jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Juutalaisten muuttoliike Iso-Britanniasta Israeliin voimistuu

YLE uutisoi tänään juutalaisten muuttoliikkeen voimistumisesta Iso-Britanniasta Israeliin.

Jo vuosikausia on Euroopassa ollut nähtävissä kehitys, joka muistuttaa 1930-luvun tilannetta. Silloin monet juutalaiset muuttivat Saksasta esimerkiksi Yhdysvaltoihin, koska näkivät, mitä oli tulossa.

 

Vaihtoehtojen puuttuessa kurjistuva keskiluokka kääntyy äärioikeiston puoleen

Keskiluokkaiset ihmiset alkavat vähitellen ymmärtää, etteivät ole rikkaita ja alkavat yhä suuremmassa määrin menettää toivonsa sen suhteen, että koskaan rikastuvaisitkaan. Useimpien mielestä vuoden 2008 talouslamasta ei ole vielä täysin selvitty eikä leikkauspolitiikasta ole luovuttu ja silti seuraava lama on jo kulman takana odottamassa (vaikka tätä viimemainittua seikkaa ei enemmistö vielä tiedäkään).

Kun samalla parlamentin vasemmalla laidalla olevilla puolueilla ei ole rohkeutta tarjota vaihtoehdoksi sosialismia, vaan pelkästään kapitalismin ja leikkauspolitiikan kevytversiota, keskiluokka kääntyy äärioikeiston puoleen ja turvautuu rasismiin voimattomassa epätoivossaan.

 

Sijaiskärsijöiden asettamista

Keskiluokan kurjistumisen syntipukeiksi kelpaavat niin juutalaiset kuin muslimitkin, ja kapitalisteille tämä kelpaa mieluummin kuin se, että nähtäisiin ongelmien todellinen syy eli kapitalistinen talousjärjestelmä.

Ei siis ihme, että kapitalistien ja kapitalismia kannattavien tahojen käsissä oleva valtamedia lietsoo rasismia ja esittää ”vääränväriset” ja ”vääräuskoiset” maahanmuuttajat talousongelmien syntipukkeina ja terroristeina.

Viestinnän asiantuntijoina valtamedia osaa muotoilla sanomansa niin, että rikoslain pykälät kansanryhmää vastaan kiihottamisesta eivät sovellu. Mutta lukijat ymmärtävät kyllä todellisen viestin ja kun he sitä kaiuttavat somessa omin sanoin muotoiltuina, kiihottaminen kansanryhmää vastaan on usein tosiasia.

Konkreettisesti YLE'n uutisessa kerrotaan tänään, että tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Iso-Britanniassa tapahtui lähes 730 antisemitististä selkkausta – eli noin neljä per päivä. Edelleen kerrotaan, että juutalaisten määrä, joka muuttaa Iso-Britanniasta Israeliin, on kasvanut 9% viimevuotisesta. Lisäksi juutalaisia muuttaa myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, mutta näiden muuttajien määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

Olemme siis jo siinä vaiheessa, että ihmiset alkavat yhä suuremmin joukoin nähdä, että jonkinlainen 1930-luvun toisinto on meneillään ja tällä kertaa se ei rajoitu pelkästään Italiaan ja Saksaan, vaan vaivaa lähestulkoon koko Eurooppaa.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10359181

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Olisi mielenkiintoista tietää ketkä ovat noiden juutalaisiin kohdistuneiden viharikosten tekijöitä.

Esimerkiksi Ylen ohjelmien perusteella olen saanut sen vaikutelman, että Suomessa juutalaiselle on todennäköisempää joutua ongelmiin maahanmuuttajien kuin kantasuomalaisten kanssa.

Yksinkertaisena ihmisenä kuvittelen saman ilmiön pätevän myös UK:ssa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tätä kommenttia aloinkin odottaa jo ennen kuin ryhdyin kirjoittamaan blogitekstiä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Luonnollisesti. Mutta oma näkemykseni perustuu Ylen kanavilta kuulemiini juttuihin. Oletan, että on vain helppoa osoittaa minun olevan väärässä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #3

Blogitekstissä esittämäni kannalta ei ole oleellista, oletko kommentissasi oikeassa vai väärässä. Oleellista on se, että olet saanut valtamediasta idean, jonka mukaan sekä juutalaiset että muslimit (vaikket itse tätä sanaa käyttänytkään) ja varsinkin näiden kombinaatio esitetään yhteiskuntarauhaa tavalla tai toisella vaarantavina "elementteinä" ja että tämä idea oli päällimmäisenä mielessäsi kun aloit kommentoida blogiani.

Tällä tavalla tuo kommenttisi tukee loistavalla tavalla sitä mitä tekstissä esitin -- olipa kommenttisi asiasisältö oikein taikka väärin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #4

"Oleellista on se, että olet saanut valtamediasta idean, jonka mukaan sekä juutalaiset että muslimit (vaikket itse tätä sanaa käyttänytkään) ja varsinkin näiden kombinaatio esitetään yhteiskuntarauhaa tavalla tai toisella vaarantavina"

Israel todistaa että juutalaiset ja muslimit tulevat hyvin toimeen keskenään, ainoastaan joskus suomalaiset ja britit menevät häiritsemään heidän yhteiskuntarauhaansa ja silloin tapellaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #3

Tilanne muuttui olennaisesti brexitin jälkeen.Miksiköhän?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa ei juutalaisia vainottu ennenkuin muslimit tulivat maahamme. Sama tietenkin briteissä, mitä enemän muslimeja sitä enemmän juutalaisvainoa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Juutalaisten maailmankongressin (WJC) nokkamiehen mukaan Saksassa rekisteröitiin tammikuu-kesäkuu 2018 aikana 401 antisemitistiseksi katsottua hyökkäystä. 349 tapauksessa taustalla oli äärioikeistolainen tendenssi.

www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2018-08/ant...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taas tuota propagandaa, äärioikeistolaiseksi hyökkäykseksi merkitään kaikki joiden tekijöitä ei tiedetä, juurihan tästä oli bloki jossa jaettiin tietoa näistä määritelmistä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Koska siellä laitetaan rikokset usein äärioikeiston syyksi, jos tekijää ei tiedetä:

"But Ann-Christin Wegener wrote in a recent study for the state of Hessen's constitutional protection department that the police tended to attribute the crimes to right-wing extremists when they had no clue of the perpetrators' motivations. "

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-04-20...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...juurihan tästä oli bloki jossa jaettiin tietoa näistä määritelmistä."
Makkosen lähteet ovat lyömättömiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Taas tuota propagandaa."

Ja perustelut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Salosen älyttömyyksiä, juuri oli bloki jossa keskusteltiin tästä menetelmästä. Täällä on muutama Salosen kaltainen tossunkuluttaja joka jankkaa samoja älyttömyyksiä vaikka ne on monesti todistettu vääräksi.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Palaan tähän sen verran, että käsitykseni asiasta on tämän Ylen lähetyksen peruja:
https://areena.yle.fi/1-4348956

Jokainen voi tietenkin tulkita sanomisia miten haluaa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Englannissa on voimakkaasti nousemassa kaksi väestön osaa;
Aasialainen Islam, Pakistanin ja Bangladeshin muslimit, sekä (uus)ateismi.
Ja kristinusko muuttumassa vähemmistöksi!!!

https://www.express.co.uk/news/uk/568188/Christian...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei muuta kuin kipa päähän ja kävelemään vaikkapa britteihin. Luulen että ensimmäinen joka sua vetää turpaan on muslimi. Lähempänäkin tietenkin voi testin tehdä tossa länsinaapurissa tai sitten tämän maan lähi-itäkeskuksessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Juutalainen muuttoliike Isosta-Britanniasta Israeliin I-VI/2017: 195 henkilöä.

Vastaava lukema tänä vuonna: 213.

Päätelmä: yhdeksän prosentin kasvu.

Ote uutistekstistä: "Juutalaisvastaisten asenteiden yleistyminen on saanut ainakin osan Britannian juutalaisvähemmistöstä suunnittelemaan muuttoa muualle."

Kyllähän mistä tahansa tilastosta voidaan pyöräyttää uutinen. Ja "ainakin osa suunnittelee" on varmaan sekin faktaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset