jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Reipasta toimintaa, Johanna Sirén-Kaplas

Johanna Sirén-Kaplas kirjoitti blogin siitä, että seuraavaksi Ruotsissa palavat ehkä metrot.

Kirjoitin tuohon blogitekstiin suurin piirtein tällaisen kommentin:

Riittäähän sitä poltettavien listaa. Milloin palavat kirjaroviot, joissa poltetaan Koraaneja? Ja minä vuonna poltetaan valtiopäivätalo?”

Kun menin hetken päästä katsomaan, onko kommenttini herättänyt reaktioita, niin huomasin, että olihan se. Kommenttini oli poistettu ja blogin kommentointi suljettu (ei pelkästään minulta, vaan kaikilta). Kirjoituksen päätteeksi oli lisätty tällainen:

Edit klo 13:52

Keskustelut on nyt keskusteltu ja spekulaatiot spekuloitu. Mielensäpahoittajat ovat saaneet sanoa sanottavansa, samoin blogin pitäjä. Ruotsissa hallitusneuvottelut jatkuvat. Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.”

Niin... Sainhan minä sanoa sanottavani, mutta muut eivät saaneet tilaisuutta nähdä, mitä sanoin. Tämäkö on persujen käsitys sananvapaudesta? Ilmeisesti asioista ei saa puhua niiden väärillä nimillä.

En suinkaan vaadi, etteikö kuka hyvänsä blogisti saisi estää minulta kommentointimahdollisuutta. Mutta jos blogisti estää kommentoinnin ja samalla väittää, että sitä ei ole estetty, mennään hyväksyttävän rajan yli.

 

Jostain syystä mieleeni tulee hiljattain kirjoittamani blogi eri sorttisista diktatuureista:

Diktatuuri ja diktatuuri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minutkin on useiden kommenttieni jälkeen bannattu kyseisestä blogista. Hyvä, että kirjoitit tämän, niin sain itsekin viestitettyä tilanteeni.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Öh, huomasin juuri, että hän olikin julistanut kaiken keskustelun päättyneeksi ...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilmeisesti kommenttien pääpaino meni väärään suuntaan...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Niin Juha, sinua ei suinkaan ole bännätty vaan katsoin, että on aika päättää keskustelu ja lähteä ulkoilemaan.

Editoin pois blogista sen osan, joka tuntui vesittävän itse pääviestiä eli Aftonbladetin uutista.

Kejon kommentin siivosin pois myös, mielestäni asiattomana. Samoin jonkun Reijan kommentin, sekin oli mielestäni asiaton (jotain zomebeista).

Juha M (päälläänseisoja) on saanut jo viime kierroksella pyynnön pysytellä jonkun aikaa sivussa kasvamassa, mutta kun ei uskonut, niin lähti hänkin siitä ketjusta.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #4

Ahaa, no zombit olivat siinä vain esimerkkeinä avittamaan ymmärrystä siitä, mikä laskentametodissasi meni pieleen.

Terv. Joku Reija

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #4

Se että tuhopolton yrityksestä epäilty olisi 25% todennäköisyydellä zombie, ei ole ollenkaan sen asiattomampaa, kuin että hän olisi 50% todennäköisyydellä maahanmuuttaja. Sinun väitettäsi voisi perustellusti pitää huomattavasti asiattomampana. Molemmat toki yhtä perusteltuja.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Minunkin hulvattomaan tilastomatematiikan käsittelyyn liittyvä kommenttini lähti liitämään :). Jostain syystä Stenbäckin saivat jäädä, ehkä niiden sarkasmi jäi havaitsematta?

Mutta mitäs siitä, on 50/50 mahdollisuus, että tiiliskivi putoaa päähäni kun lähden tänään töistä, sillä sellainen joko putoaa päähäni tai ei. (Tälleen Sirén-Kaplas-tyyliin laskettuna).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sarkastinen naljailu on tasapainottelua...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Taitaa tuolla blogistilla oli mäkihyppääjän käsitys prosenteista, ehkäpä jopa muutoinkin kuin tilastojen osalta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Siellä oli hirveä meteli siitä että spekuloitiin kuka kantoi ja mitä ja selkeä viesti monelta että ei saa spekuloida, varsinkaan uusruottalaisten suuntaan.
Nyt Janne sitten spekuloi mikä oli sulkemisen syynä ja keksii omasta päästään sen syyn.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Janne tuo poistettu kommenttisihan oli sekä keskustelulle relevantti, että sitoi Sirén-Kaplasin blogauksen oikeaan historialliseen kontekstiin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinpä. Valtiopäivätaloa ei ole vielä poltettu, mutta yhden persujen johtohahmon kodin ikkuna on rikottu (eikä tekijästä tietenkään ole mitään havaintoa) ja hänen päälleen on kadulla syljetty (vaikkei tekijästä olekaan mitään havaintoa) ja hänen gradunsa omaperäisyyttä on kyseenalaistettu (tässä sentään "syylliset" ovat selvillä).

Mutta onhan se päivänselvää, että "maahanmuuttajat" (aina n:nteen polveen asti) ja heidän suvakkimädättäjäkätyrinsä ovat asialla silloinkin kun tekijästä ei ole havaintoa. Kohta rupeaa varmaan muutkin kristallit paukkumaan kun "kansa rupeaa tietämään" asioista ihan niiden "oikeilla nimillä".

Suomi ja Eurooppa marssivat jälleen kohti fasismia ja suursotaa

Onko maahanmuuttajuus periytyvä ominaisuus?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei siellä hurrilassa välttämättä riehu "eilen" tulleet vaan juurikin toisen ja kolmannen polven sankarit jotka on ruotsalaisia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinhän natsi-Saksassakin "riehuivat" noin 100:n polven juutalaiset. Ilmeisesti rodullisesti heikompaa ainesta ei saada kuriin muuten kuin uuniin laittamalla?

Minua huolestuttaa ihan vakavasti se, että tuonsuuntaiset ajatukset alkavat saada Euroopassa uudelleen kannatusta. Kun populistiset "kyllä-kansa-tietää" puolueet kasvattavat äänisaalistaan moisella roskalla, alkavat vakavasti otettavatkin puolueet kalastella ääniä "maassa-maan-tavalla" -vihjailuilla.

Joku sanoi joskus jossain, että jos tietäisit, miten vähällä älyllä (vai oliko se järjellä) maailmaa johdetaan, hämmästyisit. Uskon, että itse en pysty niin alhaista älyä edes kuvittelemaan.

Vielä 40 vuotta sitten tuollaisilla asioilla voitiin vitsailla Suomessa. Mutta ei enää, sillä nyt moni on ihan vakavissaan Hitlerin esittämien näkemysten kannalla.

Juice Leskinen - Osapäivänatsi

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Axel Oxenstierna 1583-1654

”Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Juicelta löytyy kaikille kaikkea, vapaa sielu kun oli ;)

"Kun Allah saapuu kaupunkiin,
hän ensin soluttautuu Vihreisiin.
Ja pariin demariin..."

https://www.google.fi/search?q=juice+allah+saapuu+...

Voi näitä natsismin, kommunismin, islamismin, ja erityisesti sinulle Janne, kapitalismin hyödyllisiä idiootteja!

Pekka Veistos

On selvää että tilanne Ruotsissa tulee pahenemaan. Mitään syytä olettaa muuta ei ole koska mitään korjausliikkeitäkään ei näköpiirissä ole. Palaako Ruotsissa jossain vaiheessa juuri metrot on puhdasta saivartelua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihmettelen poliitikkoja jotka rajoittavat keskusteluja, samoin ihmettelen poliitikkoja jotka julistavat ilman kommentointi mahdollisuutta.

Mun puolesta tullaiset poliitikot voisivat pysyä poissa täältä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On 50/50 todennäköisyys sille, että Ruotsin seuraava metropolttaja on Perussuomalainen. Siis hän joko on tai ei ole.

-logiikka by Johanna Siren-Kaplas

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Loistavaa!! Ja itse asiassa ajatuksia herättävää, sillä...

Tuota samaa logiikkaa käytetään piilotetummalla tavalla niin että useimmat eivät huomaa huiputusta. En nyt tähän hätään muista yhtään konkreettista esimerkkiä, mutta periaatteellisella tasolla kuvio on se, että operoidaan pelkillä käsitteillä eikä niiden reaalimaailmallisilla ilmentymillä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eli ruottissa kaikki hyvin uusruotsalaiset eivät ammuskele eikä polta mitään, ainoa uhka on tuntematon perussuomalainen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Huumori on vaikea laji. Selitettynä hauskuus katoaa. Sanotaan nyt kuitenkin että Niemeläisen kommentti ei sinänsä koske Ruotsia, vaan Sirén-Kaplasin käsitystä todennäköisyysopista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset