jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Maanpuolustustahto Suomessa ja Pohjois-Koreassa

Viime aikoina jotkut tahot ovat ilmaisseet huolestumisensa maanpuolustustahdon heikkenemisestä Suomessa. Pohjois-Koreassa maanpuolustustahto on kansan keskuudessa mitä voimakkain. Katsotaanpa, mistä se johtuu. Ehkä siitä voisi oppia jotain täällä Suomessakin.

 

Pohjois-Koreassa jokaisella on työpaikka; työttömyyttä ei ole

Pohjois-Koreassa jokaisella on työpaikka. Jokainen voi/saa/joutuu osallistumaan yhteiskunnan rakentamiseen. Suomessa on suuri joukko työttömiä, joille ei ole tarjolla työtä ja joita syyllistetään ja kyykytetään tämän johdosta -- ilman, että se on heidän syytään.

 

Pohjois-Koreassa jokaisella on asunto

Pohjois-Koreassa jokaisella on valtion/työnantajan tarjoama asunto. Luin vuosi pari sitten yhden amerikkalaisen turistin kertomuksen Pohjos-Korean reissustaan. Hän oli kysynyt oppailtaan, että miten käy asunnon, jos joku menettää työpaikkansa; asuntohan on työnantajan tarjoama. Oppaat kertoivat, että ei kukaan menetä työpaikkaansa Pohjois-Koreassa. Turisti kysyi, että mitä tapahtuu, jos joku ei kerta kaikkiaan tee työtään kunnolla? Oppaat vastasivat, että silloin työntekijälle annetaan yksinkertaisempia töitä tehtäväksi. Mutta entä jos hän vain nukkuu töissä eikä tee mitään? Oppaat nauroivat, että ei kukaan nuku koko päivää... :D

 

Pohjois-Koreassa on maksuton terveydenhuolto

Pohjois-Koreassa jokainen saa tarvitsemansa terveydenhuollon maksamatta siitä mitään. Näin oli käsittääkseni Suomessakin kunnes vähitellen alettiin laskuttamaan lääkärinkäynneistä ja lääkkeistä.

 

Pohjois-Koreassa on maksuton koulutus

Pohjois-Koreassa on maksuton 12-vuotinen peruskoulutus. Näin on Suomessakin ollut, mutta Suomessa tätä halutaan tehdä maksulliseksi.

Pohjois-Koreassa yliopisto-opiskelijoiden ei tarvitse maksaa opiskelustaan tai elämisestään opiskelun aikana. Suomessa opiskelijat elävät velaksi ja työllistyminen opintojen päätyttyä on epävarmaa.

Suomessa opintojen motivaation on, kuten ns. läntisessä maailmassa yleensäkin, se, että kun opiskelee ja suorittaa tutkinnon, niin sitten voi saada hyvin palkatun työpaikan ja tienata paljon rahaa.

Pohjois-Koreassa opiskelun motivaatio on se, että kun opiskellessa oppii asioita, niin sittemmin sitä tietoa voi käyttää työssään oman yhteiskunnan hyväksi.

 

Viholliskuvat ja itsenäisyys

Pohjois-Korea on teknisesti edelleen sodassa USA:ta vastaan; Korean sodassa ei ole tehty rauhansopimusta, vaan pelkkä aseleposopimus 1953.

Pohjois-Korea haluaa pitää kiinni sosialistisesta yhteiskuntajärjestelmästään, joka tarjoaa kansalaisille muun muassa ne edut, joita on tässä kirjoituksessa lueteltu. Kapitalistinen maailma, ns. "läntinen arvoyhteisö" ei halua tuollaista sosialismia hyväksyä ja siksi se on asettanut Pohjois-Korean kauppasaartoon.

Pohjoiskorealaiset eivät kuitenkaan tästä masennu, vaan päinvastoin tekevät kaikkensa niin fyysisesti kuin innovatiivisesti  voidakseen luoda itse kaiken tarvitsemasa tuotannon muusta maailmasta riippumatta. Tätä minä kutsun todelliseksi itsenäisyydeksi, niin kuin kutsuvat pohjoiskorealaisetkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"DDR" aikoinaan propagoi läntiselle Saksalle samoin argumentein koskien työttömyyttä, asuntopulaa, opiskelua ja terveydenhoitoa.

Silti sen omat kansalaiset mursivat muurin ja vaelsivat länteen halaamaan maanniehiään.

Eikö ole todennäköistä, että samassa tilanteessa olevien Etelä-Korean ja Pohjois-Korean kohdalla asetelma olisi yhtäläinen?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjois-Koreassa kansan ideologinen kouluttaminen on hoidettu paljon paremmin kuin aikanaan DDR:ssä tai Neuvostoliitossa. Tämän oleellisen eron ymmärtämiseksi pitää lukea Kim Jong Il'n kirjoitus vuodelta 1995:

Ideologisen työn asettaminen etusijalle on oleellisen tärkeää sosialismin toteuttamiseksi.pdf

Mutta nyt meidän kiinnostuksen kohteena pitäisi olla nykyisyys ja tulevaisuus. Miksi Suomessa maanpuolustustahto laskee? Miksi EU-alueella kansojen tyytyväisyys ja tulevaisuudenusko heikkenee? Miksi se pysyy Pohjois-Koreassa vahvana?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Niin ja Pohjois-Koreassa on jokaisen kansalaisen puserossa mitä hirmuisin kollektiivinen pelko. Alituinen nälän ja pakkotyöleirin ja kuoleman pelko pitää jokaikisen kansalaisen visusti tyrannivaltion määräämässä ruodussa.

Janne Kejo: "Pohjois-Koreassa maanpuolustustahto on kansan keskuudessa mitä voimakkain."
Yllä mainittu yötäpäivää jäytävä pelkotila systeemin uhriksi joutumisesta ohjaa "mitä voimakkaimmin" tekemään kaiken, mitä 'taivaallisen Kim-jumalan' hirmuhallinto alamaisiltaan edellyttää.

https://www.youtube.com/watch?v=CkBijF9ngQc

Videolla näkyy, miten eräs 'maanpuolustaja' tekee uhkarohkean yrityksen poiketa Kimin ruodusta. Hän onnistuu kuin ihmeen kautta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomessa jokaisen työssäolevan kansalaisen puserossa on mitä hirmuisin pelko työpaikan menettämisestä. Sen myötä menisi myös asunto ja status hyväksyttävänä normaalina kansalaisena. Tulevaisuutena olisi kyykytys aktiivimallin mukaan, status sosiaalipummina sekä riittämättömät tulot.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onko P-Koreassa kansalaisilla mitään "pelkoja" siellä puserossa.

Jos koreoiden välille syttyisi sota, niin minkälaisen uskoisit olevan loikkareiden määrä?
Aina on loikkareita, mutta paljonko arvioisit tässä tapauksessa?

Minkälainen on opetuksen taso ja mihin aineisiin se mahdollisesti painottuu?

Koska viimeksi P-Koreassa on ihmisiä kuollut nälkään?
Jos työtä on kaikille, voisi olettaa ettei koskaan.

Perustuuko maanpuolustustahto tahtoon puolustaa maata vai siihen että sotilaat ruokitaan ennen siviilejä?

Kiitän jo valmiiksi vastauksesta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

"Jos koreoiden välille syttyisi sota..."

Korean sodassa ei ole edelleenkään solmittu rauhansopimusta eli toisin sanoen sotatila on edelleen voimassa. Jos haluaa perehtyä Korean sodan taustoihin sekä ymmärtää, miten ne vaikuttavat nykypolitiikassa, kannattaa lukea tämä kirja:

The US Imperialists Started the Korean War

Tuon kirjan luettuaan ymmärtää myös paremmin, miksi Donald Trumpin liennytyspolitiikka ei ole suosiossa USA:ssa.

Pohjois-Koreassa on 12-vuotinen peruskoulutus.

Pohjois-Koreassa otetaan tänä vuonna käyttöön 12-vuotinen oppivelvollisuus

Pohjois-Koreassa lapsille opetetaan koulussa englantia.

Pohjois-Koreassa painotetaan tietotekniikan hyödyntämistä. Tämä käy ilmi kaikista uutisartikkeleista. Niinpä myös koulutuksessa painotetaan tätä. Tässä vain yksi pieni esimerkki Pyongyang Times'in uusimmasta numerosta:

http://www.pyongyangtimes.com.kp/pdf/2018/48/4.pdf

Tässä yhden uusseelantilaisen opettajan kertomus kokemuksistaan englannin kielen opettajana Pyong Yangin yliopistossa:

My Experience at PUST(North Korea)평양과기대에서의 체험(영어)

"Onko P-Koreassa kansalaisilla mitään "pelkoja" siellä puserossa."

Arvelen, että laillista yhteiskuntajärjestelmää kumoamaan pyrkivillä kansalaisilla on Pohjois-Koreassa ne samat pelot kuin missä tahansa muussakin yhteiskunnassa laillisen yhteiskuntajärjestelmän kumoamiseen pyrkivillä kansalaisilla. Muilla kansalaisilla ei ole mitään syytä pelätä mitään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #6

Janne Kejo

"Jos Koreoiden välille syntyisi rauha, vapaa liikkuvuus"

Kejo, sinäkin ymmärrät, että niin ei voi antaa tapahtua ! 25 miljoonan ihmisen keskitysleirin avaaminen olisi katastrofi !

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Voihan sitä verrata omenoita ja appelsiineja perustellen omenoiden paremmuutta omenanviljelijöiden proagandajulkaisun tietojen perusteella.

Tutkimus ja teknologia: paljonko Pohjois-Koreasta tulee patenttihakemuksia vuosittain?

Orjatyövoima: miksi P-Korea lähettää väkeään töihin vieraisiin maihin, mutta vapaaehtoisesti sieltä ei voi lähteä yhtään minnekään?

Nälänhätä: 1990-luvun lopulla pari miljoonaa p-korealaista kuoli nälkään tai ravinnon puutteesta johtuviin muihin sairauksiin. Vakava nälänhätä vaivaa maata alueittain edelleenkin. Syynä ei ollut eikä ole Yhdysvaltain saarto.

https://www.jstor.org/stable/10.1086/452523?seq=1#...

Maksuton terveydenhoito: P-Koreassa on melko alkeellinen sairaanhoito, eikä "lännessä" yleisiä tekniikoita tunneta tai käytetä, koska lääketieteellinen koulutus on puhtaasti kotimaista. Kansainvälisissä konferensseissa ei tuon maan kansalaisia näy eikä laajaa tutkijavaihtoa ole. Jopa yksinkertaiset kaihileikkaukset näytetään hoidettavan ulkomaalaisten lääkäriryhmien hyväntekeväisyytenä. Tästä esimerkkinä nepalilaisen (!) silmälääkäriryhmän vierailut. Kejo saa rauhassa epäillä, tunnen yhden ryhmän jäsenen, joka nyt työskentelee Shanghaissa.

Edellä olevat ovat tosiasioita.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#8

"Orjatyövoima: miksi P-Korea lähettää väkeään töihin...

Tähän kysymys:
Kuka saa näiden työntelijöiden palkan?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kim Jong-unin diktatuuri, eivät orjat itse, niin kuin eivät aikaisemmissakaan orjavaltioissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #10

Tästä tuli ylellä saksalaisten tekemä dokumentti.

Enää ei haluta palkata orjia itäeuroooan maista kun haluavat kuulemma pitää vapaapäivän sunnuntaisin ja ovat kalliimpia.

P-Korealaiset on halvempia ja työskentelee 12h seitsemän päivää viikossa.
Ja tämä oli työvoimaa välittävän firman edustajan mainoslause.

Työntelijät saavat parakkimajoituksen, jonka kustantavat saamistaan päivärahoista.
Loppupalkka menee valtiolle.

Motivointina ovat kotiin jääneet sukulaiset, ettei tule mieleen loikata.
Eikä ulkomaan komennuksille valita kuin sellaisia joilla on menetettävää... öö siis sukulaisia kotimaassa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Blogisti jätti ilmeisesti epähuomiossa mainitsematta Kim Jong-un :in esimerkillisen johtajuuden vaikutuksen Korean kansan maanpuolustustahtoon?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Valtakunnanmarsalkka (Reichsmarschall) Kim ja balsamoidut isä ja isoisä vastaavat ylivoimaisella älykkyydellään, jopa haudan takaa, yli-ihmismäisestä strategiasta. P-Koreassa ei ole rasismia, mutta paikallisten käsitys itsestään ei juurikaan eroa natsien vastaavasta.

Hanhenmarssilla koko maailmaa vastaan.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Pohjois-Koreassa kuolee ihmisiä nälkään eikä siellä ole edes sähköä. Paskaläävä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ulkomaalaiset Pohjois-Koreassa vierailevat turistit, journalistit tai liikemiehet näkevät Pohjois-Koreasta saman verran kuin jos Suomeen tulisi reporttereita ja heille näytettäisiin Helsingin Lehtisaari. Tee siitä sitten johtopäätöksiä arikkeleiden pohjalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset