jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Hallituksen kaatamistalkoot aloitettu

Toissijaisista seikoista järjestetään luottamusäänestyksiä, jotka laajennetaan kysymyksiksi hallituksen kaatumisesta. Ilmassa alkaa olla suuren urheilujuhlan -- vai pitäisikö sanoa vaalisirkuksen -- tuntua.

Hallitusta ollaan kaatamasssa ja kaatuuhan se hallitus, tottakai, viimeistään noin puolen vuoden kuluttua kun pidetään uudet eduskuntavaalit. Nyt puolueet alkavat asettaa askelmerkkejä noihin vaaleihin, jotta voivat esiintyä äänestäjien silmissä aktiivisina ja vaikutusvaltaisina tahoina. Siksi järjestetään luottamusäänestyksiä yksittäisistä ministereistä ja ay-liike uhoaa lakkouhalla jne.

Huhtikuussa kansa valitsee itselleen ihan vapaasti edustajat ja sen jälkeen muodostetaan uusi sixpack 2.0 -hallitus ja poliitikan linja jatkuu muuttumattomana. Ja vaalirahvas voi palata takaisin saunan nurkan taakse kiroilemaan ja nyrkkiä puimaan ja odottamaan seuraavia vaaleja.

Tässä poliittinen sääennuste seuraavalle vaalikaudelle:

Siniset putoavat eduskunnasta pois. Siniset perustettiin yksinomaan nykyisen hallituksen pystyssäpitämiseksi ja kun hallitus lakkaa eduskuntavaaleihin, Sinisiä ei enää tarvita. Kansa ei anna millekään taholle (eli Sinisille) blancovaltakirjaa minkä tahansa hallituksen pystyssäpitämiseksi. Miksi äänestää Sinisiä kun voi äänestää suoraan jotain sellaista puoluetta, jolla on edes jonkinlainen poliittinen linja olemassa?

Keskusta ja Persut jäävät oppositioon, jotta kansalla säilyisi illuusio siitä, että äänestämällä voi vaikuttaa.

Muuten seuraavat 4 vuotta jatketaan sote-soutaamis-huopaamisharjoituksia kuten on tehty jo noin vuosikymmenen ajan. Kansa saa seurata henkeään pidätellen tuota saippuaoopperaa päivästä toiseen samalla kun savuverhon takana toteutetaan jotain ihan muuta.

Näin meillä toimii demokratia, kuten Pahkasiassa aikanaan sanottiin. Pahkasika muuten lakkautettiin aikanaan kun yhteiskunta alkoi muistuttaa niin paljon Pahkasikaa, että satiiri ei enää toiminut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Voikin kysyä, aloittiko Soini itse ne kaatamistalkoot? Ks. Timo Soinin blogi 14.9. "ONKO SDP VÄSÄHTÄNYT?"

http://timosoini.fi/2018/09/onko-sdp-on-vasahtanyt/

Eikö tällainen kirjoitus ole hieman outo arvovaltaiselta ulkoministeriltä? Minusta ei ole mikään ihme, että SDP tämän jälkeen teki Soinista välikysymyksen? Tilasiko Soini itselleen tämän välikysymyksen, jossa sitten koko hallitus kaapattiin Soinin takuumieheksi?...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Koko hallitus asettui Soinin takuumieheksi viime vuoden kesällä kun Siniset perustettiin hallituksen tukipilariksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pohjois-Koreassa ei voida aloittaa hallituksen kaatotalokoita...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eipä niin -- nyt kun Pohjois-Korealla on ydinase...

Risto Koivula

Sinimulta (Zyklon B) vaihtuu sinimunaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ainoa mieleeni tuleva temppu, jolla Siniset voisivat kuvitella pääsevänsä seuraavaan eduskuntaan, on se, että Siniset itse kaatavat hallituksen sopivasti ennen vaaleja -- vaikkapa heti vuodenvaihteen jälkeen -- ja julistavat olleensa koko ajan eri mieltä hallituksen linjasta.

"Hyvässä lykyssä" uutta hallitusta ei saada kasaan ennen vaaleja millään kokoonpanolla, kun puolueilla on tärkeämpää tekemistä eli vaalityötä. Sitten media kohisee Sinisistä seuraavat kolme kuukautta aina vaaleihin asti ja kannatus nousee -- kohisten.

Jos Siniset pääsevät tuollaisella tempulla seuraavaan eduskuntaan, heitä voitaneen pitää pelin politiikan mestareina. Tähän asti he ovat näyttäneet pelkiltä Uuvateilta.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Siniset tietävät ihan tarkkaan mikä temppu heidän on tehtävä pysyäkseen hengissä. Vain sote-uudistuksen kaataminen on riittävän järeä keino saada kansa suopeaksi. Kun tuota aiemmin ehdotin, Lindström kiisti ehdottomasti moisen mahdollisuuden, mutta sehän ei merkitse politiikassa yhtään mitään. Silti Sinisillä on vaikea laskelmoinnin paikka miten ajoittaa takin kääntäminen. Joulukin kun on vielä viemässä huomiota muualle.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Viime perjaintai oli mielestäni suomalaisen parlamentarismin kaikkien aikojen pahin rimanalitus. Onhan maassa toki koettu monenlaisia vääryyksiä, mutta saada maa sekaisin noin vähäpätöisestä asiasta kertoo sen, että liikkeellä politiikassa ovat henkilöt, joille maan etu kaikkein viimeiseksi tulee mieleen: feministit, fundamentalistit, patriootit, auktoriteetit, uusliberaalit, vihervasemmisto, alistetut, opportunistit ja vallasta jo pudonneet...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset