jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Aamu Airistolla, Trump tuiterissa ja Anttilan keväthuumaus

YLE on ottanut tavakseen laittaa nettisivulleen kerran pari päivässä lyhyen listan suosikkijutuista. Tai siis uutisista. Siitä inspiraatio otsikkooni.

En ole vielä lukenut ensimmäistäkään Airisto-aiheista uutista, mutta olen tämän palstan blogien otsikoista ymmärtänyt, että venäläisen firman toiminta sitä tai tätä -- veronkiertoa tms. talousrikosta. Kyllä viimeistään nyt pitäisi liittyä Natoon...

 

Trump tuiterissa

Toisinaan keksin aikani kuluksi uusia ilmaisuja. Yksi tällainen on se, että Twitteria alettaisiin kutsua tuiteriksi. Minusta se olisi hauskaa. Kuulostaisi suomalaiselta.

 

Anttilan keväthuumaus

Mihin tämä liittyy? Ei mihinkään, mutta jotenkin on sellainen olo, että kolme otsikkoa sopii paremmin runomittaan tai rytmiin kuin kaksi. Sitäpaitsi Aamu Airistolla -kipaleesta tulee jotenkin alkukesä mieleen, melkein kevät. Aika heikko aasinsilta, myönnetään, mutta jos nyt kerrankin oltaisiin esittämättä älykköä...

Anttilan keväthuumauksesta on mieleeni syöpynyt lähtemättömästi sen kertosäe: "Niin hemmetin monta kukkaa on puhjennut kevätniityllä: Orvokki, Kyllikki, Vuokko ja moni muu".

 

Kevät lähestyy

Vappu lienee ainoa hetki vuodesta, jolloin jopa demarit ottavat naftaliinista esiin vanhoja työväenluokan taistelusymboleita, kuten esimerkiksi lauluja. Useimmissa maailman maissa vappu on työväenluokan juhla, mutta Suomi-Ruotsissa se on aina ollut enemmänkin ylioppilas(muka/wannabe)eliitin juhla.

Vappuna laitetaan ylioppilaslakki päähän ja mennään puistoon juopottelemaan kuohuviiniä ja syömään leivoksia ja kun on tarpeeksi juotu, lauletaan porukalla "Taas leivokset ilmassa leikkiä lyö..."

Ennen seuraavaa vappua valitsemme uuden eduskunnan. Politiikan linja ei siitä tietenkään miksikään muutu, mutta vaihtuupahan ehkä edes muutama kasvo ja saamme uutta poliittista teatteria kulutettavaksemme.

 

Mitä minä yritän tällä kirjoituksellani sanoa?

Yleensä kun yritän kirjoituksillani sanoa jotain,  vastaan tulee aivan hirvittävä p@skamyrsky. Ja nyt kun kerrankin yritän olla sanomatta yhtään mitään, minulta tivataan, että mitä yritän sanoa. OK... Ei kukaan tuota ole tivannut, ennakoin vain hiljaa mielessäni, toivottavasti turhaan...

 

Olavi Virta - Aamu Airistolla

 

Tapio Rautavaara - Anttilan keväthuumaus

 

Teatteri Vanha Juko: Natalia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on syntymätuiterissa ja siksi hän pystyy olemaan absolutisti samalla kun käyttäytyy kännipäisen tavoin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Trumpin lääkkeet ei kestä päivänvaloa. Taitaa nenäkarkki maistua hänelle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Nokitan Juha Watt Vainiolla ja Isoäidin kalsareilla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Poikkeavasti linkitän juutuubiin:
https://www.youtube.com/watch?v=OtV9G6dq6KI

Tuiteri on parempi kuin viserrin, jota olen joskus käyttänyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset