jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Ikuinen muslimi

Jos joku tämän palstan lukija tuntee jonkun, jolla olisi edelleen edes hivenen verran järkeä päässään, niin laittakaa toki linkkiä tähän ja pyytäkää miettimään, mitä yhteyskohtia tällä on nykyiseen agitaatioon:

 

The Eternal Jew

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No onhan näitä (tämä vain tuorein ja ehkä pitkästä aikaa räikein).
http://mervieskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Todistivatko" Ruotsin vaalit, että "muslimit" ovat "perseestä"?

Luotaan tällä kysymyksellä tämän palstan rasistisuutta/fasistisuutta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Taidat olla rasisti ja fasisti - ja äärioikeistolainen kaupan päälle. :-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Päinvstoin.

Haluan, että nykyajan tavantallaajat eivät tekisi samaa virhettä kuin viimeksi.

The Eternal Jew

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #4

Taitaa olla vähän myöhäistä selitellä. Rasisti mikä rasisti. Tietoisia arvovalintoja ja rodullistamista. Nyt jo kaksi vähemmistöä vihapuheen kohteena. Pitäisiköhän Uuden Suomen ja muun somen laittaa kaveri vähäksi aikaa jäähylle. :-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #6

Juutalaisia ja muslimeja demonisoidaan nykään aivan kuin 1930-luvun natsi-Saksassa.

On todella surullista, että tuollainen aivopesu menee läpi ilmman pienintäkään vatustusta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #7

Mutta kauheimpia ovat valkoiset heteromiehet. :-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #8

Tarkoitatko niitä lihaa syöviä ja alkkohoolia juovia? Herra varjelkoon!!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En pysy Laatun ajatuksenjuoksun perässä. Johtuneeko siitä, että olen valkoihoinen punaistakin lihaa syövä heteromies joka joskus myös maistelee alkoholipitoisia juomia kuten huolellisesti hoidettuja rypäletisleitä ja taitavasti käytettyjä rypälemehuja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #11

Epäilen vähän, että kuulut samaan vihapuheryhmään kuin Janne Kejo. Rauhallista kansalaista tuollainen touhu vähän pelottaa. :-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Herkkähipiäisempi loukkaantuisi tuollaisesta kielenkäytöstä. Minun nahkani on kuitenkin parkittu niin monta kertaa erilaisten "kommentoijien" toimesta käsin ettei Laatu saa aikaiseksi hakemiaan primitiivireaktioita. Aiheetta siis enempään hänen kanssan tässä rekisterissä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Muslimit ja juutalaiset... Kyllä, olet oikeassa. Nuo kaksi uskonnonharjoittaja ryhmää ovat ongelmien keskipisteessä.

"Jews make up less than 1 percent of France’s population, yet 51 percent of all hate-crime attacks there last year targeted Jews."

"Most of the predators are Muslim extremists, but anti-Jewish rhetoric also regularly comes from the growing ultra-nationalist ranks."

"Other countries, including Britain, Belgium, Denmark and Sweden, have seen similar anti-Jewish targeting."

https://nypost.com/2016/01/19/the-other-refugees-w...

Jos nykyinen toiminta jatkuu samanlaisena, niin juutaisten olemassaolo Euroopassa on uhattuna ja asia on näin pääasiassa äärimuslimien takia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kannattaisi ehkä ottaa huomioon, että nykyinen juutalaisuuteen kohdistuva kritiikki ei kaikilta osin ole perinteistä antisemitismiä vaan myös Isrealin nykyisen valtion ja sen hallinnon vastustamista.

On toki totta, että esimerkiksi uusnatsipiireissä ja heidän liepeillään on myös perinteistä antisemitismiä. Mutta iso osa juutalaisiin kohdistuvasta vastustuksesta juontaa enemmänkin juurensa Israelin valtion harjoittamasta palestiinalaisten vastaisesta raa'asta ja väkivaltaisesta politiikasta.

On toki helppoa sotkea kaikki sekaisin ja vedellä summamutikassa yhtäläisyysmerkkejä pintailmiöiden perusteella mutta sillä tavalla ei löydy järkeviä selityksiä eikä se johda juurisyiden äärelle. Kannattaisi olla syvällisempi analyyseissään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Israel on varmasti tehnyt vääryyksiä, kuten moni muukin maa, ja jotkut ovat siitää vihaisia Israelille. Mutta et kai ole sanomassa, että viharikokset juutalaisia kohtaan ovat oikeutettuja Ranskassa. Tai että viharikokset suomalaisia kristittyjä vastaan olisivat oikeutettua siksi, että toiset kristityt ovat pommittaneet Syyriaa. Tai että suomalaiset voisivat harrastaa viharikoksia muslimeita kohtaan, koska Egyptissä kopteja kiusataan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Äijänen kysyy viharikosten oikeutuksesta. En käsittääkseni kirjoittanut mitään sellaista joka oikeuttaisi tuollaisen tulkinnan.

Äijäsen olisi hyvä havaita, että asioiden ymmärtäminen ei ole sama asia kuin niiden hyväksyminen.

Voimme siis pyrkiä ymmärtämään m.m. p.o. rikoksia, niiden motiiveja ja niiden taustoja hyväksymättä niitä ja pitämättä niitä oikeutettuina.

Ja ymmärtää meidän pitää jotta voisimme tarttua juurisyihin.

P.s. Israel ei ole kuin muut maat vaan erityisen raaka ja väkivaltainen palestiinalaisia kohtaan. Väkivaltaisuudessaan ja raakuudessaan se ei toki ole ainutkertainen mutta harvinaisuus kuitenkin. On valitettavaa, että YK tuli poistaneeksi sioninismin määrittelyn rasistisena luottaessaan sillä saatavan Israel mukaan todelliseen rauhanprosessiin. Virhe olisi pikimmin korjattava.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #16

Vastauksesi kysymykseeni on ilmeisestikin siis se, että myöskään viharukokset Ranskan juutalaisia vastaan eivät ole oikeutettuja (eivätkä muutkaan mainitsemani esimerkit). Samoilla linjoilla mennään tässä asiassa. Oletan että olet tässä asiassa samoilla linjoilla myös Petri Pakarisen ja hänen esittämiensä huolien kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Ehkä ei kannattaisi olettaa vaan lukea kommentit niinkuin ne on kirjoitettu, mitään niihin lisäämättä tai mitään niistä pois ottamatta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #18

Voitko tarkentaa? Mitä oletin väärin tai lisäsin tai poistin? Mielestäni en sortunut tällaiseen. Kysyin tarkennusta, jotta voit itse kertoa, mitä mieltä olet.

Oliko vastauksesi kysymyksiini muuten olettamani kaltainen, vai oletko jossain asiassa muiden keskustelijoiden kanssa eri linjoilla?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #18

P.S. Toivoisin että kuittaisit ainakin vastustavasi noita Petri Pararisen mainitsemia viharikoksia. Muuten yllä olevasta viestien vaihdosta voi jäädä se käsitys, että tarkoituksesi oli viestittää, että hyväksyt tai kannatat noita viharikoksia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Kirjoitin, että olisi toivottavaa lukea kommenttini niinkuin ne on kirjoitettu eikä liittää niihin muiden linjoja. Kommenttini ovat omiani ja liitän ne itse muiden kantoihin jos katson sen tarpeelliseksi. Yleensä en katso.

Luulin Laatun ymmärryskyvyn riittävän käsittämään mitä mieltä olen viharikoksista mihin tahansa suuntaan. Olen näköjään taas sortunut ylitsevuotamaan positiivisuuten ja optimismiin joten luulen olevan ihan turha tarkentaa, että en hyväksy mitään viharikoksia mihinkään suuntaan, en edes Jääkärimarssin hengessä.

En usko, että kenellekään muulle on jäänyt Laatun epäilemän kaltaisia käsityksiä. Jos on, uskoni ihmisiin rapisi taas.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #21

Et siis halua ilmoittaa vastustavasi noita mainittuja viharikoksia. Vastauksesi Petri Pakarisen viestiin oli vastustavan suuntainen, joten voi olettaa, että sinulla oli jotain noiden ongelmien esiin ottamista vastaan. Siksi selvityspyyntöni. Jos et voi vastata kysymykseeni noidenkin vihrikosen vastustamisesta edes lyhyen myöntävästi, jää ilmaan epäilys, että piilottelet jotain (etkä vain muista syistä välttele vastaamista).

Sanot ettet hyväksy mitään viharikoksia. En voi olettaa, että tämä tarkoittaisi Petri Pakarisen mainitsemien tekojen vastustamista, koska ilmauksesi jättää mahdolliseksi esimerkiksi sen, että et pidä noita tapahtumia viharikoksiana, vaan esimerkiksi oikeutettuina vastatoimina.

Uskon että useimmat lukijat tulkitsivat viestisi niin, että jollain tavalla vastustit sitä, mitä Petri Pakarinen sanoi. Sanoit että tällaisissa tapauksissa kyse voi olla myös Israelin toimien vastustamisesta. Tuon voi hyvin lukea niin, että katsot noiden tekojen olevan tästä syystä oikeutettuja.

Valitettavasti myös tuo ehdotettu selitys, että katsot Ranskan tapahtumien olevan oikeutettuja, on uskottava. Etkä halua myöntää vastustavasi nouta tekoja. Näyttää siksi todennäköiseltä, että pidät noita tekoja jollain tasolla hyväksyttävinä. Vahvin arvaukseni on se, että mainitsemasi Israelin vastistaminen on mielestäsi hyväksyttävä syy.

Itse tuomitsen nuo teot siinä missä muutkin mainitut.

P.S. Et vielä yksilöinyt, mitä oletin väärin tai lisäsin tai poistin. Oletan että luovuit tuosta väitteestäsi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

Laatu kirjoitti "Et siis halua ilmoittaa vastustavasi noita mainittuja viharikoksia." ja "Sanot ettet hyväksy mitään viharikoksia."

Eikö Laatu näe ristiriitaa kirjoittamassaan?

Laatu kirjoitti: "Valitettavasti myös tuo ehdotettu selitys, että katsot Ranskan tapahtumien olevan oikeutettuja, ..."

En usko, että Laatun ymmärryskyky on noin heikko vaan oletan kyseessä olevan ymmärryshalun puutteen. En ole missään vihjaissutkaan, että p.o. Ranskan tapahtumat olisivat oikeutettuja vaan pyrin vain ohjaamaan ihmissiä miettimään miksi ja mistä löytyvät juurisyyt. Vaikeaa?

En väittänyt Laatun lisäilleen tai poisottaneen mitään vaan kehotin häntä olemaan tekemättä niin yhdistellessään minua milloin mihinkin "lijoihin". Mutta todellakin hän on "tulkinnut" minun hyväksyvän pariisilaisia vihorikoksia ja se on lisäys jolle ei ole mitään perusteluja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #24

Edelleen jätät tietoisesti vastaamatta kysymykseen kyllä tai ei. Eli joko et vastusta Ranskan viharikoksia tai olet vain Jorma Eton kuvailema suomalainen, joka ei vastaa kun kysytään. Kiertely ei tätä muuksi muuta.

En ole tulkinnut sinun hyväksyvän Ranskan viharikoksia, vaan ihmetellyt sitä, että et jostain syystä halua niitä tuomita, mikä johtaa myös tuollaisen mahdollisuuden epäilyyn. Taustalla se, että jostain syystä kommentoit Petri Pakarista vastaan, kun hän mainitsi ne.

Jos tulkinnoissa on vielä epäselvyyksiä, voit korjata ne nopeasti ja lopullisesti yhdellä lyhyellä lauseella, ilmoittamalla että tuomitset Petri Pasasen mainitsemat viharikokset Ranskassa. (Sen kertominen mitä et ole tehnyt, ei täytä tätä tarvetta.)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Jos Laatu ei vieläkään halua ymmärtää mitä kommentoin Pasaselle ja hänelle itselleen niin en usko pystyväni käyttämään paksumpaa rautalankaa. Olkoon siis tämä tässä tällä erää tästä aiheesta minun puolestani sillä olen tehnyt kantani selväksi kaikille jotka haluavat ja kykenevät ymmärtämään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #26

Ok, oletan että jompi kumpi noista esittämistäni vaihtoehdoista pätee.

Käyttäjän Markusijnen kuva
Markus Äijänen Vastaus kommenttiin #16

Tiedoksi. Minä en ole osallistunut tähän keskusteluun mitenkään ennen tätä postausta. Olisitko ystävällinen ja muokkaisit tekstiäsi? Kiitos etukäteen!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Kommentti nro 16 näyttää kadonneen bittiavaruuteen mutta jos olen siinä virheellisesti kirjoittanut Äijäsen kommenteista niin olen äärimmäisen pahoillani ja pyydän syvästi anteeksi.

Olen ilmeisesti kirjoittanut juuri hetkeä aikaisemmin kommenttia hänen kommenttiinsa toisaalle ja on jäänyt n.s. "levy päälle". Vastaus on tuossa paikassa ollut tietenkin Laadulle. Tunnustan, huono selitys ja yritänkin parantaa tapani ja olla jatkossa huolellisempi.

Käyttäjän Markusijnen kuva
Markus Äijänen Vastaus kommenttiin #29

Oikein hyvä selitys. Et ole voinut virheellisesti kirjoittaa, koska en ole koko keskusteluun osallistunut. Virheitä sattuu, se on inhimillistä. Jos ihmiset olisivat koneita, niin kommunismikin toimisi.

Olen ehdottoman ja jakamattoman ihmisarvon puolestapuhuja riippumatta mistään ihmiseen itseensä liittyvästä.

Kiitokset anteeksipyynnöstä, näitähän sattuu jokaiselle. Aurinkoista sunnuntaita!

Tero Wihuri

Ei oo eliitillä hätää kun "roskaväki" Tappelee keskenään !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset