkulla lävitse.

Et näköjään pysty poimimaan sieltä edes yhtä yksittäistä kohtaa kun turvauduit "linkkijournalismiin".

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #39

JM:"Et kai kuvittele, että rupean kahlaamaan jotain suosittelemaasi propagandapaskaa sivutolkulla lävitse. Et näköjään pysty poimimaan sieltä edes yhtä yksittäistä kohtaa kun turvauduit "linkkijournalismiin""

Kun arvelinkin ettet jaksa lukea raporttia niin linkkasin myös suomenkieliseen kirjoitukseeni aiheesta jossa on myös kuva-esimerkkejä asenteellisesta oppikirjasisällöstä. Mitä tulee "propagandapaskaan" niin EU on jo aloittanut selvityksen laadinnan Palestiinalaisoppikirjojen ei niin rauhanomaisesta sisällöstä. Jo ennen tätä muutamat avunantajamaat ovat jäädyttäneet/leikanneet tukeaan Palestiinalaishallinnolle ja UNRWAlle syynä mm terrorismin tukeminen mm koulutuksen kautta.

Tässä vielä yksi esimerkki:

For the first time in the history of the PA curriculum, a reference is made to the fate of the 6 million Jews now living in the country after its supposed liberation: expulsion of the usurper (code name for Israel) and extermination of the foreigners' defeated and scattered remnants. (Our Beautiful Language, Grade 3, Part 2 (2017) p. 64)

ja yleisemmin :

Still more horrible are the texts in the new PA schoolbooks adopted by UNRWA that talk about the extermination of Israel's surviving Jews after Palestine's supposed liberation,describe the burning of Jews in a civilian bus attacked by Molotov cocktails as a "barbecue party" and revere a terrorist who murdered over thirty Israeli civilians in another bus. Teaching such items by UNRWA undoubtedly borders on the realm of incitement to committing war crimes. (s. 35 raportissa https://www.terrorism-info.org.il/app/uploads/2018...)

Koulun opetusta tehostavat erityisesti Gazassa pidettävät lasten kesäleirit. Esimerkiksi v 2016 lastenfestivaalin [’Palestine Festival for Children and Education’] yhden näytelmän ajankohtaisena uutuutena oli israelilaissotilaiden puukotus ja siitä puukottajalle tuleva marttyyriys. Tässä video näytelmästä:
https://youtu.be/4QRYCXm42Wg

Aiemmin The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center on julkaissut laajemman analyysin (Indoctrinating Palestinian Children with Hatred and Violence towards Israel - http://www.terrorism-info.org.il/en/article/20997 ) aiheesta ja päättelee mm seuraavaa:

The plays exemplify, once again, the nature of the ”education,” both formal and informal, kindergarten and early elementary school children receive in the Gaza Strip. The educational system in the Gaza Strip is, for the most part, directed and controlled by Hamas, which regards children and youngsters in general as particularly important target audiences. Hamas and the other terrorist organizations in the Gaza Strip seek to indoctrinate children with hatred for Israel and violence against it.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #44

#44
On sinänsä naurettavaa keskustella jostain Palestiinalaisten vihapuheesta, ovat ne totta vai ei, koska miehittäjää kohtaan tuntema viha on täysin normaalia.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Muslimipropagandassa on iät ajat eläimellistetty juutalaiset muistaakseni rotiksi, ja oli siinä kai muitakin eläimiä varattu muille kansoille.
Tämän hetken kauheuksista suurin osa tapahtuu Lähi-Idässä ja Afrikassa, kun islamistit ovat dehumimanisoineet myös toisensa, eimuslimeista puhumattakaan, ja kuitenkin natsismi on blokistin mielestä se polttava ongelma, kun lähi-idän ongelmat ja vihanpito leviävät muuhun maailmaan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Muslimipropagandassa on iät ajat eläimellistetty juutalaiset muistaakseni rotiksi, ja oli siinä kai muitakin eläimiä varattu muille kansoille."

Ja siksikö olisi ok, että nyt muslimit eläimellistettäisiin rotiksi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan alkuun totean, että islamin vastustaminen on ihmisoikeus.

Sitten juutalaisten ja muslimien rinnastamisesta. Varmasti löytyy yhtäläisyyksiä, mutta nykyajan maailmassa islamilaiset maat ovat pitkälti juutalaisvapaita maita (Iran ehkä poikkeuksena) ja Euroopassakin juutalaisvastaisuudesta valtaosin vastaavat muslimit. Toisekseen juutalaisenemmistöisiä maita on ehkä yksi, kun muslimienemmistöisiä on kymmeniä. Tästä taas johtuu, ettei muslimien maailmanvalloitusta tarvitse perustella salaliittoteorioilla. Että löytyyhän niitä erojakin.

Mitä sitten tulee kansallismielisten natsitteluun, niin siihen on vähän samaan tapaan aihetta kuin oli Kansallisen Kokoomuksen natsitteluun 60-luvulla, jolloin sitä saattoi pitää kansallismielisenä puolueena.

Ihan oikeaa juutalaisvastaisuutta kuitenkin esiintyy kristikunnassakin. Tämä on laaja ja kiusallinen kysymys. Valitettavasti en ole jaksanut riittävästi kaivella taustoja, että olisin kirjoittanut aiheesta. Mitä olen tuoreita juutalaisvastaisia tekstejä suomeksi nähnyt, niin perustelut eivät ole olleet metafyysisiä (uskonnollisia), vaan paremminkin salaliittoteorioita viitattuna vaikutusvaltaisiin juutalaisiin (esim. Soros).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ihan alkuun totean, että islamin vastustaminen on ihmisoikeus."

Se on vain yksi uskonlahko monien joukossa joten vastustaminen tehdään tietysti yhdenvertaisesti, muiden uskonlahkojen kanssa. Perustuslain mukaan kun on se uskonnonvapaus ja yhdenvertaisuus joten niillä mennään.

"Euroopassakin juutalaisvastaisuudesta valtaosin vastaavat muslimit."

Entäs uusnatsit?

"Ihan oikeaa juutalaisvastaisuutta kuitenkin esiintyy kristikunnassakin."

Polttakaa synagogat sanoi Martti Luther.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomessa uusnatsismi t kansallissosialimi ei ole mielestäni oikea ongelma. Kannatus tällä marginaaliliikkeellä on olematon ja Pekka Siitoimen jälkeen noiden marginaalissa olevien hulluttelu on käytännössä kuihtunut pelkäksi piipittämiseksi ja lapselliseksi uhoamiseksi. Nykyinen ns. natseja edustava - 08 perustettu vastarintaliike on Ruotsin vastarintaliikkeen, Svenska motståndsrörelsenin, suomalainen haarakonttori. Jäsenmäärä lienee 80 tjsp. Ruotsissa taas tilanne on hieman toinen, koska siellä rotuopilla on vahvat perinteet, rotuoppia mm ssa Sossut taannoin myös kannattivat.

Yhtäläisyysmerkit antisemistismin ja poliittisen islamin harjoittajiin kohdistuvan vainon osalta on siltä osin totta, että kyllä juutalaisia vainotaan ja tapetaan edelleen, uskonsa tähden, mutta etenkin muslimien hallinoimilla alueilla. Muslimit kun eivät ole libelaareja, eivätkä muita oppeja hyvällä katso. Historiassa juutalaisilla on toki ollut taannoin kristittyjen keskuudessa myös heikko asema, koska juutalaiset oppineet eivät kirkon opetusta kertomuksineen ole nikottelematta nielaisseet. Tämän kirkon pelleilyn seurauksena ovat juutalaiset olleet taannoin kristittyjen arvomaailmassa päähän potkittavia. Osittain kai Hitlerkin hyödynsi tuota kirkon harjoittamaa politiikkaa omien tarkoitusperiensä tueksi.

Mitä taas muslimeihin kohdistuvaan epäluuloon tulee, niin se epäluuloisuus kumpuaa kyllä nähdäkseni muslimien omasta nykyisestä toiminnasta.

Epäluulon syitä eurooppalaisen silmissä voivat olla vaikka ;

Pilapiirtäjästä, toimittajasta ja kirjailijasta annetut maailman laajuiset kuolemantuomiot
Oman uskonnollisen agendan levittäminen väkivaltaisesti.
Uskonnon nojalla toteutettu tappaminen
Naisten alistaminen
Kivikautisen oikeusjärjestelmän suosiminen
Patriarkaalinen järjestelmä
Islam ei kehity.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#11
Mitä taas muslimeihin kohdistuvaan epäluuloon tulee, niin se epäluuloisuus kumpuaa kyllä nähdäkseni muslimien omasta nykyisestä toiminnasta.

Epäluulon syitä eurooppalaisen silmissä voivat olla vaikka ;

Pilapiirtäjästä, toimittajasta ja kirjailijasta annetut maailman laajuiset kuolemantuomiot
Oman uskonnollisen agendan levittäminen väkivaltaisesti.
Uskonnon nojalla toteutettu tappaminen
Naisten alistaminen
Kivikautisen oikeusjärjestelmän suosiminen
Patriarkaalinen järjestelmä
Islam ei kehity.
..................

Sekoitat muslimit ja äärimuslimit samaan kasaan.

On olemassa myös äärikristittyjä joilla on saman tapaiset arvot kuin äärimuslimeilla, tuskin kumminkaan vertaat esim. kaikkia Suomalaisia äärikristittyihin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#23

Voitko tarkentaa. Erottaako Koraani tosiaan toisistaan nämä kaksi ?

- äärimuslimit
- muslimit

Koraanin mukaan toimivat noudattavat aina sanatarkasti tuon käsikirjan ohjeita, ilman erivapauksia, tai mitään poikkeuksia. Elleivät näin tee, niin eivät ole kelpo muslimeja. Lisäksi muslimit nojaavat Hadith - teksteihin, jotka perustuvat Muhamedin hyväksyntään ja omiin kokemuksiin, tai mahdollisiin kuvitelmiin ja toiveuniin. Faktaahan kirjoituksista on vaikea hakea.

Nuo mainitsemani kohdat ovat kyllä ihan arkipäivää. Valitettavasti.

Käsittääkseni pilapiirtäjän, kirjailijan jne. Älyttömän tappouhkauksen julistamista hurrattiin urakalla kaiikkien kelpo muslimien piirissä. Yksikään muslimi ei julkisuudessa tuota tappouhkausta vaatinut poistettavaksi järjettömänä ja sairaana uhkauksena.

Epäluuloja muslimien tekemisiin lisää mm ssa Koraanin ohjeistus avioliitosta ja vaimon asemasta. Eivät nekään mielestäni oikein istu länsimaiseen kulttuuriin. Ehkä sopivat muslimeille. Muslimimaissahan lapsiavioliitotkin ja moniavioisuus ovat edelleen ihan normaaleja perhemuotoja.

””Hämeen-Anttilan mukaan Irakissa suuniteltu laki, joka sallisi 9-vuotiaiden avioliitot, perustuu shiiamuslimien islamin lakiin, mutta saman tyyppisiä säädöksiä on myös sunnamuslimeilla.”” - MTV uutiset 12/3-14.

Puhuin muslimien oman toiminnan aiheuttamista epäluuloista en kristittyjen tekemisistä Suomessa tai missään muuallakaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #24

"Voitko tarkentaa. Erottaako Koraani tosiaan toisistaan nämä kaksi ?"

Erottaako raamattu kristityt ja äärikristityt?

Eikös se ole juuri sairaiden kristittyjen juttu tämä kun on noitien polttamista roviolla, lasten kidutusta peukaloruuveilla, homojen tappamiset, lasten aivopesut, pedofiili papit, ristiretkiä tai vaikka ääriliikettä kuten Ku Klux Klan?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24

#24
Koraanin mukaan toimivat noudattavat aina sanatarkasti tuon käsikirjan ohjeita, ilman erivapauksia, tai mitään poikkeuksia. Elleivät näin tee, niin eivät ole kelpo muslimeja
................

Ja ei niin kelpo muslimit käyvät kaljalla silloin kun huvittaa. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, että muslimeja, kuten kristittyjäkin, on joka lähtöön?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #27

Voipa ollakin, että kaljoittelevatkin keskenään, etenkin öiseen aikaan, kun Allah ei näe. Ovatko nuo kaljoittelijat sitten aitoja muslimeja ? Tuskin. Btw. Tunnen Jpäästä muutaman tataarin, ja he ovat kyllä jo aikoja sitten täysin uloskasvaneita islamista.

https://www.islamopas.com/alkohol.html

Vaan asiaan. Puhuttiin epäluulojen herättämisestä, ja muslimien toimien aiheuttamat epäluulot ovat konkreettisia.

Eikä näiden muslimien mainetta ole pilanneet kukaan muu, kuin ne muslimit itse. Kovin ovat muslimit hiljaa omiensa hölmöistä toimista vieraalla maalla. Eikös olekin aika hassua tuo, että muut selittelevät muslimien tekoset määrittelemällä oman ryhmän, äärimuslimit. Puhuvatko muslimit itse äärimuslimeista ?

Muslimien lähetystyö ja poliittinen toiminta kuitenkin jatkaa omalla linjallaan ja myös tämä on omiaan herättämään epäluuloja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #29

#29
Puhuvatko muslimit itse äärimuslimeista ?
............

Kyllä.

Ellet satu tietämään niin Irakista ja Syyriasta paenneet ja turvapaikkaa hakevat muslimit pakenevat juuri kyseisiä äärimuslimeja, ISIS:nä tunnettua äärimuslimiryhmää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #30

Ihan lyhyesti ; ellet satu tietämään.

Nämä muslimien itsensä perustamat monet terrorijärjestöt ovat tosiaan varsinainen oka kaikkien lihassa, myös perustajiensa. Eli muslimien. Ja terroristijärjestöjä kyllä piisaa. Isiskin syntyi taannoisen JTJ järjestön pohjalta, liittyi AlQaedaan ja pyrki heti alusta alkaen likvidoimaan shiat. Irakissahan mm ssa Sunnit ja shiiat tappelevat keskenään. Tämä tappelu on muslimien omien pyhien kirjoitustensa tulkintaan perustuva ongelma, joka taitaa aiheuttaa eniten ristiriitoja. Eikä Irak ole ainoa muslimimaa, jossa muslimeilla on keskinäinen tappelu käynnissä.

Syyriassa taas ollaan palaamassa arkeen kansannousun ts. sisällisodan jälkeen. Jordaniassakin on jo avattu palaajille raja-asema.

Oikea muslimihan muuten nojaa Koraaniin, muslimien omaan käsikirjaan. Ellei näin, niin ei ole oikea muslimi. Ei tuo ole kovinkaan kummallinen asia. Tuon vahvistavat muslimien omat mullahit ja ajatollat.

Epäluulon syistä ja liityen Kejon blogiin.

Lännessä tuskin suhtauduttaisiin epäluulolla muslimeihin, jos Islamin sisäinen evoluutio olisi edes hiukan ohjannut 600 luvulta peräisin olevaa uskontoa muuntumaan ajan mukaisesti. Islam itsessään sääntöineen ei muutu, mutta Islam pyrkii muuttamaan yhteiskuntaa omine lakeineen ja säännöstöineen. Ts. Islam on mitä suurimmissa määrin poliittinen liike, jota se ilmeisesti on ollut Muhammedin ajoista asti.

Puolestani keskustelu loppuu tähän, ettei mene joutavaksi jauhamiseksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

"Nämä muslimien itsensä perustamat monet terrorijärjestöt ovat tosiaan varsinainen oka kaikkien lihassa, myös perustajiensa."

Niinkuin kristittyjen. Ku Klux Klan esimerkiksi.

"Oikea muslimihan muuten nojaa Koraaniin, muslimien omaan käsikirjaan. Ellei näin, niin ei ole oikea muslimi. Ei tuo ole kovinkaan kummallinen asia. Tuon vahvistavat muslimien omat mullahit ja ajatollat."

Niinkuin myös kristityt. Siksi meilläkin on jotain perussuomalaista kansanedustajaa haluamassa lasten aivopesua huuhaalla.

"Lännessä tuskin suhtauduttaisiin epäluulolla muslimeihin, jos Islamin sisäinen evoluutio olisi edes hiukan ohjannut 600 luvulta peräisin olevaa uskontoa muuntumaan ajan mukaisesti."

Niinhän se muuntuikin. Kristittyjen parissa alkoi fundamentalismia ilmetä ja muslimien parissa ilmeni myös. Kyseessähän on vastareaktiota maailman muuttumiselle, samasta syystä kuin meillä Suomessa perussuomalaisten ja kristillisdemokraatien parissa ilmenee täysin samaa.

"Islam itsessään sääntöineen ei muutu, mutta Islam pyrkii muuttamaan yhteiskuntaa omine lakeineen ja säännöstöineen."

Älä selitä satuja. Sekoitat islamin poliittiseen islamiin. Meillä poliittinen islam ei ole minkäänlainen ongelma. Meillä on ongelmana poliittinen kristinusko jota edustaa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #33

No tähän nyt täytyy kuitenkin kommentoida.

En ole puolustanut kristinuskoa missään vaiheessa, en millään tavalla, enkä edes kommenteissani kristinuskoon viitannut.
Vastaavasti en näe mitään perustetta ajatukselle, jossa kristittyjen tekemät typeryydet oikeuttavat muslimeja tekemään yhtä suuria, tai vielä suurempia typeryyksiä.

Tarkennuksena tuohon Klu Klux Klaaniin, joka ei muuten ole uskonnollinen liike, pikemminkin joidenkin hörhöjen valkoisten ylivaltaan uskovien kyhäelmä. KKK itsessään lienee nykyään aika marginaalinen, onneksi. Jäsenistöä alle 5.000 Yhdysvalloissa.

””KKK on poliittinen liike, joka koostuu joukosta itseään klaaneiksi kutsuvia salaseuroja ja järjestöjä. Näiden "klaanien" aatemaailma vaihtelee, mutta keskeisimmät aatteet ovat olleet valkoinen ylivalta, juutalaisvastaisuus, valkoinen rotutietoisuus, antikatolisuus (varsinkin 1920-luvulla), liittovaltion vastustaminen, homovastaisuus, antikommunismi ja maahanmuuton vastustaminen sekä siihen liittyvä syntyperäisen amerikkalaisuuden korostaminen.[1] Klaanien toimintatapoihin on kuulunut ajoittain terrori, väkivalta ja joukkovoiman osoitukset, jotka ovat kohdistuneet erityisesti Yhdysvaltojen mustaan väestönosaan ja muihin KKK:n vastustamiin väestöryhmiin, kuten juutalaisiin.[2]/ ””” wiki

Euroopassa muslimien toimet ovat suurennuslasin alla. Eikä sitä tietenkään voi ihmetellä, koska muslimien edesottamusten seurauksena on Euroopassa tapahtunut paljon kaikenlaista paskaa. On sitten ihan toinen tarina että tuota toimintaa voidaan kutsua poliittiseksi Islamiksi, jota harjoittavat muslimit. Se poliittinen Islam on kuitenkin myös osa Islamia.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/0...

Suomessa vielä lienee niin vähän muslimeja, että ns. aktiivinen poliittinen liike ei ole ottanut tuulta siipiensä alle. Sharialaki on tuosta erityvästä toiminnasta hyvä esimerkki. Taannoin Sasi kyllä kannatti Imaamin ehdotusta sharialain käyttöönotosta, mutta muutti sitten nopesti mieltään. Aiheesta on taas virinnyt keskustelua.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/665033-t...

Varmaankin ne, jotka ovat itse valintansa tehneet ja jättäneet Islamin taakseen, ovat huomanneet joitain ristiriitaisuuksia länsimaisen kulttuurin ja Islamin opin välillä ?

Kumma juttu muuten, miksi tuo Islam herättääkin niin kovasti keskustelua. Muista suuruskonnoista ( pl. Kristinusko ) ei montaa palstamillimetriä näiltäkään Puheenvuoron sivuilta löydy.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

"Tarkennuksena tuohon Klu Klux Klaaniin, joka ei muuten ole uskonnollinen liike, pikemminkin joidenkin hörhöjen valkoisten ylivaltaan uskovien kyhäelmä."

Tämän kyhäelmän perusteet on raamatussa ja lähti protestanttisista kristityistä. Sillä perustellaan oikeutus.

"Se poliittinen Islam on kuitenkin myös osa Islamia."

Kuten poliittinen kristinusko on osa kristinuskoa, ja joka on meillä se ongelma. Meillä ei poliittista islamia mainittavissa määrin ole.

"Varmaankin ne, jotka ovat itse valintansa tehneet ja jättäneet Islamin taakseen, ovat huomanneet joitain ristiriitaisuuksia länsimaisen kulttuurin ja Islamin opin välillä ?"

Länsimainen kulttuuri ja arvot tulee valistusajalta. Keskiaikainen kristinusko kuuluu ihan samaan kastiin Islamin kanssa.

"Kumma juttu muuten, miksi tuo Islam herättääkin niin kovasti keskustelua. Muista suuruskonnoista ( pl. Kristinusko ) ei montaa palstamillimetriä näiltäkään Puheenvuoron sivuilta löydy."

Aika paljon on sitä muslimien demonisointia. Ei tässä nyt mitään eroa ole siihen juutalaisten eläimellistämiseen silloin 30-luvulla. Täysin sama ilmiö.

Noin niinkuin yhdenvertaisuuden vuoksi voitaisiin tehdä vähän eläimellistämis videoita tästä rikollisesta pilottitakkiporukasta mikä riehuu ja pahoinpitelee ihmisiä. Sitten kun sitä propaganda jatketaan niin voidaan seuraavassa rähinässä tappaa eläimellistetyt väestönosat (muslimit, työttömät, juutalaiset, velalliset, kommunistit, natsit), että ruoka riittää ihmisille, herrakansalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

"Tunnen Jpäästä muutaman tataarin, ja he ovat kyllä jo aikoja sitten täysin uloskasvaneita islamista."

Mutta muslimeja todennäköisesti ilmoittavat olevansa sekä islaminuskoisia. Suurin osa suomalaisista kristityistäkin on jo aikoja sitten kasvanut irti kristinuskon dogmeista. Olen tavannut muslimeja, jotka sanovat itsestään tyyliin "I am not very religious".

Joten ei mitään eroa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"What is the secular basis of Judaism? Practical need, self-interest. What is the worldly religion of the Jew? Huckstering. What is his worldly God? Money."

Karl Marx teoksessaan "Judenfrage" vuonna 1844

https://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Jewish_Question

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kunnon antisemiitti Marx: ”In the final analysis, the emancipation of the Jews is the emancipation of mankind from Judaism.”

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Eli täällä ei voi sanoa, että integraatio ei toimi?

Erikoista muutenkin verrata kritisointia pahimmaksi natsismiksi ja kansanmurhaan.

Kauppalehti: Ruotsin valtiovarainministeri käänsi kelkkansa turvapaikanhakijoiden suhteen: "Integraatio ei toimi", 22.12.2017
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsin-valtiovar...

Ja erikoisinta on verrata Suomen sotia "juutalaiskysymyksen hoitamiseen Natsi-Saksan kanssa".

Onnittelut vihapuheestasi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset