jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Jos Suomessa olisi olemassa älymystö...

… niin se kertoisi kaikelle kansalle ja maailmalle, kuinka idioottimaisesti ja epäsolidaarisesti maamme hallitus ja eduskunta toimii.

Mutta valitettavasti (tai onneksi; riippuu näkökulmasta) maassamme ei ole älymystöä olemassa, vaan täällä on olemassa pelkästään pisa-eliitti, joka osaa koodata tietokonepelejä, ja sitten tavallinen rahvas, joka ei osaa sitäkään. Niin ja sitten tietysti se työn teettäjätaho, kapitalistit, jotka nauravat koko matkan pankkiin...

Valtamedia aivopesee kansaa ”asiantuntijoidensa” voimin.

1970-80 -luvulla Suomessa koulua käyneen silmin katsottuna on järkyttävää nähdä, millaiseen mustaan aukkoon yhteiskuntamme on älyllisesti vajonnut. Tottakai joskus tulevaisuudessa tulee vielä parempiakin aikoja, mutta milloin ja minkälaisten koettelemusten jälkeen?

 

Suomi ja Eurooppa marssivat jälleen kohti fasismia ja suursotaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jaan saman huolen. Kansakunnan koheesio on murtumassa ja se jakautuu yhä rajummin kuppikuntiin, jotka vihaavat toisiaan. Raamatussa Matt. 24. luvussa on selkeitä ennustuksia, jotka kuvaavat tilannetta: "10. Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan", "12. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus".

Raamatussa on paljon sellaista, joka aukeaa vasta kun ollaan sen opetuksia alleviivaavissa tilanteissa. Rauhallisina aikoina tuo kirja jää maallisempien opusten varjoon, mutta kriisiaikoina se nousee arvoonsa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minusta se oli aika jännää kun Slushissa oli optimismia, rahaa ja yrittelijäisyyttä mutta sitten satametriä sivummalla oli jotain syrjäytyneen oloisia natseja marssimassa.

Aika hämmentävä kontrasti. Tämä ei ole kovinkaan tervettä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Raamttu on koottu avaruusolentojen jättämistä kirjoituksista; luultavasti kyseessä olivat tekoälyn ohjaamat robotit tai androidit. Hesekielhän kuvaa heidän aluksiaan. Siinä kerrotaan, miten ihmiskunta häviää luotuaan jumalan, so. tekoälyn.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Worldtrade-centerin Baabelintornitkin jo kaatuivat oikeauskoisten torvien pauhinassa ja idästä on noussut se seitsenpäinen lohikäärme ja...

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Raamatun enemmän tai vähemmän helposti aukeavien opetusten kohdalla olen noviisi mutta selitystä sille miksi älymystö olisi hävinnyt voisi hyvinkin löytyä yhteisöllisyyden kuihtumisesta ja ihmisten jakautumisesta kuppikuntiin. Ja jostain kumman syystä ihmiset joilla olisi kaikki edellytykset olla osa älymystöä linnoittautuvat kuppikuntansa sisälle.
Jos näin on niin miksi? Kelpaisiko syyksi että rahvaan piirissä materialisoituminen saa aikanamme valtaa, että tarttuisi materialismi salakavalasti vähitellen fiksumppiinkin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Yhteisöllisyyden kuihtuminen = kaupungistuminen, sukujen ja kyläyhteisöjen hajoaminen, omavaraistalouden loppuminen, perinteisten elinkeinojen häviäminen (kauppa, kulutustavarat, ravintotalous) = kulutusyhteiskunnan oravanpyörä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Borgman kirjoitti: "Raamatussa on paljon sellaista, joka aukeaa vasta kun ollaan sen opetuksia alleviivaavissa tilanteissa."

Ilmiö on sama joka saa jotkut etsimään A.Milnen Nalle Puhista syvämietteisiä ja salalltuja viisauksia tulkitsemalla niiden virkkeitä kielikuvina koetun elämän tulkintaa vasten. Kun molemmista suunnista sopivasti tulkitsee niin useinkin osuu.

Samalla tekniikkaa voisi koettaa vaikka vuoden 1947 Maatalouskalenteriin tai vuoden 1962 Kanta-Hämeen verkkoryhmän puhelinluetteloon. Ja taas aukeaisi paljon sellaista mille olisi ollut käyttöä jos olisi älytty ajoissa katsoa ja ymmärretty oikealla tavalla.

A.Milne, Maatalouskalenterin kirjoittajat ja puhelinluettelon kokoajat sentään olivat johdonmukaisia verrattuna Raamattuun valikoitujen tekstien kirjoittajiin ja kokoajiin nähden.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomessa on ostettu älymystö, joka antaa poliittisväritteiset oikeat mielipiteet, joita kansalaisen ei sovi arvostella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"… niin se kertoisi kaikelle kansalle ja maailmalle, kuinka idioottimaisesti ja epäsolidaarisesti maamme hallitus ja eduskunta toimii."

Suomessa elintaso laskee väestön ikääntymisen takia, mutta poliittinen tahto pyrkii huolehtimaan siitä että rikkaiden elintaso ei laske. Muiden elintaso voi laskea näidenkin edestä.

"Valtamedia aivopesee kansaa ”asiantuntijoidensa” voimin."

Hmmm...?

Olen huomioinut, että VALEmediat pyrkivät ruokkimaan salaliittoharhoja sopivalla materiaalilla, mutta ns. valtamedia voi myös ansaita omat kritiikkinsä.

En näe niinkään rajua aivopesua vaan huomion siirtämistä toisaalle, samaan aikaan kun taustalla hääritää rajujakin muutoksia kuten nyt vaikka tämä Orwell systeemi että kaikki viranomaiset pääsevät napin painalluksela kaikkien pankkitilejä ihmettelemään.

"Mutta valitettavasti (tai onneksi; riippuu näkökulmasta) maassamme ei ole älymystöä olemassa, vaan täällä on olemassa pelkästään pisa-eliitti, joka osaa koodata tietokonepelejä, ja sitten tavallinen rahvas, joka ei osaa sitäkään. Niin ja sitten tietysti se työn teettäjätaho, kapitalistit, jotka nauravat koko matkan pankkiin..."

Meillä on myös hyvin paljon persaukisia yrittäjiä tai persaukisia entisiä yrittäjiä.

Tai oikeastaan melkein kaikki tässä maassa on persaukisia. Melko harvalla pääomia palkata töihin väkeä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

On täällä älymystö. Se vain on harhautunut laittamaan kaikki kykynsä siihen,että miten itse pääsisi vähimmällä muista riippumatta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oletko lukenut vähän tunnetun kirjailijan Erkki Ahosen Paikka nimeltä Plastonin? Vieraalla planeetalla on tekoälyn johtama maailma, jossa humanoidit ovat vajonneet apinan tasolle.

Ehkä ihmisen evoluutio on saavuttanut huippukohtansa, ja koneiden on tulevaisuus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen itsekin joskus miettinyt tuota tekoälyä, jota ihminen kovasti haluaa rakentaa ja saada toimivaksi. Ja olen myös itse tullut tulokseen, että tekoäly ottaa vallan ihmiseltä ennen pitkää ja alistaa ihmisen, vähän kuin me alistamme eläimet.

Uskon myös, ettei ihminen kykene avaruutta valloittamaan, mutta älykäs kone voisi tehdä sen aivan hyvin. Mainitsemasi kirjailija on minulle täysin tuntematon ja täytyykin laittaa nimi muistiin, jos vaikka joskus tulisi tilaisuus lukea hänen tuotantoaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Katastrofiskenaarion tekoäly joka ottaa vallan ihmiseltä edellyttää että ihminen antaa tekoälylle keinon lisääntyä. Tuo on hallittavissa.

Tekoälyn isompi uhka on ihmisessä. Tällä hetkellä omistavan luokan ihmiset tarvitsevat vielä työtä tekeviä ihmisiä.

Automaatio ja oppivat järjestelmät korvaavat parhaillaan ihmisiä monista töistä joten ennen työtä tehneet ihmiset jäävät omistavalle luokalle tarpeettomaksi.

Kun maailma on hyvää vauhtia tuhoutumassa, ei ole mitenkään liian utopistinen skenaario että maailman rikkain 0,01% käyttää resursssinsa maailman pelastamiseen ihmisisiltä.

Siksi nähdäkseni jaan blogistin kanssa näkemyksiä, että omistusoikeus tarvitsee jonkinlaisia rajoitteita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Vietin lapsuuteni Karkkilassa, ja entinen kansakoulunopettaja Erkki Ahonen oli paikallinen suuruus, muualla hänestä ei ole paljoa kuultu. Ahonen kirjoitti myös lisää tieteiskirjoja: Tietokonelapsi ja Syvä Matka.

Jussi Säntti

Paikka nimeltä Plaston oli tunnettu teos ilmestymisaikanaan. Kirjailija minullekin tuntematon. Kuolema vuonna 2010 taisi mennä vähin äänin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Venäjällä oli aikoinan älymystö. Suomeen näköjään haikaillaan älymystöä. Muualla maailmassa on sivistyneistö.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Älymystöön tai sivisitykseen kuuluu myös viisaus: "...kyvyksi tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka pitkällä aikavälillä tuottavat "yhteisesti hyvän" lopputuloksen. Viisauteen eri näkökulmissa liitettyjä ominaisuuksia ovat myös esimerkiksi oikeudenmukaisuus, elämäntuntemus ja -kokemus, itseymmärrys, prososiaalisuus, tilannesidonnaisuus ja myötätunto. "

Tämä lienee tärkein päättäjän asemassa olevan ominaisuus.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisaus

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Toiset näkevät mahdollisuuksia ja toiset eivät.
Tämä ei ole solidaarista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nostradamuksen ennustuksia ei maininnut kukaan. Olen vähän pettynyt. En tosin pysty sanomaan, että hallitaanko tätä maailmaa kuinka paljon Nostradamuksen ennustusten mukaan, mutta muutamat sodat tuntuvat osuneen jotenkin kohdilleen.

Mutta jos älystä on Suomessa puutetta, niin se vanha kunnon Nostradamuskin on varmaan johtajillemme liian vaikea tulkittavaksi. Joutuu herkuttelemaan lakoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset