jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Kahden kerroksen väkeä – orjademokratia

Elämme luokkayhteiskunnassa, jossa omistavalla luokalla eli kapitalistiluokalla on yhteiskunnallinen valta. Kapitalistiluokan tunnistaa helpoiten siitä, että se on se luokka, joka päättää investoinneista ja työllistämisestä.

Kapitalistiluokka on hyvin pieni vähemmistö, alle 1% väestöstä. Mutta sen ansiosta, että kapitalistiluokka hallitsee myös joukkotiedotusvälineitä, se pystyy manipuloimaan – eli aivopesemään – koko väestöä. Hyvän esimerkin siitä, miten tukevasti suomalaiset on aivopesty uskomaan kapitalistiluokan propagandaa, tarjoaa seuraavat blogikirjoitukseni kommenttiosioineen:

 

Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Kim Jong Un valittiin 5 vuodeksi jatkokaudelle maan johtoon

 

Yksi kaikkein keskeisimpiä elementtejä tuossa aivopesussa on se, että kansan enemmistö saadaan uskomaan niinsanottuun demokratiaan, eli siihen, että kansan vaaleissa valitsemilla poliitikoilla on valta. Tämä on silkkaa propagandaa. Oikeasti sillä ei ole käytännössä mitään merkitystä, miten kansa äänestää vaaleissa. Valta on joka tapauksessa sillä taholla, joka hallitsee taloutta.

Kapitalistisessa yhteiskunnassa taloutta hallitsee yksityiset tahot. Sosialistisessa yhteiskunnassa taloutta hallitsee koko kansa demokraattisesti valittujen edustajiensa välityksellä, koska talous on koko kansan kollektiivisessa omistuksessa.

 

Orjat valitsevat johtajansa

Tänä iltana saamme tietää, miten kansalaiset äänestivät vaaleissa. Seuraavien 4 vuoden aikana toivottavasti koko kansa alkaa ymmärtää, että sillä ei ole väliä, miten kansa äänestää vaaleissa, koska valta on joka tapauksessa kapitalistiluokalla eikä eduskunnalla.

Palkkaorjaluokka eli työväenluokka kuvittelee voivansa äänestämällä vaikuttaa olosuhteisiinsa. Se on surkea ja surullinen harhaluulo. Ketkä hyvänsä johtajat työväenluokka valitseekin keskuudestaan, nämä tulevat toteuttamaan kapitalistiluokan etua ajavaa politiikkaa. Sillä jos he eivät sitä tekisi, heidät laitettaisiin syrjään miitä erinäisimmillä tekosyillä ja tilalle valittaisiin "yhteistyökykyisemmät" lakeijat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sanoisin että ihmisiä jotka omistaa on enemmän kuin 1%.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joo herrantähden... joitakin vuosia sitten pankkini lähetti alkuvuodesta yhteenvedon, josta kävi ilmi, että olin saanut vuoden kuluessa korkoa yhden euron ja siitä oli pidätetty 26 senttiä pääomatuloveroa. Eli ilmiselvästi olen pääoman omistaja ja kapitalisti??

Juuri tuolla tavalla tavallista kansaa johdetaan harhaan propagandan voimin. Tavalliset tallaajat eli työväenluokkaan kuuluvat palkkaorjat kuvittelevat olevansa kapitalisteja vain siksi, että omistavat asunnon ja auton ja kesämökin ja veneen. Nuo ovat pelkkiä kulutustavaroita eivätkä pääomaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mulla on pörssiosakkeita, siis pääomaa.

En silti koe kuuluvani 1%:n kun puoli miljoona muuta suomalaista omistaa myös ja itse omistan niitä aika vähän.

Saan kuitenkin osinkoa enemmän kuin euron.

Ja miksi sitten minulla on pörssiosakkeita niin ajattelen noin niinkuin henkilökohtaisen talouden kannalta hajauttaa vähän varallisuutta ja rakentaa pääomatuloa koska olen sitä sukupolvea joka tuskin saa eläkettä.

Lähinnä pörssiosakkeiden omistamisessa minua häiritsee henkilökohtaisella tasolla se, että suomessa on aika varmaan yhtä paljon ihmisiä joilla ei ole mahdollista omistaa pörssiosakkeita kuin ne joilla niitä on. Siinä missä pörssiosakkeet imuroi rahaa korkoa korolle efektillä niin sitten taas on ihmisiä joilla ei ole mitään omaisuutta vaan pelkästään velkaa ja korkoefekti on päinvastainen.

Se vaivaa minua kun kannatan yhdenvertaisuutta mutta toisaalta ymmärrän senkin, että jotta rahalla olisi mitään arvoa niin siitä pitää olla myös niukkuutta.

Lyhyellä aikavälillä haluaisin suomeen sitä, että suurempi osa ihmisistä omistaisi ja olisi sellaista tervettä kansankapitalismia ja velkasotkuja hoidettaisiin pois.

Pitkällä aikavälillä olen skeptinen nykyisen talousjärjestelmän toimintaan

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oikeastaan kysymys ei ole omistamisesta, vaan vallasta. Monella kapitalistilla on enemmän velkaa kuin omaisuutta, mutta siitä huolimatta he voivat määrätä. Presidentti Trump on kertonut myös joskus kuuluneensa tähän velkaisten kapitalistien joukkoon.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Blogi on täydellinen esimerkki kirjoittajan ideologian vaikutuksesta kirjoitukseen, joka suorastaan huutaa ideologian suoltamia ja istuttamia ns. totuuksia, jotka ovat totuuksia vain julistajalle.

Ilmentääkö Teuvo Hakkaraisen valinta kansanedustajaksi orjademokratiaa? Ei siltä näytä, kun pitää mielessä, kuinka Hakkarainen on töpeksinyt, raskaimman jälkeen haukuttu valtamediassa, ja kuinka paljon sai ääniä.

Miten orjat uskalsivat valita Pirkka Pekka Peteliuksen ja Father Christmasin, pudottaa itsensä kaikkien poliitikkojen kuninkaaksi julistaman Paavo Väyrysen, jättää ikuisen rauhan ja ystävyyden takaajan, Kommunistisen Työväenpuolueen peräti nollille?

Ei kansan tekemä edustajien valinta näytä mitenkään tukevan kirjoittajan julistamaa orjayhteiskuntaa, vaan kerrassaan kirjavia, vallattomia ja jopa kapinallisia näkemyksiä. Orjayhteiskunnissa äänestysaktiivisuus on 100 %:n tasolla ja yksimielisyys samoin, mistä mainiona esimerkkinä on Pohjois-Korea.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei vaalien sirkushuviluonne mitenkään poista niiden todellista olemusta yhteiskunnallisena viihteenä. Osana meidän hallitsemismekanismeja.

Aikoinaan muinaisilla roomalaisilla oli menetelmänä "panem et circenses" mutta nyt meillä ollaan leikkaamassa leipä pois ja jätetään vain sirkushuvit, nuo visailukisailuhöperyydet ja hakkaraistoilailut sekä vaalijänskätys.

S.Clemens:n, t.m.n. M.Twain, lausahdus toissavuosisadalta kuullostaisi latteudelta jos ei olisi niiin totta: "If voting made any difference they wouldn't let us do it.".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset