jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Onko valtamedia ottanut puheeksi kaivoslain?

Olen huomannut monen blogistin kirjoittavan kaivoslain uudistamisen tarpeesta. Monet vaativat jopa luonnonvarojen ottamista kansan kollektiiviseen omistukseen. On huomiotaherättävää, että tuollaista vaaditaan aikana,  jolloin sosialismi on edelleenkin kirosana.

Seuraan valtamediaa hyvin vähän. En ole huomannut sen puhuvan kaivoslain uudistamisen tarpeesta, mutta toisaalta minun on vaikea uskoa, että noin kymmenen blogistia innostuisivat yht'äkkiä kutakuinkin samanaikaisesti kirjoittamaan tuosta, ellei sitten valtamedia olisi siihen omalla tiedottamisellaan innostanut.

Tämän blogikirjoituksen asiallinen sisältö on siis huomion kiinnittäminen siihen, millainen valta valtamedialla on meidän mieliimme: se asettaa agendan, josta keskustelemme.

Oma tekniikkani tuollaisen vastustamiseen on se,  että kirjoitan yleensä omat blogitekstini aamulla ennenkuin avaan nettiä ollenkaan. Tällä tavalla pyrin siihen, että kirjoitukseni ei olisi pelkästään reaktio siihen, mitä valtamedia (tai sen kaiuttimet) kirjoittavat.

Jo viime vuoden kesällä kirjoitin tästä:

Mistä meidän tänään pitää keskustella?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juuri näin Janne - Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp):ä ei juuri tuon seikan vuoksi ole suomalaisille käytännössä olemassakaan.

Annetaan kunnia sille jolle kunnia kuuluu:

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2665...

Ja ilmankos meillä lukee Nukkuvien puolueohjelman "luku 5. Valtamedia on osa ongelmaa"

Kyllä Suomi on totalitarismi, valtapuoluediktatuuri ja lumedemokratia ja siinä oleellinen ylläpitäjä on nimenomaan suomalainen "puolueeton" valtamedia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hienoa! Vain Uusi Neuvostoihminen, tai nykyään kait Uusi Pohjois-Korea-ihminen pystyy vastustamaan maansa valtamediaa. Ai niin, sekä Venäjällä, että Pohjois-Koreassahan Kansa on vallassa, eikä mitään mediakritiikkiä tarvitse harrastaa. Ihmiset herätessään sattumoisin ajattelevat aina samoin. Mitä nyt silloin tällöin olen hämmästellyt, innostuvat syömään yhdessä ruohoa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Heitetään vielä toinen arvaus: Onkohan valtamedia ottanut puheeksi normien purkamisen? Sitäkään en ole valtamediassa huomannut, mutta ainakin pari blogistia on vuorokauden sisällä intoutunut kirjoittamaan tuosta aiheesta, josta en muista ennen nähneeni kirjoitetun.

Kuten olen monta kertaa ennenkin sanonut, sosiaalinen media on aikamoinen kaikukoppa valtamedialle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juuri näin toisen kerran!

Ei ole olemassa irrallista sosiaalista mediaa kun puhutaan isoista ihmismääristä ja vaikeista yhteiskunnallisista asioista - se on aina kytköksissä valtamedian resurssein tapahtuvaan uutisointiin.

Myöskin somessa on ihan kiva valtapuolueen vaikkapa sponsoroidun Facebook markkinoinnin kautta toimia. Minuutissa puolue saa 200 euroa kivarahaa puoluetukena ja se on suunnilleen Nukkuvien vuosibudjetti Facebookin osalta.

Ei mitään tolkkua siis.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset