jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Yli 100 miljoonaa puuntainta istutettiin maaliskuun aikana Pohjois-Koreassa

Pyongyang Times kertoo, että maaliskuun aikana Pohjois-Korean tämän kevään puunistutuskampanjassa istutettiin yli 100 miljoonaa puuntainta.

Metsänistutus on Pohjois-Koreassa erittäin tärkeä asia ja siellä tehdään useita kertoja vuodessa puunistutuskampanjoita, joista uutisoidaan. Myös uusien taimitarhojen perustamisesta ja vanhojen kohentamisesta näkyy uutisia silloin tällöin.

Suomessakin istutetaan puuntaimia, vuoden 2017 aikana noin 150 miljoonaa kappaletta. Pohjois-Korean väkiluku on noin 5-kertainen Suomen väkilukuun verrattuna ja maan pinta-ala noin 1/3 Suomen pinta-alasta.

Youtubessa on nähtävissä englantilaisin tekstityksin pohjoiskorealainen viihde-elokuva, joka kertoo metsää istuttavasta miehestä ja hänen perheestään. Itse tarinan lisäksi tuosta elokuvasta näkyy ”rivien välistä” miten metsänistutukseen (ja muutamaan muuhunkin asiaan) Pohjois-Koreassa suhtaudutaan:

A Forest Is Swaying (1982, English Subtitles)

 

Pyongyang Timesin uusimman numeron sivu 3, jolta uutinen löytyy:

http://www.pyongyangtimes.com.kp/pdf/2019/14/3.pdf

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Saman lehden sivulla 7 kerrotaan metsänistutuksesta muualla maailmassa:

http://www.pyongyangtimes.com.kp/pdf/2019/14/7.pdf

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Samassa lehdessä spekuloidaan, tai oikeasti syytetään, Yhdysvaltain FBI:tä osallisuudesta hyökkäykseen Pohjoiskorean lähetystöön Espanjassa. Se on yhtä päätön väittämä kuin että syytettäisin KRP:tä osallisuudesta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Espanjalainen sanomalehti El País kertoo, että Espanjan tiedustelupalvelu ja poliisi epäilevät CIA:ta osallisuudesta Pohjois-Korean suurlähtetystöön tehdystä hyökkäyksestä:

Policía y CNI vinculan con la CIA a dos asaltantes a la Embajada norcoreana en Madrid

Tässä El Paísin artikkeli englanniksi:

CIA implicated in attack on North Korean embassy in Madrid

"At least two of the 10 assailants who broke into the embassy and interrogated diplomatic staff have been identified and have connections to the US intelligence agency. The CIA has denied any involvement but government sources say their response was “unconvincing.”"

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Sieltä riippumattomista lähteistä tihkuneiden tietojen perusteella arvelisin, että taimet on syöty.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

jos istuttaa,pitää lannoittaa,harventaa ja korjata,,hallitusti,suunnitellusti ja ennakoitavasti,,ja tarvittaessa torjua tuholaisia myös myrkyttämällä,,istutus on vain yksi pieni osa kokonaisuutta,,mutta toivoa sopii että klaaraavat koko ketjun !

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Maailman metsien pinta-ala kasvaa vauhdilla. Kiina ja Intia ovat metsittäneet suurimman osan näistä valtavista alueista menneinä vuosina. Pelkästään Intian yhden osavaltion tempauksessa istutettiin 66 milj. puuntainta 12:n tunnin aikana ja Kiinassa muutamassa vuodessa metsitettiin Suomen kokoinen alue.

https://yle.fi/uutiset/3-10668517

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset