jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Yhteiskunnallinen keskustelu on lakkautettu kannattamattomana

Hijainen on kylätie...

Sosiaalisessa mediassa, niin Facebookissa kuin täällä US Puheenvuorossakin ja oletettavasti muillakin somealustoilla, keskustelu on vaimenemassa vuosi vuodelta.

Mietipä, miltä tulee tuntumaan, kun jonain aamuna tulet someen ja kukaan ei reagoi siihen, mitä kirjoitat, tai mihinkään muuhunkaan. Olemme lähestymässä tuota päivää.

Yhä harvempi kirjoittaa ylipäätään mitään, ja he, jotka kirjoittavat, kirjoittavat yhä käsittämättömämpää mölinää, joka ei tarkoita mitään.

Tyyntä myrskyn edellä? Keskustelun aika on ohi? Seuraavaksi tartutaan kättä pidempään?

Näinköhän meidän on vain odotettava kolmannen maailmansodan tms. suurkonfliktin jälkeistä aikaa? Ja tavataan sitten sodan jälkeen kello 6 illalla?

Näyttäisi siltä, että meidän on keksittävä itsellemme muuta ajankulua tuota odotellessamme. Yhteiskunnallinen keskustelu on lakkautettu kannattamattomana.

Reijo Taipale - Hiljainen Kylätie 1973

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitä voidaan tehdä sitten kun keskustelu netissä ei enää ole mahdollista?

Sitten pitää keskustella silmästä silmään. Pitää perustaa "kultteja", jotka vastustavat "normaalia" elämää jne.?

Käyttäjän Markusijnen kuva
Markus Äijänen

Loikata pois Pohjois-Koreasta johonkin länsimaahan?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"käsittämättömämpää mölinää, joka ei tarkoita mitään."

Jotkut jankuttaa pakkomielteenä samaa levyy blogeis. Jotkut syöksyy tukkii jankutus kommentteil kun joku yhteiskunnallisesti "tunnettu" heittää jotain .

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Viha on suurta. Tästäkin palstasta on tullut möyhöttäjien jankuttajien ja solvaajien kotikenttä. Peliin tuo joukko ei kyllä katso. Huippuälykkäätkin jaksavat saivarella jostain sanoista ja vääntävät keskustelun ihan toiseksi. Jokainen normi ihminen on tietenkin ymmärtänyt alkuperäisen ajatuksen.
Kyllä Janne siinä on oikeassa, että keskustelun aika näyttää olevan ohi ja parempi olla hiljaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ehkäpä ihmiset ovat huomanneet, että miten vähän vaikutusta tälläisellä jutustelulla on.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Samaistan itseni Stig Carpelaniin blogini osalta.
https://youtu.be/G3YqfUfauvs

Olisihan minulla varmasti jotain annettavaa ihmisiä kiinnostavistakin aiheista, mutta jos on joku tunteita herättävä aihe, niin siitä on tehty jo sen kolme blogia minua taitavampien sanataitureiden osalta, jolloin kynnys kasvaa liian isoksi kirjoittaa lisäblogia aiheesta. Ei keskustelu ole minusta mihinkääb kuollut.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vaikea yleistää, mutta kaipa moni on oikeasti väsynyt poliittisen keskustelun merkityksettömyyteen. Ihan sama, mistä eri varjoparlamenteissa kirjoitetaan, sillä ei kuitenkaan ole käytännössä vaikutusta. Yhtään mihinkään. Edustuksellisen demokratian sermin takaa on helppo vilkutella ja tehdä ilman minkäänlaista vastuuta muiden rahoilla miljardien päätöksiä, Hyödyt päätöksistä napsahtavat aina enemmän tai vähemmän kotipesään, päätösten seurauksista vastaa aikanaan ihan varmasti se Joku Muu.

Demokratian lumelääkkeenä on kansalaisten 50.000 nimikirjoitusta, nimikirjoitukset sitten talutetaan nopeasti olankohautusten saattelemana arkistoon ja sama meno vaan jatkuu.

Asiat on kuitenkin isolla osalla kansalaisista kohtalaisen hyvin. Ts. Ei lihava kissa viitsi hiirtä jahdata. Parempi siis käyttää rajallinen aikansa vaikka puutarhan hoitoon, kuin kynäilyyn.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole havainnut kuvaamaasi ilmiötä. Mielestäni keskustelu jatkuu aivan entisenlaisena.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Olisiko kuitenkin niin että Kejo olet asettanut riman turhan korkealle määrittäessäsi mikä on yhteiskunnallista keskustelua ja mikä ei ole.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä hän on asettanut sen väärään paikkaan - ei välttämättä liian korkealle. Purkaus johtuu siitä, ettei hänen sosialistisiin utopioihinsa oteta tarpeeksi vakavasti kantaa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tai olisiko että vakavasti kyllä mutta väärällä tavalla vakavasti

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Usein tuntuu tosiaan suurin piirtein siltä kuin yrittäisi Titanicin kyydissä kertoa muille, että tuolla edessä on jäävuori ja pitäisi muuttaa kurssia, mutta muut vain toteavat, että bileet on ihan hyvät eikä ole mitään syytä huoleen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisikohan niin, että ei ole varsin järkevää mennä heittämään moukaria toisen hyppypaikalle. Sen sijaan voinee yrittää hypätä korkeammalta ja jos ei kiinnosta, menee mieluisammille suorituspaikoille.

Suurin osa somettelijoista tuntuvat kuitenkin harrastavan pikemminkin kaukalonahistelua sillee herkkähipiäisesti, siis niin että itselle kaikki on sallittu mutta jos toinen jotain niin heti heittäydytään valittamaan. Jos nyt haluaa urheiluvertauksia hakea.

Utopioitakin voi yrittää alas asiallisesti. Mutta jos ei ole utopioita ja haaveita paremmasta, maailmaa ei ole mahdollista parantaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olen monta kertaa miettinyt itseksenikin, että taidan asettaa riman jossain mielessä liian korkealle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei, kyllä se sinulla on eri paikassa kuin hyppääjät. Seppo Oikkosella se oli blogeissaan liian korkealla, mutta hänen rimansa oli vain fiktiivinen. Hän itse kuvitteli sen siellä korkeuksissa vaappuvan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kejo, sinun osaltasi keskustelu vaimeni siihen päätökseesi, kun halusit estää keskustelun blogissasi. Blogisi, joka siihen asti oli ollut poliittinen kiistelyareena, sinä vastaan koko muu blogistan, muuttui ideologiaa saarnaavaksi jankuttajaksi.

Sen jälkeen olen lukenut blogitekstisi kaksi kertaa. Otsikon pitää olla siinä tapauksessa tosi kiinnostava. Toki tiedän, että olet keskustelun sallinut uudelleen, mutta muistini on kannaltasi liian pitkä. Eikä tuo kinasteleminenkaan enää niin kovin sytytä. Olet loitonnut ideologissasi arkipäivästä kovin kauas.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Muutoksia ei tapahdu keskustelun, ei varsinkaan nettikeskustelun, kautta.

Jotain näiltä palstoilta oppii ja onhan tämä myös jonkinlaista viihdettä, mutta todelliset yhteiskunnalliset muutokset tapahtuvat vasta kriisien kautta.

Demokratia ei toimi proaktiivisesti, vaan retroaktiivisesti ts. ongelmat korjataan vasta sitten kun vahinko on jo sattunut.

Kriisien aihoita meille onkin jo tulossa pitkänä pötkönä: EU:n hajoamiskehitys, seuraava eurokriisi, kauppasota, kuumasota..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset