jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Valtamedian aivopesuvalta

Selasin läpi uusimpien blogien otsikot. Ensimmäisellä sivulla näytti olevan 38 blogikirjoitusta. Näistä 21 näytti käsittelevän Esperi- tms. vanhustenhoitoa. Tämä suhdeluku 21/38 kertoo selvää kieltään siitä, missä määrin valtamedia päättää meidän tavallisten tallaajien keskustelunaiheista.

Kuinka moni  blogisti enää kehtaa väittää, että muodostaa itse omat mielipiteensä riippumattomasti ja itsenäisesti? Tosiasia on, että suurin osa somekansasta kaiuttaa sitä mitä valtamedia sanoo tai sitten väittää sitä vastaan. Suhteellisen harva valitsee omaksi aiheekseen jotain sellaista, jota valtamedia ei ole muutaman edellisen  päivän aikana hehkuttanut.

Aivopesu ei ole jotain sellaista, jota tapahtuu vain aivan toisenlaisissa yhteiskunnissa, vaan se on jotain, jota tapahtuu meidän omassakin yhteiskunnassamme joka päivä.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pyydän, että ennen kommentointia lukisit myös tämän:

Keskeisiä kirjoituksiani

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Minä olen valinnut tärkeimmäksi aiheeksi itselleni lipaskieltolain vastustamisen. Siitä aiheesta on suhteellisen vähän kerrottua valtamediassa.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Aika outoa, että näet asiassa jonkinlaisen salaliiton. Kyllä vanhustenhoidon ongelmat ovat oikeasti tärkeä puheenaihe eikä mikään valtamedian vedätys.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Mielestäni blogisti ei missään kohtaa väitä, etteikö vanhuksia hoidettaisi huonosti. Eikä myöskään puhu salaliitosta. Yksinkertaisesti siitä, että valtamedia määrittelee mm. Uuden Suomen blogiaiheet ja keskustelun tahdin tässä valtakunnassa.

Jarkko Mynttinen

Se on juuri niin, kuten Partalakin jo kommentoi. Millä ihmeen logiikalla teet johtopäätöksiä Kejon jutun yhteyksistä salaliittoihin? Sitten esität vielä väitteen/annat ainakin kuvan, että Kejo ei muka pitäisi vanhustenhoidon ongelmia tärkeinä. Mistä ihmeestä olet saanut päähäsi moisia ajatuksia? Huomaa, että sinä itse olet tehnyt ko. johtopäätökset ei kukaan muu ja jutun perusteella Kejo kaikkein vähiten, joten vastaat tulkinnoistasi myös ihan itse. Jotkut sanovat tätä tahalliseksi väärinymmärrykseksi, mutta tässä on ilmeisesti kysymys kuitenkin ihan oikeasta ja aidosta ymmärtämättömyydestä? Analysointi, johtopäätökset ja ajattelutaito ovat ymmärryksen välttämätön perusedellytys. Tämä toisten sanomisten tahallinen tai ymmärtämättömyydestä johtuva vääristely on täällä niin yleistä, että tänne kirjoittaville pitäisi vähimmäisvaatimuksena olla jonkintasoisen "pällitestin" läpäiseminen, joka varmistaisi, että kirjoittajalla on edes edellytykset pysyä asiassa, eikä vääristellä toisten sanomisia ja johtaa koko asia harhapoluille alkuperäisestä tarkoituksestaan. Lueppa juttu uudelleen ja koeta kaikilla viidellä aistillasikin keksiä, mistä siinä on kysymys.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Valtaosa ymmärtää toki miksi näin vanhoja ongelma asioita hehkutetaan vaalien alla, esim käytetään keppihevosena poliittisessa tarkoituksessa kääntää mielipiteitä sos-ja terveys uudistuksesta ja saada toivottu tulos eduskuntavaaleissa.Huomioikaa esim asiasta syytetään tulevaa sotea vaikka ongelmat ovat johtuvat aikaisemmista päätöksistä ja asiasta tehdään välikysymys aiheesta josta vastuussa on yrittäjäketju eikä hallitus. Äänestäjät eivät ole silti tyhmiä ja osaavat kyllä arvioida sen oikean disinformatiosta huolimatta. Tässähän hyökätään myös yksityisiä vanhuspalveluja vastaan, mutta kukaan ei halua keskustella julkisen puolen ongelmista. Myös media on hakenut aiheen maahanmuuton ongelmien peittämiseen. Voimia.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Ps. Arja Juvonen: Valinnanvapaus ei sovi vanhustenhuoltoon. Toivottavasti ei tarvitse keskustella oman omaisen hoidosta kyseisen rouvan kanssa never.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Blogisti on aivan oikeassa.

Näissäkin kommenteissa huomaa ettei asiaa oikein tunnuta ymmärtävän.... ja se on nimenomaan se asia josta tulisi olla huolissaan.
Toisaalta tämän ymmärtämättömyyden tajuaa myös päättäjät ja käyttävät sitä hyväkseen.

Aina tosin ei ole selvää, luoko media kysynnän vai vastaako kysyntään.

Ehkä aivopesu on kuitenkin vähän turhan kova termi.
Ennemmin sanoisin että kyseessä on bisnes... tarvitaan klikkauksia ja kohujen ympärillä niitä saa parhaiten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suurten linjojen marketing mix toimii. Kohut järjestyvät kansalle purtavaksi samalla kun maailman suuria päätöksiä tehdään muualla. Mediatalot toimittajineen ansaitsevat tässä kuviossa leipänsä siinä missä muidenkin alojen toimijat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset