jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Vihreät kapitalistiluokan pikkuhuorina

Jo vuosikausia on sanottu lempeänä letkautuksena, että miksi äänestää Vihreitä kun voi äänestää suoraan Kokoomusta. Mutta vuosi vuodelta asiat pitää sanoa aina vain raflaavammin, jotta edes joku jaksaisi niille korvaansa lotkauttaa.

Jo 90-luvulla minua alkoi ärsyttää se, että Vihreät heittäytyivät oppimestarinsa Kokoomuksen parhaaksi oppilaaksi ja ”kympin tytöksi” (anteeksi sukupuolistereotypia) oppien kaikki Kokoomuksen taloutta koskevat iskulauseet (”periaatteet” olisi aivan liian kunnioittava ilmaisu).

Tänään tuo Vihreiden Kokoomukselta imemä oppi näkyy esimerkiksi Vihreiden ”vaihtoehto”budjetissa, joka julkaistiin tänään. Edelleenkin Vihreät näyttävät kannattavan maapallon elinkelpoisuuden säilyttämistä (kukapa ei sitä kannattaisi?) – mutta millä keinoin?

Vihreät kannattavat sitä, että saastuttaa saavat he, joilla rahaa riittää. Rikkaat saavat saastuttaa, mutta köyhät eivät. Vihreät ovat oppineet, että tavallisen rahvaan kulutuskäyttäytymistä voidaan ”ohjata” tehokkaasti haittaverojen kautta – aivan kuin vaalikarjaa voidaan ”ohjata” äänestämään ”oikein” valtamedian voimin. Kun hintaa nostetaan veron avulla riittävän korkealle, tavallinen tallaaja lakkaa kuluttamasta. Sillä lailla! Päänsilitys ja papukaijamerkki! Maapallo ja kapitalistiluokka kiittää ja köyhä rahvas kärsii hiljaa tykönään aina siihen asti, että alkaa ymmärtää, miten yhteiskunta oikeasti toimii. Mutta se aika ei osu vielä seuraavaan kvartaaliin, joten kukapa siitä piittaisi...

 

Vihreiden vaihtoehtobudjetti – Rikkaat saavat saastuttaa, köyhät eivät

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Linkola on puhunut ja kirjoitellut asiasta jo 50 vuotta.

Kasvun rajat -kirja julkaistiin 40 vuotta sitten. Siinä on tieteellisesti selostettu tuhon eteneminen.

Me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pentti Linkola on arvokas ajattelija suomalaisessa yhteiskunnassa. En ole hänen kritiikitön fanittajansa*, mutta arvostan sitä, että hänellä on rohkeutta ajatella itse ja ilmaista ajatuksensa siitä huolimatta, että ne eivät välttämättä osoittaudu suosituiksi.

*Konkreettisesti sanottuna Linkola tuntuu ajattelevan, että Euroopassa kulutustaso on ikäänkuin luonnonlainvoimaisesti korkeammalla tasolla kuin esimerkiksi Afrikassa ja että tämän takia olisi luonnon säästämiseksi rajoitettava ihmisten siirtymistä Afrikasta Eurooppaan. Minun kysymykseni Linkolalle olisi, miksi ei tuon sijaan voitaisi rajoittaa eurooppalaista kulutustasoa (per nenä)?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Afrikkalaisten päästäminen eurooppaan lisää kulutusta mutta samalla vähentää automaattisesti paikallisten kuluttamista varsinkin tässä maassa jossa afrikkalaiset elätetään muiden tienaamilla rahoilla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Linkola on vuosikausia ollut sitä mieltä, että neniä pitäisi vähentää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset