jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Oikeisto- ja vasemmistohallituksen välinen ero

Näyttää siltä, että Suomeen tulee vaalien jälkeen demarivetoinen hallitus. Kutsukaamme sitä niinsanotuksi vasemmistohallitukseksi (vaikkei demarit oikeasti mikään vasemmistopuolue olekaan, kuten ei Vasemmistoliittokaan; tämä ei kuitenkaan ole tämän blogin aihe, joten ei siitä sen enempää tällä kertaa).

Mitä yhteistä ja mitä eroa on oikeisto- ja vasemmistohallituksilla? Yhteistä on se, että ne molemmat toteuttavat oikeistolaista politiikkaa. Erona taas on se, että siinä missä oikeistohallitus toteuttaa oikeistopolitiikkaa innosta hihkuen ja itseään ylpeänä rintaan lyöden, vasemmistohallitus toteuttaa sitä vaivautuneena, kuin tekojaan häpeillen ja jatkuvasti hyviä tekosyitä toimilleen etsien.

Hyvä tekosyy on ”Taloudelliset realiteetit”. Lisäksi hyvä veruke on ”Vastuullisuus”. Varautukaamme siis kuulemaan noita fraaseja lukemattomat kerrat seuraavien 4 vuoden aikana.

Kuten alla linkitetyistä kirjoituksista käy ilmi, ”taloudelliset realiteetit” tarkoittavat omistavan luokan – eli sen luokan, joka päättää investoinneista ja työllistämisestä – etuja. Hallituspuolueiden ”vastuullisuus” taas on vastuullisuutta nimenomaan tuota omistavaa luokkaa kohtaan: Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

 

Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa

Suomalainen demokratia lyhyesti selitettynä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kejo on oikeassa. Vaalien jälkeiseen hallitukseen pyrkivät pelaavat samaan maaliin. Sen suulla lukee, vain oikeistopolitiikkaa. Ja sehän tarkoittaa kapitalismin pelastamisen talkoita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aikaisempien esimerkkien valossa ainoa demuleita hillitsevä tilanne saattaisi olla jos vassulit jäisivät hallituksen ulkopuolelle ja äityisivät tekemään sieltä oppositiopolitiikkaa. Tuskinpa kuitenkaan demulit sellaista sallivat tapahtuvan vaan L.Anderssonista tehdään kulttuuriministeri kuten aikoinaan sukunimikaimastaan kun vastaperustettu puolue ensimmäisen kerran kiiruhti ministerinpaikoista takkiaan kääntämään.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Suomi on velkojien taskussa, kiitos mm. järjettömän valuuttapolitiikan ja EKP:n kustannuksia ylös keinotekoisesti pumppaavan rahapolitiikan. Sekin vähän liikkumatila, mikä velkojilta jää, on luovutettu Brysseliin. Vain osakkeenomistajilla tulee täst'edes menemään hyvin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Chileläisellä luotsilla v 1973 oli hyvä määritelmä. Oikeistohallitus myy kuparimme taalalla jenkeille. Vasemmistohallitus vaihtaa kuparimme balalaikkaorkesteriin. Valitse siitä sitten.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaan jenkitpä eivät antaneet chileläisten valita itse, vaan tekivät sotilasvallankaappauksen ja pystyttivät Pinochetin sotilasdiktatuurin sen jälkeen kun chileläiset erehtyivät valitsemaan vasemmistolaisen presidentin, Allenden.

(Liekö CIA:n sairasta huumoria, että Allenden murhakin tehtiin juuri 911 päivänä eli syyskuun 11. päivänä.)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Chilen_sotilasvallan...

Tuossa näkyy myös esimerkki historian uudelleenkirjoittamisesta. Muistan vielä kun kuulin radiosta uutisen Allenden murhasta. Hänen ruumiistaan löydettiin 17 luotia. Sittemmin historiaa on uudelleenkirjoitettu niin että hän muka teki itsemurhan.

Menneisyyden muuttaminen ja väärien muistikuvien istuttaminen on suhteellisen uusi "tieteenala", joka on alkanut kehittyä voimakkaasti vasta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Kannattaa olla varuillaan; hälytyskellojen pitää soida aina kun mediassa kerrotaan jotain mennyttä juttua, joka omien muistikuviesi mukaan meni toisin.

Menneisyys muuttuu mediassa

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Oikeisto- ja vasemmistohallituksen välinen ero

voi olla ja tulla mys keskustavetoinen hallitus !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos ja kun vasemmistolaisuus on sitä, että kannattaa sosialistisia ratkaisuja ja se, että tuotantovälineiden tulisi olla käyttäjiensä hallinnassa ja yhteiskunnassa vallita sen kaikki tasot ja osat kattava demokratia niin mistä Pirppu löytää meille keskustan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset