jannekejo Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.

Puolueet pyörittävät vaalisirkusta kun eivät muuta voi eivätkä osaa

Vaalit on käyty ja sitten kun hallituksenmuodostamissirkuskin on nähty, alkaa galluppien tekeminen seuraavia vaaleja odotellessa. Maassa toteutettava politiikka ei tietenkään miksikään muutu, koska siitä eivät päätä poliittiset puolueet, saati äänestäjät, vaan taloudellista valtaa käsissään pitävä harvalukuinen (alle 1 % kansasta) kapitalistiluokka eli se porukka, jolla on päätösvalta työllistämisen ja investointien suhteen. Noiden henkilöiden ei tarvitse edes olla suomalaisia, vaikka Suomen ja suomalaisten taloudesta päättävätkin.

Poliittisten puolueiden on tietysti vaikeaa ja käytännössä mahdotonta tunnustaa yllämainittuja tosiseikkoja, koska jos ne niin tekisivät, ne voisivat yhtä hyvin lakkauttaa itsensä ja jättää poliittisen päätöksenteon avoimesti kansainvälisten suuryritysten käsiin. Ja silloin tavalliset tallaajat huomaisivat, että se demokratia, jota koulussa opetettiin, olikin pelkkä illuusio, ja tuollaisesta äkkiheräämisestä kansa voisi jopa suuttua.

Vaikka poliitikot ehkä sisimmissään tuntisivatkin oman voimattomuutensa ja hyödyttömyytensä, sen tunnustaminen edes itselle on äärimmäisen vaikeaa. Siksi vaalisirkusta ja siihen kuuluvaa jokatorstaista eduskunnan tosi-tv-sirkusta pyöritetään innolla aivan kuin niillä olisi jotain merkitystä.

Eduskuntavaalit on käyty ja seuraaviin on 4 vuotta aikaa. Saa nähdä, joko tämän kauden aikana vaalikarjan enemmistölle alkaa valjeta, millä taholla poliittinen valta todellisuudessa on. Meillä blogisteilla on oma osamme vastuusta sen tiettäväksi tekemisessä. Aiemmin mainittua harvalukuista kapitalistiluokkaa palveleva valtamedia tekee tietysti parhaansa tämän pyrkimyksen torppaamiseksi.

 

Kansalla edessä massiivinen pettymys vaalien jälkeen

Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa

Vaalit ja mitä sitten tapahtuu

Ensimmäinen vaaliennuste vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kejo on suorastaan yltiöoptimistinen pohtiessaan josko olisi mahdollista vaalikarjan valaistuvan jo nyt alkaneen vaalikauden aikana oman asemansa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo
Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Aivan hyvin puolueet voisivat ulkoistaa puheenjohtajan toimen vaikkapa teatterialan ammattilaisille esiintymään ja puhumaan mukavia vaalikarjalle tarkoitetuissa tilanteissa. Aikoinaan olin Veikko Vennamon "rosvot kiinni ja rötösherrat kiikkiin " aikoihin kuulemassa hänen sanaansa ja kyllä eiäkeläisillä tilaisuudessa hauskaa riitti. Mutta V.Vennamo oli poikkeuksellisen hyvä esiintyjä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jo vuosia olen odotellut, milloin puolueet alkavat ostaa ja myydä toisilleen parhaita "pelaajiaan" kuin jalkapalloseurat ikään. Kun politiikasta poistetaan ideologiat, jäljelle jää pelkkä pelaaminen.

Tuleekin mieleen sellainen uusi idea, että YLE voisi aloittaa vaikkapa viikottaiset "liigaottelut", jossa kerran viikossa kutsutaan kahden eduskuntapuolueen edustajat studioon ottelemaan yleisön riemuksi. Veikkaus oy tietysti ottaisi nämä kohteet mukaan veikkauskupongille. Voittaja ratkaistaisiin puhelinäänestyksellä. Voi sitä riemua...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pitäisikö poispelaamisvaiheessa ("play off") antaa kilpailijoille jonkin sortin astalot ja muuttaa sääntöjä kohti loppuottelua kuin konsanaan "Rollerball" -elokuvassa? (https://www.imdb.com/title/tt0073631/). Saataisi sirkushuveja kun roomalainen "panem et circenses" on modernisoitu muotoon "panem aut circenses" päämääränään lopulta "non panem nec circenses".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset